عزیز :.:.::. * اعلام وضعیت اولین بسته پاکی مسابقه #پاکی_رمضان * .::.:.


امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تاپیک ویژه ماه مبارک رمضان

#16
ماه رمضان رو به پایان است و اندوه را برای همگان، چه کسانی که آنرا قدر دانسته‌اند و چه افرادی که این فرصت را سوزانده‌اند به همراه دارد.

امام سجاد(ع) برای وداع با این ماه دعایی دارد که آیت‌الله مجتبی تهرانی به بخشهایی از آن اشاره‌هایی داشته است.


معنای دیگر «السلام علیک» یعنی «خداحافظ»

در محاورات عربی، چه بسا در آداب شرعیه ما هم این‏طور باشد؛ هم در هنگام ورود به شخص سلام می‏کنند و هم هنگام خروج و وداع؛ یعنی دو نفر وقتی که به هم می‏رسند، به هم سلام می‏کنند و وقتی که می‏خواهند از هم جدا شوند نیز سلام می‏کنند. ولی ما در محاورات، هنگام برخورد «سلام» می‏کنیم و هنگامی که می‏خواهیم جدا شویم، می‏گوییم: «خداحافظ» عرب زبانان به جای «خداحافظ» مثل هنگام برخورد، می‏گویند: «السلام علیک».
خداحافظ ای ماه بزرگ خدا

«السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَکْبَرَ وَ یَا عِیدَ أَوْلِیَائِهِ الْأَعْظَمَ»، این عبارت «السلام علیک» را دیگر خودتان می‏توانید ترجمه کنید. الآن گفتم: یعنی خداحافظ! خداحافظ ای ماه بزرگ خدا و عید بزرگ اولیای خدا! «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَکْرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ وَ یَا خَیْرَ شَهْرٍ فِی الْأَیَّامِ وَ السَّاعَاتِ» خداحافظ ای بزرگ‏ترین همراه از میان زمان‏ها و اوقات؛ و بهترین ماه‏ها در ایّام و ساعات.

زین‏العابدین چه تعبیراتی می‏کند، «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ قَرُبَتْ فِیهِ الْآمَالُ وَ نُشِرَتْ فِیهِ الْأَعْمَالُ» خداحافظ ای ماهی که آرزوهایمان در تو نزدیک شد؛ یعنی امیدمان این بود که ماه رمضان بیاید و بتوانیم خودمان را اصلاح کنیم و گرفتاری‏هایمان را برطرف کنیم. خداحافظ ای ماهی که اعمال نیک در تو منتشر شد؛ واقعاً هم همین بود که هر کسی در حد خودش اعمال صالح انجام می‏داد.
دوری تو برایم سخت است، ای مونس من

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ قَرِینٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُوداً وَ أَفْجَعَ فِرَاقُهُ مَفْقُوداً» خداحافظ ای همراه من که ارزش تو بالا بود و اکنون که می‏روی دلم را به درد می‏آوری. فراق تو برای من بسیار دردناک است.
تعبیر زین‏العابدین این است که: «وَ أَفْجَعَ فِرَاقُهُ مَفْقُوداً» فراق تو بسیار دردناک است. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ أَلِیفٍ آنَسَ مُقْبِلًا فَسَرَّ» خداحافظ ای مونس من، که وقتی آمدی من را خوشحال ‏کردی، «وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِیاً فَمَضَی» و اکنون که می‏روی، من را به وحشت می‏اندازی، که بدون تو چه کنم. آن موقع خوشحال شدم، اما الآن چه؟ از دوری تو هراسانم.
خداحافظ ای ماه دوری از زشتی‏ها

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ مُجَاوِرٍ رَقَّتْ فِیهِ الْقُلُوبُ وَ قَلَّتْ فِیهِ الذُّنُوبُ» خداحافظ ای همراه من که تا بودی، دل من رقیق بود و از آن سر سختی هایش، بیرون آمده بود. من در این ماه لطیف شده بودم و به سراغ خدا می رفتم، « قَلَّتْ فِیهِ الذُّنُوبُ »، وقتی که تو آمدی، گناهانم کم شد. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ نَاصِرٍ أَعَانَ عَلَى الشَّیْطَانِ وَ صَاحِبٍ سَهَّلَ سَبِیلَ الْإِحْسَانِ» خداحافظ ای یاوری که کمک کردی تا من بر شیطان غلبه کنم و ای همراهی که راه‏های نیکی را بر من آسان کردی.
خداحافظ ای ماه آزادی از دوزخ

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا أَکْثَرَ عُتَقَاءَ اللَّهِ فِیکَ وَ مَا أَسْعَدَ مَنْ رَعَى حُرْمَتَهُ بِکَ» خداحافظ ای ماهی که تعداد آزادشده‏گان از آتش جهنم در تو زیاد شد. این اشاره به همان روایتی است که خداوند در هر شب، به هنگام افطار هزار، هزار کس را از آتش جهنم نجات می‏داد؛ در شب‏های جمعه هر یک ساعت، این‏طور می‏کرد و در شب آخر ماه رمضان به مقدار تمام کسانی که در کلّ این ماه از آتش نجات داده است را نجات می‏دهد. ای خدا! آیا می‏شود که امشب ما هم یکی از این آزاد شده‏ها باشیم؟ سعادتمند شد کسی که حریم احترام تو را رعایت کرد.
«السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَمْحَاکَ لِلذُّنُوبِ وَ أَسْتَرَکَ لِأَنْوَاعِ الْعُیُوبِ» خداحافظ ای ماهی که گناهان را پاک کردی و محو نمودی و همه عیب‏ها را، هر چه که بود، پوشاندی. « السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَطْوَلَکَ عَلَى الْمُجْرِمِینَ وَ أَهْیَبَکَ فِی صُدُورِ الْمُؤْمِنِینَ» خداحافظ ای ماه! چه‏قدر برای گناه‏کاران طولانی بودی و چه‏قدر برای مؤمنین عظمت داشتی!
خوشا به حال کسانی که قدر دانستند
تمام این جملاتی که زین‏العابدین(ع) در این خداحافظی بیان می‏فرماید، گویای این مسأله است که این ماه چه ارزش و عظمتی دارد. بدانید که دارید از چه گوهر گرانبهای زمانی، خارج می‏شوید! شما در چه مقطع زمانی بودید که بهترین فرصت‏ها را برای اصلاح دین و دنیایتان داشتید! خوشا به حال کسانی که استفاده کردند! خوشا به حال کسانی که قدر این زمان را دانستند! خوشا به حال آنانی که قدر این ماه رمضان را دانستند و توانستند گره‏هایشان را باز کنند! چه گره‏های دنیایی، چه اخروی.

«السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ لَا تُنَافِسُهُ الْأَیَّامُ» خداحافظ اى ماهى که هیچ ماه دیگری از تو برتر نیست. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ شَهْرٍ هُوَ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ سَلَامٌ» خداحافظ اى ماهى که تا تو بودى، امن و سلامت بود.
«السَّلَامُ عَلَیْکَ غَیْرَ کَرِیهِ الْمُصَاحَبَةِ وَ لَا ذَمِیمِ الْمُلَابَسَةِ» خداحافظ اى ماهی که نه در همنشینی با تو ناراحتی وجود داشت و نه بدی و ناپسندی در حضور تو بود. «السَّلَامُ عَلَیْکَ کَمَا وَفَدْتَ عَلَیْنَا بِالْبَرَکَاتِ وَ غَسَلْتَ عَنَّا دَنَسَ الْخَطِیئَاتِ» ماهم در بعضی موارد برای خداحافظی می‏گوییم به سلامت! خوش آمدی! حضرت می‏فرمایند: ای ماه رمضان خداحافظ و به سلامت! همان‏گونه که تو بر ما با برکات فراوان و سلامتی فرود آمدی و ناپاکی‏های گناه را از ما زدودی و ما را از خطاها شست و شو دادی!
ناراحت از رفتن تو و چشم انتظار آمدن دوباره‏ات

«السَّلَامُ عَلَیْکَ غَیْرَ مُوَدَّعٍ بَرَماً وَ لَا مَتْرُوکٍ صِیَامُهُ سَأَماً» خداحافظ که در این وقت وداع، نه از تو ناراحتیم و نه از روزه‏داری‏ات خسته شده‏ایم. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مِنْ مَطْلُوبٍ قَبْلَ وَقْتِهِ وَ مَحْزُونٍ عَلَیْهِ قَبْلَ فَوْتِهِ» خداحافظ از جانب من که خواستار تو بودم و پیش از آمدنت خوشحال بودم که تو خواهی آمد و اکنون هم که می‏خواهی بروی، اندوهگین شده‏ام که از دوری‏ات چه کنم! «السَّلَامُ عَلَیْکَ کَمْ مِنْ سُوءٍ صُرِفَ بِکَ عَنَّا، وَ کَمْ مِنْ خَیْرٍ أُفِیضَ بِکَ عَلَیْنَا» خداحافظ که چه بدی‏هایی را از ما دور کردی و چه خیراتی را با آمدنت نصیبمان کردی!
خداحافظ ای ماه مبارک! خداحافظ شب قدر

«السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى لَیْلَةِ الْقَدْرِ الَّتِی هِیَ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» خداحافظ و درود بر تو و شب قدر که از هزار ماه برتر است. «السَّلَامُ عَلَیْکَ مَا کَانَ أَحْرَصَنَا بِالْأَمْسِ عَلَیْکَ وَ أَشَدَّ شَوْقَنَا غَداً إِلَیْکَ.» خداحافظ که تا بودی، مشتاق آن بودیم که بیشتر بمانی و اکنون که می‏روی، دل‏هایمان برای دیدار دوباره‏ات پَر می‏کشد. «السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى فَضْلِکَ الَّذِی حُرِمْنَاهُ، وَ عَلَى مَاضٍ مِنْ بَرَکَاتِکَ سُلِبْنَاهُ» خداحافظ و درود بر تو و درود بر فضل و کرمت که از آن محروم گشتیم و برکات گذشته‏ات را از کف دادیم. «اللَّهُمَّ إِنَّا أَهْلُ هَذَا الشَّهْرِ الَّذِی شَرَّفْتَنَا بِهِ» خداوندا ما «اهلِ» این ماه بودیم و تو ما را به آن شرافت بخشیدی و با آن، بر سر ما منّت گذاشتی! ...
خدایا! تو کوتاهی ما را جبران کن

من فقط یک جمله می‏خواهم به خدا بگویم: خدایا اگر ما کوتاه آمدیم، تو کوتاهی‏های ما را نادیده بگیر! اگر ما کوتاه آمدیم، ما را به این کوتاهی‏ها مؤاخذه نکن! ما را با این کوتاهی‏ها از برکات و غفران خود در این ساعات محروم نساز! بیا به آن‏هایی که محبت داری و لطف و مرحمت کردی، ما را دست خالی از سر این سفره رد نکن! یک طوری نشود که ما از سر این سفره استفاده نکرده، بلند شویم و برویم. بیا و در این مهمانی خود که برای ما برپا کرده بودی، مثل بقیه که از آنها پذیرایی کرده‏ای از ما هم پذیرایی کن!
حاشا به کرمت یا الله

جملات عجیبی است که از زین‏العابدین(ع) نقل شده است و همه بر عظمت این ماه دلالت می‏کند. روایتی از امام صادق (ع) بود که حضرت فرمودند: «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلَّا أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ» اگر کسی در ماه رمضان مورد غفران قرار نگیرد، بعید است که بعد از این ماه مشمول لطف و رحمت خدا قرار گیرد. به حسب ظاهر برای ما، چند ساعت بیشتر از این ماه باقی نمانده است. چند ساعت بیشتر نداریم، بیایید از این ساعات استفاده کنیم. خود من امشب فکر می‏کردم و می‏گفتم: خدایا! مگر می‏شود که ما را دست خالی برگردانی؟! مگر می‏شود کسی را دعوت کنی و او را بر سر سفره بنشانی و به او غذا ندهی؟! حاشا به کرمت یا الله!...
53
ای طلیعه هشتم!
 من آمدم تا دلم را بر ضریح تو حلقه زنم و به دور کعبه عشق تو طواف دهم.
آمدم تا اشک چشمانم را دخیل سقا خانهات کنم.
آمدم تا از کبوتران حرمت گردم تا به هر صبح به دور گنبد طلائیت به پرواز درآیم
 مولایم! ای طبیب دردمندان!
53
#17
سلام

