1388 مرداد 9، 11:53
ویرایش شده
1- خواندن دعای کمیل : در روایات آمده است که کمیل، امیرالمؤمنین علیهالسلام را در شب نیمهی شعبان در حال خواندن این دعا مشاهده کرده است و گفته است: با مولایم امیرالمؤمنین در مسجد کوفه نشسته بودم، عدهای از اصحاب پرسیدند: معنای این آیه چیست؟: فیها یفرق کل امر حکم؛ در آن شب هر چیزی با حکمت معین میشود». حضرت فرمود: منظور شب نیمهی شعبان است. سوگند به کسی که جان علی به دست اوست،بندهای نیست مگر اینکه تمام خیر و شری که به او میرسد، در این شب قسمت میشود و این خیر و شرها از شب نیمهی شعبان تا شب نیمهی شعبان سال بعد به او میرسد و بندهای که این شب را زنده داشته و با دعای خضر به درگاه خدا دعانماید، دعای او اجابت میشود.
وقتی که امیرالمؤمنین بازگشت، شبانگاه به دیدار او رفتم و گفتم: برای خواندن دعای خضر آمدهام. حضرت فرمود: بنشین کمیل! اگر این دعا را حفظ کنی و در شبهای جمعه یا ماهی یکبار یا سالی یکبار یا در تمام عمر یکبار با آن دعا کنی باعث کفایت رزق و آمرزش تو خواهد شد. حال بنویس: «اللهم انی اسئلک برحمتک التی وسعت کل شئی...»
2- زیارت امام حسین علیه السلام : و در شب نیمه شعبان زیارت حسین علیهالسلام کردن فضل بسیار دارد. زیارت امام حسین علیهالسلام در بارگاه شریف یا از مکانهای دور مستحب است و کسی که او را زیارت کند، مانند کسی است که خدا را درعرش او زیارت کرده باشد.
3- غسل کردن
4- نماز: چهار رکعت نماز کند در هر رکعتی پس از الحمد صد بار «قل هو الله أحد» بخواند چون فارغ شود بگوید: اللهُمَّ إنّی إلَیْکَ فَقِیرٌ و مِنْ عَذابِکَ خائِفٌ مُسْتَجیرٌ. اَللّهُمَّ لا تُبَدِّلُ اسْمی...
و روایتست از امام موسی کاظم علیهالسلام از پدرش أبی عبدالله جعفربن محمد الصادق علیهالسلام که در این شب چهار رکعت نماز کردن، در هر رکعتی دویست و پنجاه بار «قل هو الله أحد» بخواند و از امام رضا علیهالسلام روایت است که در این شب نماز جعفر باید کرد و گفت: شنیدم از پدرم که دعا را در این شب اجابت بُوَد.
و پیغمبر که جبرئیل علیهالسلام گفت: هر که شب نیمه شعبان صد رکعت نماز کند و در هر رکعتی ده بار «قل هو الله» بخواند، نمیرد تا جای خود در بهشت ببیند و شراب بچشد یا ببینند از برای وی.
پیغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: جبرئیل علیهالسلام بیامد و مرا گفت: ای محمد! بفرمای امت خود را تا در شب نیمه شعبان ده رکعت نماز کنند، در هر رکعتی پس از الحمدْ ده بار «قل هو الله» بخوانند و سجده کنند و در سجده بگویند: اَللّهُمَّ لَکَ سَجَدَ سَوادِی و خَیالی و بَیاضی یا عظیمَ کُلِّ عَظیمِ. اغْفِرْلِیَ الذَّنْبَ الْعَظیمُ فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُهُ غَیْرُکَ.
هر که این نماز کند خدای تعالی هفتاد و دو هزار گناه از دیوان وی محو کند و هم چندان نیکویی بنویسد وی را و از پدر و مادرش هفتاد هزار سیّئه محو کند.
و امام باقر علیهالسلام فرمود: شب نیمه شعبان فاضلترین شبهاست پس از شب قدر و خدای تعالی سوگند خورده است که درو هیچ سائل را رد نکند چون معصیتی نخواهد؛ باید که اجتهاد کند در دعا و ثنا برای خدای و آن شبْ ما را که اهل بیت پیغمبریم در مقابله شب قدر است پیغمبر را.
و هر که درو صد بار «سُبْحانَ اللّهِ» بگوید و صد بار «الْحَمْدُلِلّهِ» و صد بار «لا إلهَ إِلاَّ اللّهُ» و صد بار «اَللّهُ اَکْبَرُ» خدای تعالی بیامرزد گناهان او را همه و هر حاجت که وی را بود آنچه خواهد و آنچه نخواهد همه را روا کند. (2)
منبع پایگاهاطلاع رسانی حوزه
خوشا باران و وصف بی مثالش