1395 ارديبهشت 1، 9:02
ویرایش شده
سلام بچه ها ، مخصوصا تازه واردها ،
من از اعضای قدیم کانون بودم .
مسلما همه ما زمان که بگذره ، تجربیات جدید و مورد امتحان های دیگه ای هم قرار میگیریم ، امروز میخوام در زمینه تغییر عادت مخصوصا ترک گناه چند تا از تجربیاتی رو براتون بگم که قبلا اون ها رو نداشتم ،که اکثرا بعد از ترک و ازدواج و رفتن توی زندگی برام بدست اومد ، مخصوصا در یک سال اخیر ، شاید براتون مفید باشه البته کمی متفاوت ، شاید به این نکاتی که میگم بر نخورده باشین ، ولی فکر میکنم خودم اگه برمیگشتم و اینها رو میدونستم بهتر و ساده تر عمل میکردم .
...............................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
سعی کنین قلبتون رو حفظ کنین ، قلب همون باطن و ضمیر ناخود آگاه هست ، توی قرآن و روایات هم زیاد ازش گفته میشه ، بدن جسمی ما همون طور که قلب داره روح ما هم قلب داره ، دقیقا شبیه همین قلب جسمی ما یعنی نبضش دست ما نیست ، مثل نفس و ضربان قلب ، به یه چیز هایی عادت کرده و از یه چیز هایی تاثیر میگیره هم درونی و هم بیرونی ولی جالب اینه که تاثیراتی که از بیرون و فضا میگیره خیلی مهمه روش .
وقتی به زیارت میرین ، توی جمع مذهبی دعا شرکت میکنین ، وقتی به یه مکان تفریحی و زیبا میرین ، نماز جماعت دیدن دوست مومن و با اعتقاد و دوست شدن باش ، مخصوصا ورزش پاک در حدی که هیجان و فعالیتش قلبتون ور به تپش بندازه و فکرتون رو آزاد کنه ..... این ها همه مواردی هستن که قلبتون رو حفظ میکنه و بالا میبره
برعکس ، نشستن توی جمعی که از خدا حرف نمیزنن (حتی اگه گناهیم نکنن ) یا نشستن توی جمعی که توش کناه و غیبت هست ، رفتن توی شلوغی زیاد ، دوست شدن با آدم های بدبین و افسرده ، دوست شدن با کسایی که گناه زیاد انجام میدن ، وقت تلف کردن و بیکار شدن ، تاخیر و مساحمه در انجام کارهای مهم و......همه مواردیه که قلب رو سنگین میکنن .
توصیه من اینه که توی روز یا تویه کاغذ مراقب قلبتون باشید ، سعی کنین بیشتر قلبتون بالا ببرین تا پایین بیاد ، مسلما بعضی از مکان ها و آدم ها ناچارا باشون برخورد داریم یا شرایطی پیش میاد که این قلب کیفیتش میاد پایین ، با مراقبه سعی کنین حفظش کنین ، البته قلب رو از پایین رفتن حفظ کنین خیلی بهتر از اینه که توی بالا رفتن کمک ش کنین ، حضرت علی (ع) میگه اجتناب از بدی ها بسیار بهتر از اقدام به خوبی هاست ، یعنی بهتر و سریع تر جواب میده . در هر دو زمینه تلاش کنین مخصوصا در مورد دوم .
بعد از یه مدت میبینین این پاکی قلب براتون ملکه میشه ، و از تو ورطه خیلی گناهان افتادان شما رو حفظ میکنه .
خوب بررسی کنین مواقع شکست مسلما و حتما ، لحظات ، ساعات یا روز های قلبش ، حتما حتما کیفیت مراقبه قلبی شما پایین بوده .و خیلی از ماها اصلا نمیدونیم مراقبه قلبی چی هست و خیلی هم از تاثیر جو و فضا روی خودمون به طور ناخود آگاه خبر نداریم ، خبر داریم ولی از شدتش غافلیم . از این غافلیم که یه ورزش ساده مثل دویدن تویه هوای تمیز چقدر فکر و ذهن رو آزاد و پاک میکنه ، گاهی امام زاده ومزار شهدا یا مکان مشرفی نزدیک خونه ما یا توی مسیرمون هست ولی از تاثیرش غافلیم ، گاهی میریم یا اکه میریم در حد یه حمد و سوره خوندن و .. است و بلد نیستیم چطور از این امکانات استفاده کنیم .
...............................
این مبحث رو در این تاپیک اوردم تا بیشتربه آن بپردازیم ، در پست های بعدی سعی میکنم اطلاعاتی که بدست اوردم رو دسته بندی و جمع بندی کنم و دوستان هم اگه اطلاعات مفید و معتبری دارند بعد از این که این روال تموم شد حتما منتظر مطالبشون در این تاپیک هستیم .
تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که که هیچ روشی توی ترک گناهان مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار نمیده !