آخرین پست این تاپیک برای 8 شهریور ماهه. ماه رمضان پارسال. یادش بخیر1276746pa51mbeg8j

خب ان شاالله بتونیم در ماه رمضان امسال مطالب بهتر رو در اینجا داشته باشیم و استفاده کنیم


خطبه پيامبر(ص)

درباره فضیلت ماه مبارک رمضان


سلمان فارسى رحمه الله فرمود: «خطبنا رسول الله صلى الله عليه و آله فى آخر يوم من شعبان، فقال يا ايها الناس قد اظلكم شهر عظيم مبارك، شهر فيه ليلة خير من الف شهر، جعل الله صيامه فريضة و قيام ليله تطوعا، من تقرب فيه بنافلة من الخير كان كمن ادى فريضة فيما سواه، و هو شهر الصبر، و الصبر ثوابه، الجنه، و شهر المواسات و شهر يزاد فى رزق المؤمن، و شهر اوله رحمة،و اوسطه مغفرة، و آخره عتق من النار، و هو للمؤمن غنم و للمنافق غرم‏»[sup] [/sup]
حضرت سلمان فرمود: در روز آخر شعبان پيامبر(صلى الله عليه و آله) براى ما خطبه‏اى در فضيلت ماه رمضان قرائت فرمود: و در خطاب خويش به ما فرمود: اى مردم براستى سايه افكنده بر سر شما ماه بزرگ مباركى، ماهى كه در او شبى است كه از هزار ماه بهتر است، كه خداوند روزه‏اش را فرض و واجب نموده، و به پا داشتن عبادات شبش را به طور استحباب مقرر فرموده است، كسى كه تقرب بجويد به خداوند،به انجام نافله خيرى، مثل آن است كه در غير ماه رمضان فريضه‏اى انجام داده باشد، و اين ماه ماه صبر است، و صبر هم اجر و ثوابش بهشت است. و ماه روزه، ماه مواسات و برابرى است، و ماهى است، كه رزق مؤمن در او زياد مى‏گردد، و ماهى است كه اولش رحمت و وسطش مغفرت و آمرزش، و آخرش آزادى از آتش جهنم است، و اين ماه براى مؤمن بهره و منفعت است، و براى منافق خسارت و ضرر.
مستدرك الوسائل مرحوم نورى نقل از وقايع الايام، ص 436.


دعاى امام على(عليه السلام) هنگام رؤيت هلال رمضان
امير المؤمنين (عليه السلام) مى‏فرمايد: آنگاه كه ديدى هلال (ماه رمضان) را فلا تبرح، خشم نگير و عصبانى نشو، و «قل اللهم انى اسالك خير هذا الشهر، و فتحه و نوره، و نصره،و بركته، و طهوره، و رزقه، و اسئلك خير ما فيه و خير ما بعده، و اعوذ بك من شر ما فيه و ما بعده، اللهم ادخله علينا بالامن و الايمان، و السلامة و الاسلام، و البركة و التقوى، و التوفيق لما تحب و ترضى‏»[sup] [/sup]
و بگو بار پروردگارا خير و خوبى در اين ماه را از تو مى‏خواهم و همچنين فتح و پيروزى (بر شيطان) و نورانيت، و يارى (بر روزه‏دارى) و بركت و طهارت، و روزى اين ماه را از تو مى‏طلبم، و از تو خير آنچه در اين ماه هست و بعد از ماه مسئلت مى‏نمايم، و به تو پناه مى‏آورم از شر و بدى آنچه در اين ماه مى‏باشد، و آنچه بعد از آن است، بار پروردگارا اين ماه را با امن و امان و ايمان به تو و سلامت نفس و نعمت اسلام، و بركت و تقوى و توفيق يافتن به آنچه تو دوست مى‏دارى و راضى مى‏گردى بر ما وارد گردان (كه همه اوصاف شايسته را در اين ماه داشته باشيم).
من لا يحضره الفقيه، ص 100.

cheshmak
التماس دعا53
53
ای طلیعه هشتم!
 من آمدم تا دلم را بر ضریح تو حلقه زنم و به دور کعبه عشق تو طواف دهم.
آمدم تا اشک چشمانم را دخیل سقا خانهات کنم.
آمدم تا از کبوتران حرمت گردم تا به هر صبح به دور گنبد طلائیت به پرواز درآیم
 مولایم! ای طبیب دردمندان!
53
#18
سلام دوستان امشب این دعا رو فراموش نکنید53

دعاى پيامبر(ص) هنگام رويت هلال رمضان

صدوق عليه الرحمه در كتاب من لا يحضره الفقيه آورده «و كان رسول الله صلى الله عليه و آله اذا اهل هلال شهر رمضان استقبل القبلة و رفع يديه و قال: «اللهم اهله علينا بالامن و الايمان،و السلامة و الاسلام، و العافية المجللة و الرزق الواسع، و دفع الاسقام، اللهم ارزقنا صيامه و قيامه و تلاوة القرآن فيه، و سلمه لنا، و تسلمه منا و سلمنا فيه‏»[sup] [/sup]

رسول الله(صلى الله عليه و آل) هنگامى كه رويت هلال رمضان مى‏فرمود، رو به قبله مى‏نمود و دستهاى مباركش را بلند مى‏كرد.
و مى‏گفت: پروردگارا اين ماه را بر ما نو گردان به امن و امان، و سلامتى و اسلام، و تندرستى شايان تشكر، و روزى فراخ، و بر طرف ساختن دردها و ناملايمات،
بار پروردگارا روزى كن ما را روزه و قيام براى عبادت، و تلاوت قرآن در اين ماه، و او را براى ما سالم و تمام گردان، و او را از ما سالم بدار،
و ما را در اين ماه سالم و تندرست فرما.


