1391 تير 9، 23:03
ویرایش شده
اما این کار فقط نظری نیست و نیاز به تمرین و کار داره ،
برای همین در این تاپیک اولا ثبت نام میکنیم ، و دوما تلاش های بچه ها که میکنن توی همین تاپیک پیگیری میشه ، ولی با تاپیک های هم موضوع با این بحث ، یعنی تکنیک های ترک یا تغییر عادات ، این تاپیک یه کم فرق داره ، اینجا فقط هدف تصمیم یا اراده برای ترک نیست ، بلکه فقط یاد گرفتن و کار کردن روی این روش هاست ،
بلاخره بد نیست این همه ما برای تغییر عادات تلاش میکنیم ببینیم نظر و روش متخصصان علم روانشاسی برای تغییر عادت چیه ، این آگاهی و تمرین میتونه کمک بزرگی برای ما باشه .
...................................................................................................................
همونطور که توی تاپیک توضیح دادم ، تمرین اول ما کار روی نوشتن متن اهرم های اصلی تغییر عادت هست ،
این جا من با توجه به برداشت خودم و ساده به طور کلی توضیح میدم ، اطلاعات بیشتر رو توی تاپیک : اصول و روش های علمی تغغیر عادت نوشتم و میتونین برای اطلاع بیشتر پس های اون جا رو بخونین یا دو باره یاد آوری کنین :
.
.
گقتیم ثابت شده این که یه عادت رو تغییر بدیم ، نیاز به انگیزه لازم داریم ،
.
.
این انگیزه میشه با دو عامل به وجود بیاد :
.
این که خودمون رو نسبت به عادت در آستانه رنج قرار بدیم ،
.
و بعلاوه برای تغییر اون عادت خودمون رو به آستانه ی میل و لذت تغییر برسونیم
.
.
.
ولی بارها برای تغییر عادت تلاش کردیم و نشد ، علت این بود که نتونستیم از اهرم های روانی لازم برای رسیدن به آستانه رنج یا آستانه لذت برای تغییر استفاده کنیم.
.
.
اهرم های روانی لازم راه رسیدن ما به این آستانه رو راحت میکنن ،
.
این اهرم ها دو تا بودن :
.
اهرم رنج
.
اهرم لذت
.
که باعث میشدن ما تغغیرات بزرگ که نمیتونیم رو راحت تر به وجود بیاریم ،
ولی بعد از ساخته شدن این اهرم ها ، مغز لازمه همیشه اون هارو دم دست داشته باشه ، و نیاز به تقویتشون هست ،
برای همین پس از یادگیری اهرم ها نیاز هست که مرتبا این ها برای ما بکار برده بشه و تکرار بشن تا تقویت بشن ،
تا تبدیل به یه احساس یا رفتار جایگزین ، و یه واسطه ی عصبی قوی بشن ، تا به محض برخورد و یا درگیر شدن با فکر اون عادت بتونن به داد ما برسند ،
.
..........................
برای همین اولین قدم شناخت درست این اهرم ها روانی است که بتونی اون ها رو به کار بگیریم ، اونها مثل یه باور هستن و با تکرار به اعتقاد ، و یه عادت فکری تبدیل میشن ، و آثارش رو توی عملکرد ما با تکرار میذارن :
گفتیم برای شناسایی اهرم ها و استفاده از اونها روش های پیشنهادی زیر وجود دارن ، که هرچی این روش های قوی تر بکار گرفته بشن ، اهرم های ما قوی تر هستن :
اهرم روانی رنج ):
1)استفاده از سوالات عذاب آور
2)بررسی اکولوژی و محیط پیرامون در شرایط عدم تغییر
3) استفاده از نیروی احساسات و پیوند های عمیق به تجربه های تلخ گذشته
4) استفاده از نیروی جادویی تشبیهات
5) ساخت باور های تنفر آمیز در جهت تشدید احساس رنج و نفرت
6) تجسم خلاق ، تصویر سازی ذهنی در جهت تشدید احساس رنج و نفرت
اهرم روانی لذت ):1) استفاده از سوالات لذت بخش
2)بررسی اکولوژی "فکر و محیط پیرامون " در شرایط تغییر و موفقیت
3)استفاده از نیروی احساسات و پیوند های عمیق
4)استفاده از نیروی جادووی تشبیهات
5)ساخت باور های مثبت ، لذت بخش و جایگزین که انها را دوست دارید ..
6)تجسم خلاق ، تصویر سازی ذهنی در شرایط تغییر و موفقیت .
...............................................................................................................
که گفتم برای شناسایی اونها استفاده از سوال برای شروع خیلی عالیه :
این طور که با یه قلو و کاغذ سعی میکنین ، به این سولات جواب مناسب بدین :
.]با "سوالات مثبت و لذّت بخش " مرکز توجه خود را سمت احساس مثبت ، لذت و دوست داشتن متوجه کنید ، سوالاتی مانند :..[/.]
1)استفاده از سوالات عذاب آور :
.
