1402 تير 15، 12:06
ویرایش شده
دیدیم که خیلی وقتا فکرهای ما دچار خطا هستند و دور از واقعیتن اما بلاخره باعث بروز احساساتی هرچند نابه جا در ما میشن. درباره ارتباط میان فکرها و احساس هم در تاپیک قبل ترش صحبت کردیم.
اما این سوال پیش میاد که خب این احساس ها بلاخره هستن، فکر پشتش احتمالا یادمون میره ولی احساس ها کمرنگ نمیشن و گاهی تا سال ها یاد ما می مونن.
و حالا که این احساس های ما از افکار دور از واقعیت شکل گرفتن چیکارشون باید کرد؟
بر اساس شناخت درمانی خطاهای شناختی و افکار غیر واقعی منجر به افکار منفی ناسالم از نوع افسردگی و اضطراب میشود. اگر مثبت و واقع بینانه به مسائل خود بیندیشید می توانید احساستان را تغییر دهید. اثرات این تغییر اغلب عالی و درخور توجه است.
در عمل از کجا بدانیم که باید احساسات خود را بپذیریم چه موقع باید احساسات خود را ابراز کنیم و چه موقع باید آنها را تغییر دهیم؟
سوالات زیر میتوانند شما را در این تصمیم گیری کمک کنند.
۱) چه مدتی است که این احساس را دارم؟
۲) آیا در برخورد با مسئله رفتارم سازنده است؟
۳) آیا افکار و احساسات من واقع بینانه هستند؟
۴) آیا ابراز احساسات به سود من است؟
۵) آیا به خاطر حادثهای که خارج از کنترل من است خود را ناراحت میکنم؟
۶) آیا از مسئلهای که به راستی مرا ناراحت کرده فرار می کنم؟
۷) آیا انتظارات من از جهان واقع بینانه هستند؟
۸) آیا انتظاراتی که از خودم دارم واقع بینانه است؟
۹) آیا احساس عجز میکنم؟
۱۰) آیا احساس میکنم که عزت نفسم را دارم از دست میدهم؟
پ.ن: هر هفته یکی از این سوالات رو بررسی می کنیم.
پ.ن۲: نظراتتون رو اینجا بگین.
پ.ن۳: این تاپیک برگرفته از فصل چهارم کتاب از حال بد به حال خوب هست.
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِمَنْ فِي أَيْدِيكُمْ مِنَ الْأَسْرَىٰ إِنْ يَعْلَمِ اللَّهُ فِي قُلُوبِكُمْ خَيْرًا يُؤْتِكُمْ خَيْرًا مِمَّا أُخِذَ مِنْكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿٧٠﴾
ای پیامبر! به اسیرانی که در اختیار شمایند، بگو: اگر خدا خیری در دل های شما بداند، بهتر از چیزی که از شما گرفته اند به شما می دهد، و گناهانتان را می آمرزد و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۷۰)
ای پیامبر! به اسیرانی که در اختیار شمایند، بگو: اگر خدا خیری در دل های شما بداند، بهتر از چیزی که از شما گرفته اند به شما می دهد، و گناهانتان را می آمرزد و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۷۰)