من لا يحضره الفقيه، ج 2، ص 100.
53
ای طلیعه هشتم!
 من آمدم تا دلم را بر ضریح تو حلقه زنم و به دور کعبه عشق تو طواف دهم.
آمدم تا اشک چشمانم را دخیل سقا خانهات کنم.
آمدم تا از کبوتران حرمت گردم تا به هر صبح به دور گنبد طلائیت به پرواز درآیم
 مولایم! ای طبیب دردمندان!
53
#19
با سلام خدمت شما بزرگواران
و کسب اجازه از آقای تولد40
303
میخوام یه کم این تایپیک رو رونق بدم و متحولش کنم
امیدوارم که شما دوستان هم همکاری لازم رو داشته باشین
4fvfcjacheshmak

53به نام خدای ماههای زیبا و خدای مهر و عطوفت53


53حلول ماه مبارک رمضان رو به همه شما عزیزای دلم تبریک میگم53

53امیدورام این ماه رمضان به همتون خوش بگذره و بهره و کیفشو ببرین53

53البته میدونیم که امسال حدود 16 ساعت باید روزه باشیم53

53امیدوارم که روزا و شبای ماه رمضون با هم باشیم و لذت ببریم53

[تصویر:  n00477709-b.jpg]

مطالب این تاپیک:

1- فضایل و خوبی های ماه مبارک رمضان

2- نکات پزشکی ماه مبارک رمضان

3- نکات شرعی و احکام ماه مبارک رمضان

4- صحبت های خودمونی راجع به ماه مبارک رمضان

و ....


53امیدوارم تاپیک مفیدی باشه واسه همه53

53پیشاپیش طاعات و عبادات همتون مقبول درگاه احدیت53





طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#20
تاريخچه روزه:



تاريخ روزه، براي اولين بار در اسلام به سال 6 ه.ق ميرسد، زماني كه پيامبر صلي الله عليه و آْله و سلم پس از صلح حديبيه، راهي مدينه شدند، ايشان در مدينه اعمال ماه رمضان و سپس شوال را بجا آوردند. اسلام جايگاه خاصي براي روزه قائل ميباشد، تا آنجا كه در حديثي از پيامبر صلي الله عليه و آْله و سلم يكي از ستونهاي محكمي كه اسلام برآن استوار گرديده را، روزه داري در ماه رمضان ميشمردند. و در جايي ديگر يكي از سه ساحت بهره برداري از اسلام را روزه ميدانند.

روزه گرفتن تنها متعلق به دين اسلام نميباشد، در قرآن كريم آمده: « ... روزه بر شما واجب شده، همانطور كه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود.» طبق اين آيه روشن ميشود كه روزه در همه اديان پيشين وجود داشته. خداوند براي شفاف نمودن بيشتر اين موضوع به ذكر نمونه اي از آن در قرآن ميپردازد، قرآن كريم به جريان تولد حضرت عيسي اشاره نموده و خطاب به حضرت مريم ميفرمايد: « .... اگر كسي از آدميان را ديدي، بگو براي خدا روزه نذر كرده ام.» البته روزه ايشان مستحبي بود كه به واسطه نذر واجب ميگشت اما از ديگر سو، پيام ديگر آيه عنايت خاصي است كه خداوند به روزه دارد و آنرا به افراد برگزيده خود سفارش مي نمايند.


[تصویر:  ramadan1.jpg]


آثار روزه:

روزه، آثار ظاهري و باطني فراواني را در پي دارد. روزه در حداقل و اولين پيامد، به انسان سلامتي ميدهد.
البته، اين همه اهداف آن نميباشد، هدف و اثر اصلي روزه در حديثي قدسي به خوبي بيان شده؛ «نتيجه روزه كم خوري و كم گويي است كه حكمت را به ارمغان مي آورد. حكمت نيز، معرفت و يقين را در پي دارد. وقتي بنده اي به يقين برسد، باكي ندارد كه چگونه روزگار را سپري كند در سختي يا آسايش و اين مقام خوشنودهاست.
هركس طبق خشنودي من رفتار كند، سه خصلت به او ميدهم: شكري كه ناداني همراه آن نباشد، يادي كه فراموشي نداشته باشد و دوستي اي كه دوستي مرا به دوستي آفريدگانم ترجيح ندهد. هنگامي كه او مرا دوست داشت. من هم او را دوست خواهم داشت؛ دوستي او را در دل بندگانم انداخته و چشم قلب او را به عظمت جلالم ميگشايم و علم آفريدگانم را از او پنهان نميدارم؛ در تاريكي شب و روشنايي روز با او مناجات ميكنم... »
در پايان انساني كه به حقايق روزه دست يافته، به قرب و معرفت الهي نايل ميشود و خدا هيچ مانعي بين او و خود قرار نميدهد كه اين مقام دوستان خداوند است.






طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#21
دوستان یک سوال فنی
روزه بدون نماز قبوله ایا؟
در ضمن حمید خان ممنون از مطلب مفیدت
53
#22
(1391 تير 31، 11:42)hamid_sefrtasad نوشته است:
دوستان یک سوال فنی
روزه بدون نماز قبوله ایا؟
در ضمن حمید خان ممنون از مطلب مفیدت
53


سلام دوست عزیز 303
مرسی لطف داریSmiley-face-thumb
این دیگه از اون سوال ها بود هاwacko2
خوب همونطور که روزه بر انسان واجبه
نماز هم واجبه
و اصلا من فکر میکنم که نماز واجب تره
چون اولین سوالی که شب قبر از آدم میکنن همین نمازه





طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#23

آثار و فضايل روزه از نگاه روايات



[تصویر:  Ramadan.png]

1. روزه جسم و بدن را سالم نگه ميدارد.