.
.
.
برای قوی کردن اهرم رنج ، ابتدا سعی کنید با "سوالات عذاب آور" مرکز توجه خود را سمت احساس تنفرو رنج متوجه کنید ، سوالاتی مانند :
.
.
تغییر مرکز توجه به ضررها :
1) اگر تغییر نکنم ، چه ضررهای ، جسمی ، روحی ، خانوادگی و ... برای من خواهد داشت ؟
.
تغییر مرکز توجه به چیز هایی که از دست می دهیم در صورت عدم تغییر :
2) اگر این تغییر را به وجود نیاورم ، چه چیز هایی در زندگی از دست می دهم ؟
.
تغییر مرکز توجه به عذاب و رنج عدم تغییر :
3)تکرار اینکار چقدر برایم عذاب آور است ؟
.
4)اگر تغییر نکنم چه رنج هایی برایم به ارمغان می اورد ؟
.
.
تغییر مرکز توجه به احساسات منفی توام با عدم تغییر
5) ماندن در این عادت چه احساسات منفی در من به وجود می آورد ؟
6) این احساسات منفی چطور روابط خانوادگی و تاثیراتم را بد و کم می کند .
.
.
.
.
سوال عذاب آور اصلی ) مدام این سوال را تکرار و تمرکز خود را بیشتر روی این سوال معطوف کنید ، برای مثال :
.
.
چرا (به چه دلایلی ، از چه چیز ، چقدر ) از عادت (قبلی ) متنفرم ؟
خصوصیات :کاربرد صفت ، تغییر مرکز توجه به پیدا کردن صفت تنفر به جای فعل نفرت ، بر شمردن دلایل نفرت ، زیاد کردن و ...
.
................................
.]2) استفاده از سوالات لذت بآور برای تغییر
تغییر مرکز توجه به مزیت ها :]
1) تغییر این عادت چه سود و مزیت های (جسمی ، عاطفی و روانی ) برای من دارد؟.
.
تغییر مرکز توجه به چیز هایی که به دست می آورم :
2) اگر از امروز تغییر کنم ، چه چیز هایی در زندگی به دست می آورم ؟
.
تغییر مرکز توجه به لذّت تغییر :
3)چه چیز این تغییر لذت بخش است ؟
.
4)اگر تغییر کنم ، این کار چه لذت هایی برای من به ارمغان می اورد ؟..
.
تغییر مرکز توجه به احساس لذّت ، عشق ، و احساسات مثبت
5) این تغییر چه احساسات لذّت بخش و مثبتی در من به وجود می آورد ؟
.
6) چه احساسات خوبی در من به وجود می اورد که آنها را دوست دارم ؟
.
7) عاشق چه چیز (یا چیز هایی) در این رفتار جدید هستم ؟
.
تغییر مرکز توجه به شرایط اجتماعی و محیط پیرامون در رفتار جدید
6) این تغییر جدید چطور روابط خانوادگی و تاثیراتم را لذّت بخش ، مثبت و عاشقانه می کند .....
.
.
سوال لذّت بخش اصلی ) مدام این سوال را تکرار و تمرکز خود را بیشتر روی این سوال معطوف کنید ، برای مثال :..
.
چرا (به چه دلایلی ، از چه چیز ، چقدر ) عاشق ، این رفتار یا تغییر (جدید ) هستم ؟
.
عاشق چه چیز (یا چیز هایی) در این رفتار جدید هستم ؟
.
خصوصیات :کاربرد صفت ، تغییر مرکز توجه
............................................................................................................
پس تمرین اول ما جواب دادن به این سوالات و نوشتن یه متن به عنوان متن اهرم ها هست ، و تکرار و تمرین و اصلاح روی این متن ،
اگه این متن خوب نوشته بشه ، شاید بعد از اولین بار بعد از نوشتن این متن به چنان آستانه رنج برای عدم تغییر یا آستانه لذت و تمایلا برای ترک و تغییر برسین که فقط بعد از یکبار نوشتن این متن برای همیشه عادت رو بذارین کنار !!
ول برای عاداتی که بشون خیلی اعتیاد و وابستگی دارین کافیه روی کیفیت سوالها و استفاده از اهرم ها کار کنین و این متن رو تا یک ماه یا بیشتر هر روز برای خودتون تکرار کنین.
......................................
این فعلن کلیت تمرین ابتدایی ما بود ، حالا هر کرودم از بچه ها میخوان توی این تمرین شرکت کنن اسم بنویسن ،
بعد اینکه در مراحل بعد باید چیکار کنین رو میگم ،
فعلا برای کسی که ثبت نام کرده این سوال ها رو من میفرستم ، و ثبت نامش به معنی آمادگیش برای جواب دادن به این سوالها هست ،
پس شروع میکنیم ،
اول اسم بنویسین ، و بگین برای چه عادتی میخوایین کار کنین تا این روش ها رو یاد بگیرین .
تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که که هیچ روشی توی ترک گناهان مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار نمیده !