قال رسول الله: صوموا تصحّوا

حضرت رسول اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ ميفرمايد: روزه بگيريد تا تندرست بمانيد (شويد).

يكي از پزشكان روسي به نام الكسي سوفورين روزه طبي (يعني فرد 40 روز فقط آب بخورد) براي تجويز بيماريهاي صعب العلاج تجربه كرده و نتايج موفقيت آميزي از آن به دست آورده بود كه استدلال اين طبيب به شرح ذيل است: انواع بيماريها از غذاهاي زايد و اضافي كه از معده ميگذرد و به تصرف بدن نميرسد، سرچشمه ميگيرد. اين مواد غذايي اضافه، توليد عفونتهايي ميكند كه بهترين شرايط را براي نشو و نماي ميكروبها و باكتريها فراهم ميسازد. بنابراين، اساس درمان همه آنها نيز مصرف كردن و نابود ساختن آن مواد اضافي از طريق گرسنگي و امساك از غذاست.



2. تعادل اقتصادي:


امام صادق (ع) میفرمايد: به راستي خداوند روزه را واجب كرده تا به وسيله او بين اغنيا و فقرا مساوات و برابري وجود آيد و اين براي آن است كه ثروتمنداني كه هرگز درد گرسنگي را احساس نكرده اند، به فقرا ترحم كنند. زيرا اغنيا هرگاه (خوردن و آشاميدني) اراده كردند (و هوس هر نوع مأكولات و مشروبات كردند) برايشان ميسر است. پس خداوند تبارك و تعالي (روزه را واجب كرد) كه بين بندگانش از فقير و غني، برابري به وجود آورد و اينكه سرمايه داران مسلمان درد گرسنگي را لمس كنند تا بر ضعفاء رقّت آورند و بر گرسنگان عالم ترحم كنند.




3. مهار شهوت جنسي (عفاف):



روزه يكي از راههاي مهار طغيان شهوت جنسي است، بنابراين ميان عفت و روزه، رابطه مستقيم وجود دارد، پيامبر اكرم (ص) ميفرمايد: يا معشر الشباب ان استطاع منكم الباءَةُ ـ فليتزوّجُ، فانّه اَغضُّ للبصَر و اَحصنُ للفرج و من لم يستَطِعْ فعلَيْه بالصوم: اي گروه جوانان! كسي كه از شما توانايي بر ازدواج داشته باشد، ازدواج كند، زيرا ازدواج سبب ميشود كه از نواميس مردم چشم فرو بندد و دامان خويش را از آلودگي به بي عفتي حفظ كند و كسي كه توانايي بر ازدواج ندارد، روزه بگيرد.



4. اخلاص:



عن فاطمه الزهراء: فرضَ الله الصيام تثبيتاً للاخلاص. حضرت فاطمه (س) فرمود: خداوند روزه را به خاطر تثبيت اخلاص واجب فرموده است.



5. آرامش قلب:



قال الباقر: الصيام و الحج تسكين القلوب. امام باقر (ع) فرمود: روزه و حجّ آرامش دهنده قلوب آدميان است.




6. ورود به بهشت:



قال رسول الله: انّ الجنّه باباً يدعي الدّيان لا يدخل منه الّا صائمون. رسول اكرم (ص) ميفرمايد: براي بهشت دري است به نام ريّان كه فقط روزه داران از آن در داخل ميشوند.




7. دعاي ملائك:



قال رسول الله: انّ الله وكّلَ ملائكة بالدّعاء للصّائمين. رسول اكرم (ص) ميفرمايد: خداوند ملائكه اي را مأمور كرده است تا به روزه داران دعا كنند.




8. استجابت دعا:



قال ابوالحسن: دعوةالصائم تستجاب عند افطاره. امام رضا (ع) ميفرمايد: دعاي روزه دار هنگام افطار به اجابت ميرسد. از آثار ديگر روزه در روايات، ميتوان به دور كردن شيطان از انسان و قبولي اعمال و شفاعتش نام برد كه در كتاب بحارالانوار، جلد 96 و كتاب علل الشرايع صدوق و خطبه شعبانيّه، بيان شده است.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#24
دعای 6 روز اول ماه مبارک رمضان:

[تصویر:  4.jpg%D8%A6%D8%A6.jpg]

دعای روز اول ماه مبارک رمضان :

للَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِى فِيهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ وَ قِيَامِى فِيهِ قِيَامَ الْقَائِمِينَ وَ نَبِّهْنِى فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ وَ هَبْ لِى جُرْمِى فِيهِ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ وَ اعْفُ عَنِّى يَا عَافِيا عَنِ الْمُجْرِمِينَ.


دایا! روزه مرا در این روز مانند روزه داران حقیقی که مقبول توست قرار ده، و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی، و مرا از خواب غافلان بیدار ساز و گناهم را ببخش ای معبود جهانيان و در*گذر از من اى بخشنده ي گنهکاران.


دعای روز دوم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ قَرِّبْني فيهِ اِلى مَرْضاتِكَ وجَنِّبْني فيهِ مِن سَخَطِكَ و نَقماتِكَ و وَفِّقْني فيهِ لِقِرآئَةِ آياتِكَ بِرَحْمَتِكَ يا أرْحَمَ الرّاحِمين.

خدایا! مرا در این روز به رضا و خشنودیت نزدیک ساز و از خشم و غضبت دور ساز، و برای قرائت قرآنت موفق گردان به حق رحمتت ای مهربانترین مهربانان عالم.

دعای روز سوم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ ارْزُقنی فیهِ الذِّهْنَ والتّنَبیهَ وَ باعِدْنی فیهِ مِنَ السَّفاهَةِ والتَّمْویهِ وَاجْعَلْ لی نَصیباً مِنْ كلِّ خَیْرٍ تُنَزِلُ فیهِ بِجودِكَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.

خداوندا! در این روز به من هوش و بیداری در طاعتت نصیب فرما و از سفاهت و جهالت و کار باطل و بیهوده دور گردان و از هر خیری که در این روز نازل میفرمایی، مرا نصیب بخش، به حق جود و کرمت ای بخشنده ترین بخشندگان عالم

دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ قَوِّني فيهِ عَلى اِقامَةِ اَمرِكَ وَ اَذِقْني فيهِ حَلاوَةِ ذِكْرِكَ وَ اَوْزِعْني فيهِ لِأدآءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ وَ احْفَظْني فيهِ بِحِفظِكَ و َسَتْرِكَ يا اَبصَرَ النّاظِرينَ .

خداوندا! مرا در این روز برای اقامه و انجام فرمانت قوت ببخش و حلاوت و شیرینی ذکرت را به من بچشان و برای ادای شکر خود به کرمت مهیا ساز و در این روز مرا به حفظ و پرده پوشی از گناه محفوظ بدار، ای بصیرترین بینایان عالم!

دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ اجعَلْني فيهِ مِنَ المُستَغْفِرينَ ، وَ اجعَلني فيهِ مِن عِبادِكَ الصّالحينَ القانِتينَ ، وَ اجعَلني فيهِ مِن اَوْليائِكَ المُقَرَّبينَ ، بِرَأفَتِكَ يا اَرحَمَ الرّاحمينَ.

خداوندا! مرا در این روز از توبه کنندگان قرار ده و از بندگان مطیع خود مقرر فرما و هم در این روز مرا از دوستان مقرب درگاه خود قرار ده، به حق لطف و رأفتت، ای مهربان ترین مهربانان عالم!

دعای روز ششم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ لا تَخْذُلني فيهِ لِتَعَرُّضِ مَعصِيَتِكَ ، وَ لاتَضرِبني بِسِياطِ نَقِمَتِكَ ، وَ زَحْزِحني فيهِ مِن موُجِبات سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ اَياديكَ يا مُنتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبينَ.

خدایا! مرا در این روز به واسطه ارتکاب گناه خوار مساز و با تازیانه قهرت کیفر مکن و از موجبات خشم و غضبت دور گردان، به حق احسان و نعمتهای بیشمار تو به خلق ای منتهی آرزوی مشتاقان.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#25
استراحت روزه داران

[تصویر:  n00035011-b.jpg]
در ماه مبارك رمضان اغلب به طور اجبار تغيراتي در خواب وبيداري افراد ايجاد مي شود . پس توصيه مي كنم كه ساعت خوابتان را طوري تنظيم كنيد تا به كم خوابي آزار دهنده با پرخوابي زيان بخش دچار نشويد . يا تنظيم ساعات خواب و با مشخص بودن زمان غذا خوردن ساعات مربوط به عبادت و مطالعه را نيز مي توان به نحو مناسبي برنامه ريزي كرد . اطلاعات علمي روز با حدود14 قرن فاصله همان را مي گويد كه در منابع اسلامي به ما آكوخته اند . تغييرات هورموني در ساعات مختلف شبانه روز اقتضاد مي كند كه انسان شب ها زودتر بخوابد و صبح ها زودتر برخيزدو در فاصله ي بين دوطلوع ( بين الطلوعين ) نخوابد . هم چنين از نزديك غروب آفتاب تا هنگام مغرب شرعي زمان مناسبي براي خواب نيست . اگر براي كسي مقدور باشد خواب قيلوله ( يعني از حدود يك ساعت مانده به ظهر به مدت نيم ساعت خوابيدن ) اثر نشاط بخشي دارد . خوب با شكم پر بالفاصله پس از خوردن سحري به طور معمول به پيدايش طعم نا مطبوع دردهان و حالت ) كسالت و بي نشاطي منجر مي شود . البته خوابيدن بلافاصله پس از صرف افطار را هم توصيه نمي كنم . اما زود خوابيدن يعني خوابيدن در ساعات ابتدايي شب بسيار مناسب است . اشخاصي هم كه در اين ماه توفيق عبادت هاي شبانه را دارند . لازم است حداقل 6 ساعت ونيم خواب آرام را براي خود پيش بيني كنند . ساعات مناسب مطالعه همان ساعات توصيه شده براي بيداري است اما بلافاصله بعد از خوردن غذا يا در لحظات پايان روز و شدت گرسنگي زمان مناسبي نيست .




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#26
(1391 تير 31، 11:42)hamid_sefrtasad نوشته است:
دوستان یک سوال فنی
روزه بدون نماز قبوله ایا؟
در ضمن حمید خان ممنون از مطلب مفیدت
53

سلام
خب معلومه که قبوله

شما فرض کنید 3-4 تا درس برداشتین
یکیش تاریخه یکی جغرافی یکیش اجتماعی و.............

برای اینکه تو اون پایه قبول شین باید همه رو پاس کنین

ولی اگه تاریخ صفر بشین نمره 20 جغرافیتون حذف نمیشه!!

نماز و روزه هم همینه!!

اگه یکی هر دو رو انجام بده تو بندگی قبوله


حالا دیگه اینکه یکیو انجام بدی و اون یکی رو نه دیگه اونو باید سپرد به لطف خدا و حسابرسیش که حرف ندارهcheshmak
باز مى‏ گردم بسوى تو در چنين حال، بازگشتن كسى كه از كرده پيشين خود پشيمان است

و از آنچه بر او گرد آمده نگران است و از ورطه‏ اى كه در آن افتاده از روى خلوص شرمسار است
و مى‏ داند كه عفو از معصيت عظيم در نظر تو بزرگ نمى‏ نمايد
و در گذشتن از گناه بزرگ بر تو دشوار نيست
و تحمل جرم هاى بيرون از حد بر تو گران نمى ‏آيد
و محبوبترين بندگانت نزد تو كسى است كه سركشى بر تو را فرو گذارد
و از اصرار بر گناه، اجتناب كند، و طلب آمرزش را ادامه دهد
و من نزد تو بيزارى مى‏ جويم از آنكه سركشى كنم
و به تو پناه مى ‏برم از آنكه در گناه اصرار ورزم
و براى آنچه در آن كوتاهى كرده‏ ام
از تو آمرزش مى‏ طلبم
و براى هر عملى كه از انجامش فرو مانده‏ ام از تو يارى مى‏ جويم

صحیفه سجادیه
#27
با اجازه ی سرپرست53258zu2qvp1d9v اگر بی جا بود حذفش کنین53258zu2qvp1d9v


"
و با سجده وارد شوید....

بقره 58

و (به خاطر بیاورید) زمانى را که گفتیم: «در این شهر [بیت المقدس‏] وارد شوید و از نعمت‌هاى فراوان آن، هر چه می‌خواهید بخورید و از درِ آن، با سجده (خضوع و خشوع) وارد شوید و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز» تا خطاهاى شما را ببخشیم.

• فکرش را بکن! بعدِ سال‌ها حیرت و در به دری، بعد سال‌ها که بنی‌اسرائیل توی بیابان‌های نافرمانی سرگردان بوده‌اند، خدا این جمله‌ها را برایشان فرستاده باشد...
• امروز که داشتم از آیه‌های «بقره» می‌گذشتم، از ماجراهای تو در تویِ موسی (ع) و بنی‌اسرائیل، فکر کردم خطابِ مهربانِ این آیه‌، فارغ از ماجرای بنی‌اسرائیل و ورودشان به بیت‌المقدس، انگار برای امروزِ ما گفته شده باشد، برای همین امروز که واردِ شهرِ قشنگِ خدا شده‌ایم؛ و إذ قُلنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَریَه؛ گفتیم به این شهر داخل شوید فَکُلوا مِنْها حَیْثُ شِئْتم رَغَداً؛ و از نعمت‌های فراوانِ آن بهره‌مند شوید وَ ادْخلوا الْبابَ سُجَّداً؛ و از درِ آن با سجده وارد شوید و بگویید؛ خدایا! گناهانِ ما را بریز، تا خطاهای شما را ببخشیم.
• داشتم فکر می‌کردم حالِ ما بعدِ یازده ماه سرگردانی و دوری، مثل حال بنی‌اسرائیل است توی آن حیرت‌ها و ظلمت‌های نافرمانی‌. وقتی بعد آن همه دربه‌دری، به وادیِ مقدس رسیدند... به شهر خدا رسیده‌ایم. به وادیِ امنِ خدا، باید با سجده وارد شویم.

بِسمِ الله الرّحمنِ الرّحیمِ
وَ إِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَرْیَةَ فَکُلُوا مِنْها حَیْثُ شِئْتُمْ رَغَداً وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَکُمْ خَطایاکُمْ وَ سَنَزیدُ الْمُحْسِنین

پ.ن: فکر می‌کنم رسیدنِ رمضان‌الکریم را بیشتر از همه باید به خودِ قرآن تبریک گفت. بهارش آمده!
"

[تصویر:  nasimhayat.png]
#28
[quote='مریم ..' pid='173829' dateline='1342873946']
با اجازه ی سرپرست53258zu2qvp1d9v اگر بی جا بود حذفش کنین53258zu2qvp1d9v


"
و با سجده وارد شوید....

بقره 58

و (به خاطر بیاورید) زمانى را که گفتیم: «در این شهر [بیت المقدس‏] وارد شوید و از نعمت‌هاى فراوان آن، هر چه می‌خواهید بخورید و از درِ آن، با سجده (خضوع و خشوع) وارد شوید و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز» تا خطاهاى شما را ببخشیم.

• فکرش را بکن! بعدِ سال‌ها حیرت و در به دری، بعد سال‌ها که بنی‌اسرائیل توی بیابان‌های نافرمانی سرگردان بوده‌اند، خدا این جمله‌ها را برایشان فرستاده باشد...
• امروز که داشتم از آیه‌های «بقره» می‌گذشتم، از ماجراهای تو در تویِ موسی (ع) و بنی‌اسرائیل، فکر کردم خطابِ مهربانِ این آیه‌، فارغ از ماجرای بنی‌اسرائیل و ورودشان به بیت‌المقدس، انگار برای امروزِ ما گفته شده باشد، برای همین امروز که واردِ شهرِ قشنگِ خدا شده‌ایم؛ و إذ قُلنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَریَه؛ گفتیم به این شهر داخل شوید فَکُلوا مِنْها حَیْثُ شِئْتم رَغَداً؛ و از نعمت‌های فراوانِ آن بهره‌مند شوید وَ ادْخلوا الْبابَ سُجَّداً؛ و از درِ آن با سجده وارد شوید و بگویید؛ خدایا! گناهانِ ما را بریز، تا خطاهای شما را ببخشیم.
• داشتم فکر می‌کردم حالِ ما بعدِ یازده ماه سرگردانی و دوری، مثل حال بنی‌اسرائیل است توی آن حیرت‌ها و ظلمت‌های نافرمانی‌. وقتی بعد آن همه دربه‌دری، به وادیِ مقدس رسیدند... به شهر خدا رسیده‌ایم. به وادیِ امنِ خدا، باید با سجده وارد شویم.

بِسمِ الله الرّحمنِ الرّحیمِ
وَ إِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَرْیَةَ فَکُلُوا مِنْها حَیْثُ شِئْتُمْ رَغَداً وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَکُمْ خَطایاکُمْ وَ سَنَزیدُ الْمُحْسِنین

پ.ن: فکر می‌کنم رسیدنِ رمضان‌الکریم را بیشتر از همه باید به خودِ قرآن تبریک گفت. بهارش آمده!
"
نه مریم جان
خیلی هم بجا بود و آموزنده
4fvfcja
ممنون از همکاریتونKhansariha (8)






طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#29

دانلود کلیپ تصویری و صوتی ربنای استادشجریان:

[تصویر:  87.JPG]

صوتی: http://www.mediafire.com/?ddo3n65aoqotzip

تصویری: http://www.mediafire.com/download.php?59dsvr5b8mrmmoq


دانلود دعای سحر با صدای استاد موسوی قهار:

[تصویر:  ghahre-doa-sahar.jpg]

http://www.mediafire.com/?cgug2l31p7t33oh








طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#30

ـــــ روزه از دید دانشمندان غرب ــــــ

دكتر «الكسيس‌ كارل‌»

«با روزه‌داري‌، قند خون‌ دركبد مي‌ريزد و چربي‌هايي‌ كه‌ در زير پوست‌ذخيره‌ شده‌اند و پروتئين‌هاي‌ عضلات‌ و غددسلول‌هاي‌ كبدي‌ آزاد مي‌شوند و به‌ مصرف‌ تغذيه‌مي‌رسند». دكتر كارل‌ مي‌گويد: «لزوم‌ روزه‌داري‌در تمام‌ اديان‌ تاكيد شده‌ است‌. در روزه‌ ابتداگرسنگي‌ و گاهي‌ نوعي‌ تحريك‌ عصبي‌ و بعد ضعف‌احساس‌ مي‌شود ولي‌ در عين‌ حال‌ كيفيات‌پوشيده‌اي‌ كه‌ اهميت‌ زيادي‌ دارند، به‌ فعاليت‌مي‌افتند و بالاخره‌ تمام‌ اعضا مواد خاص‌ خود رابراي‌ نگهداري‌ و تعادل‌ محيط داخلي‌ و قلب‌قرباني‌ مي‌كنند و به‌ اين‌ ترتيب‌ روزه‌ تمام‌بافت‌هاي‌ بدني‌ را مي‌شويد و آن‌ها را تازه‌مي‌كند».

دكتر «ژان‌ فروموزان‌»

« روش‌ معالجه‌ با روزه‌ رابه‌ شست‌ و شوي‌ اعضاي‌ بدن‌ تعبير مي‌كند كه‌ درآغاز روزه‌داري‌، زبان‌ باردار است‌، عرق‌ بدن‌زياد است‌، دهان‌ بدبوست‌ و گاه‌ آب‌ از بيني‌ راه‌مي‌افتد، كه‌ همه‌ اين‌ها علامت‌ شروع‌ شستشوي‌كامل‌ بدن‌ است‌. پس‌ از سه‌ چهار روز، بو برطرف‌مي‌شود. در اين‌ حال‌، اعضا هم‌ استراحتي‌ كافي‌دارند».

دكتر «تومانيانس‌»

«فايده‌ بزرگ‌ كم‌خوردن‌ وپرهيزنمودن‌ از غذاها در يك‌ مدت‌ كوتاه‌ آن‌است‌ كه‌ چون‌ معده‌ در طول‌ يازده‌ ماه‌ مرتب‌ پر ازغذا بوده‌، در مدت‌ يك‌ ماه‌ روزه‌داري‌ موادغذايي‌ خود را دفع‌ مي‌كند و همين‌طور كبد كه‌براي‌ حل‌ و هضم‌ غذا مجهور است‌، دائما صفراي‌خود را مصرف‌ كند، در مدت‌ سي‌ روز ترشحات‌صفراوي‌ را صرف‌ حل‌ كردن‌ باقي‌ مانده‌ غذاي‌جمع‌ شده‌ خواهد كرد. دستگاه‌ هاضمه‌ در نتيجه‌كم‌خوردن‌ غذا، اندكي‌ فراغت‌ را حاصل‌ نموده‌ ورفع‌ خستگي‌ مي‌نمايد. روزه‌ يعني‌ كم‌خوردن‌ وكم‌آشاميدن‌ در مدت‌ معيني‌ از سال‌ و اين‌ بهترين‌راه‌ معالجه‌ و حفظ تندرستي‌ است‌ كه‌ طب‌ قديم‌ وجديد را از اين‌ حيث‌ متوجه‌ خود ساخته‌؛مخصوصا امراضي‌ را كه‌ بر دستگاه‌ هاضمه‌،به‌خصوص‌ كليه‌ و كبد عارض‌ مي‌شود و به‌ توسط دارو نمي‌توان‌ آن‌ها را علاج‌ نمود، روزه‌ به‌خوبي‌ معالجه‌ مي‌نمايد. چنانچه‌ بهترين‌ دارو براي‌برطرف‌ ساختن‌ سوءهاضمه‌ نيز روزه‌ گرفتن‌ است‌.

دكتر «گونل‌ پا»ي‌ فرانسوي

«چهارپنجم‌ بيماري‌ها از تخمير غذا در روده‌ها ناشي‌مي‌شود كه‌ همه‌ با روزه‌ اصلاح‌ مي‌گردد».

دكتر «آلكسي‌سوفورين‌»

«جسم‌ به‌هنگام‌ روزه‌ به‌ جاي‌ غذا از مواد باقي‌ مانده‌ دربدن‌ استفاده‌ كرده‌ و آن‌ها را مصرف‌ مي‌نمايد وبدين‌ وسيله‌ مواد كثيف‌ و عفوني‌ كه‌ در جسم‌ هست‌و ريشه‌ و خميره‌ بيماري‌ها از آن‌ است‌، از بين‌مي‌رود. روزه‌ سبب‌ بهبودي‌ همه‌ بيماري‌هاست‌؛بنابراين‌ شايسته‌ است‌ كه‌ جسم‌ خود را به‌ وسيله‌روزه‌، نظيف‌ و پاكيزه‌ كنيد».

دكتر «كاريو»ي‌ آمريكايي

«هرشخص‌ بيمار بايد در سال‌ مدتي‌ از غذا پرهيز كند؛زيرا مادامي‌ كه‌ غذا به‌ تن‌ مي‌رسد، ميكروب‌ها درحال‌ رشدند، ولي‌ هنگامي‌ كه‌ از غذا پرهيزمي‌كند، ميكروب‌ها رو به‌ ضعف‌ مي‌روند». وي‌ هم‌چنين‌ مي‌افزايد: «روزه‌اي‌ كه‌ اسلام‌ واجب‌كرده‌، بزرگ‌ترين‌ ضامن‌ سلامت‌ تن‌ مي‌باشد»
[تصویر:  a7f963e5e050.gif]
‌‌‌‌
تاخودت کاری نکنی چیزی تغییر نمیکنه ..

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع / نویسنده
آخرین ارسال


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان