کانون

نسخه‌ی کامل: آرشیو گروه "رهروان پاکی" (گروه آقایان) (غیر فعال)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
چون دوست داشتم میزارم براتون
بخونید خیلی جالبه
نقل قول: 1. توجه بیش از حد به امیال نفسانی
توجه به نیازهای جسمی و روحی، امری لازم است و بدون آن، مشکلات فراوانی گریبان‌گیر انسان می‌شود؛ اما مهم، رعایت کردن حد و اندازه پاسخ‌گویی است.
اگر پاسخ‌گویی به نیازها، فراتر از نیاز واقعی باشد، باعث آفت‌های فراوانی می‌شود که ضعیف شدن اراده انسان، از آن جمله است. امیرالمؤمنین علیه السلام می‌فرماید:
هر کس هوای نفسش قوی شود، عزم و اراده‌اش ضعیف خواهد شد.1
خواب، نیاز آدمی است؛ اما خواب بیش از اندازه، دین و دنیای آدمی را خراب می‌کند2 و باعث از دست رفتن اموری می‌شود که در طول روز، امکان جبران آن‌ها نیست.3
خوراک و طعام نیاز انسان است؛ اما زیاده‌روی در استفاده از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها، باعث ضررهای زیادی می‌شود. رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرماید:
إِیَّاکُمْ وَ فُضُولَ المَطْعَمِ فَإِنَّهُ یَسُمُّ الْقَلْبَ بِالْفَضْلَه وَ یُبْطِئُ بِالْجَوَارِحِ عَنِ الطَّاعَه وَ یُصِمُّ الْهِمَمَ عَنْ سِمَاعِ الْمَوْعِظَه؛4
از خوردن بیش از حد بپرهیزید که آن، دل را سخت می‌کند و اعضای بدن را در اطاعت خدا تنبل می‌کند و گوش همت‌ها را از شنیدن پند و اندرز، کر می‌نماید.
اطاعت از شهوات، آدمی را مانند اسیری می‌کند که پیوسته بی چون و چرا به دنبالش می‌دود.5 از طرفی، رشد و تعالی و قوت اراده انسان در این است که با شهوت خود مخالفت کند.6
اگر می‌خواهیم دچار ضعف اراده نشویم، باید در پاسخ‌گویی به نیازها و امیال، حد اعتدال را رعایت نموده و با زیاده‌‌خواهی‌های نفس، مخالفت کنیم، تا از آفات فراوان آن -از جمله ضعیف شدن اراده- در امان بمانیم.



2. کم کاری
کارها از نظر سختی و آسانی متفاوتند، از طرفی اراده نیز دارای درجات متعدد است. هیچ انسانی را نمی‌توان یافت که برای هیچ کار خیری اراده نداشته باشد. هر یک از ما برای انجام برخی کارها اراده‌ای داریم که همان، می‌تواند نقطه شروع تقویت اراده باشد. هر اندازه به آنچه می‌توانیم و آن را اراده داریم، عمل کنیم، اراده ما برای کارهایی که تا به حال نمی‌توانسته‌ایم، تقویت می‌شود. حضرت علی علیه السلام می‌فرماید:
من یعمل یزدد قوه. من یقصر فی العمل یزدد فتره؛7
هر کس عمل کند، قوت او زیادتر می‌شود و هر کس در عمل، کوتاهی کند، سستی و تنبلی او فزونی می‌یابد.
پس یکی از عوامل ضعیف کننده اراده، کوتاهی در اموری است که توان انجام آن را داریم. از همین سستی‌ها است که ناتوانی و تنبلی و کسالت در وجود ما نهادینه می‌شود8  و غم و اندوه را به ارمغان می‌آورد.9
از کارهای کوچک شروع کنید و بر انجام آن‌ها مداومت داشته باشید، تا به کارهای بزرگ موفق شوید. چنانچه در روایات اهل‌بیت علیهم السلام بر این نکته تأکید شده است.



3. موسیقی
از نظر فقهی، موسیقی مطرب با شرایط خاص خود حرام است و آثار مخرب فراوانی دارد؛ ولی درباره موسیقی مجاز نیز لازم به یادآوری است که انس با این نوع موسیقی، باعث پرورش قوه خیال می‌شود و خیال‌بافی در شخص، جایگزین واقع‌گرایی و تعقل می‌شود و از طرفی موجب تضعیف اراده می‌شود.
امام خمینی قدس سره می‌فرماید:
استاد معظم ما -دام ظله- می‌فرمودند: «بیشتر از هرچه، گوش کردن به تغنیات [=موسیقی‌ها و صداهای غنایی] سلب اراده و عزم از انسان می‌کند».11
موسیقی از اموری است که ممکن است بر حسب طبع، خوشایند باشد؛ ولی مطمئناً انسان را از جدیت بیرون می‌کند و به یک مطلب هزل می‌کشاند. جوانی که عادت کرد چند ساعت را در روز با موسیقی باشد، از مسایل زندگی و از مسایل جدی به طور کلی غافل می‌شود و به آن، معتاد می‌گردد.12
امیر مؤمنان علی علیه السلام می‌فرماید:
مؤمن از لهو [مانند موسیقی] به دور است و با جدیت و تلاش، همراه می‌باشد.13
کسی که به بازی‌ها اشتیاق فراوان داشته باشد و به لهو و سرگرمی‌ها [مانند موسیقی] حرص داشته باشد، هیچ‌گاه تعقل نخواهد کرد.14
دانشمند معروف، الکسیس کارل در کتاب راه و رسم زندگی چنین می‌نویسد:
رادیو و سینما و ورزش‌های نامناسب، روحیه فرزندان را فلج می‌کنند. تجربه نیز ثابت کرده است اشخاصی که زیاد سرگرم موسیقی هستند، اغلب افراد بی‌اراده و مسامحه‌کار و در مقام تعقل و تفکر، راکد و ضعیف هستند و پیشرفت چشم‌گیری در زندگی ندارند.



4. محیط نامناسب
گاهی انسان با افرادی همنشین است که همه اهل هوی، هوس، خوش‌گذرانی، سستی و تنبلی هستند. مجالست با چنین افرادی، قطعاً انسان را سست، تنبل و بی‌اراده می‌کند.
با کسانی رفاقت کنید که دارای هدف، برنامه و جدیت هستند و تلاش و فعالیت روزانه قابل قبولی دارند. با کسانی نشست و برخاست کنید که برای وقت خود و شما ارزش قائل هستند و از شما، موفق‌تر باشند، تا در شما هم انگیزه و اراده قوی بیافرینند.
حواریون از حضرت عیسی علیه السلام پرسیدند: «با چه کسی نشست و برخاست کنیم؟» فرمود:
با کسی که دیدنش شما را به یاد خدا بیندازد و گفتارش بر علم شما بیفزاید و رفتار و عملش شما را به آخرت ترغیب کند.15
یکی از مصادیق دیگر محیط نامناسب محیطی است که در آن به شما «نتوانستن» را تلقین می‌کنند. دائماً به شما با روش‌های مختلف گوشزد می‌کنند که نمی‌توانی و توانایی‌های شما را نادیده می‌گیرند و به شما فرصت و جرأت بروز توانایی‌هایتان را نمی‌دهند. از این محیط‌ها هم باید پرهیز کرد.



5. تلقین‌های منفی
از عوامل مؤثر دیگر در تضعیف اراده، تلقین به نفس است که «اراده من ضعیف است. من ناتوان و کوچک هستم». با توجه به مباحث قبل، به این نتیجه می‌رسیم که ما بی‌اراده نیستیم؛ بلکه اراده انجام برخی کارها را داریم و اراده انجام برخی امور را نداریم، پس هرگز نگویید: من ضعف اراده دارم.
یکی از وظایف پدران، مادران و اولیا و معلمان، القای روحیه «توانستن» به فرزندان و آینده‌سازان است. چه جفایی به فرزندان خود می‌کنند، پدر و مادرانی که اجازه کوچک‌ترین خودنمایی و تحرک و جسارت را به فرزندان خود نمی‌دهند؛ هر گاه که فرزند می‌خواهد کاری بکند و خودی نشان دهد، چه بسا با دلسوزی نابجا اجازه انجام آن کار را نمی‌دهند. باید به فرزندانمان انجام کارهایی را که در حد توان آن‌ها است، اجازه بدهیم؛ هرچند هزینه و خسارت احتمالی هم داشته باشد. با این کار، اعتماد به نفس، جرأت و جسارت مثبت و اراده در فرزندانمان تقویت می‌شود.
اگر «من می‌توانم» را به طور معقول در وجود فرزندانمان نهادینه کنیم، یکی از بهترین گنجینه‌ها را به آن‌ها ارمغان داده‌ایم.


6. کم همتی
یکی از عواملی که اراده انسان را ضعیف می‌کند، کم همتی است. انسان‌های کم همت، انگیزه‌ای برای کار و تلاش و فعالیت ندارند و اراده‌شان تحریک نمی‌شود. حضرت علی علیه السلام می‌فرماید:
هیچ چیز به اندازه همت، انسان را بلند نمی‌کند و هیچ چیز هم به اندازه شهوت رانی، او را خوار و پست نمی‌نماید.16 شجاعت افراد، به اندازه همت ایشان است.17
وجود اهداف و مقاصد ارزشمند و بلند، اراده انسان را تحریک می‌کند و زندگی او را جهت می‌دهد؛ پس سعی کنید در زندگی خود، اهداف معنوی، علمی، اجتماعی و خانوادگی متعدد، منتهی در یک راستا داشته باشید.



7. آرمان گرایی افراطی
یکی از عواملی که در رشد انسان تأثیر بسزایی دارد، نگاه به افق‌های بلند و آرمان‌گرایی و راضی نبودن به وضع فعلی است. انسان‌هایی که به وضع معنوی و روحی و علمی خود قانع هستند و آرمانی را دنبال نمی‌کنند، همیشه ایستا و راکد هستند و چه بسا به عقب هم برگردند.
اما اگر همین آرمان گرایی، شکل افراطی به خود بگیرد و انسان، افق‌هایی را در نظر بگیرد که از توان او خارج است و در راستای آن حرکت کند، موجب شکست و احساس ناتوانی و باعث احساس ضعف اراده می‌شود. پس آرمان‌گرایی معقول و متناسب با ظرفیت و توان، مفید و سازنده است.
پس حتماً آرمانی را در نظر داشته باشید؛ اما آن آرمان باید متناسب با توان و ظرفیت و قابل دسترسی باشد و برای رسیدن به آن آرمان و هدف برنامه‌‌ریزی داشته باشید، به عنوان مثال اهداف کلان را به اهداف کوچک‌تر و جزئی تبدیل کنید و رسیدن به آن هدف کلان را چند مرحله‌ای کنید. با رسیدن به هر مرحله، احساس پیروزی را به خود هدیه دهید، تا در نهایت، به آن هدف کلان برسید؛ مثلاً‌ اگر در نظر دارید به کمال معنوی برسید و هر لحظه به یاد حق تعالی باشید تلاش برای رسیدن به آن را در چند مرحله تعریف کنید، مانند نماز اول وقت، انس روزانه با قرآن، خواندن نماز شب و گفتن برخی اذکار که در روایات وارد شده است، تا کم کم به آن هدف بلند برسید.



8. ترس و نبود اعتماد به نفس
از عوامل مهم دیگر، تضعیف کننده اراده، ترس و نبود اعتماد به نفس در افراد است. ترس از شکست، ترس از سرزنش و تحقیر دیگران، ترس از ضرر و... عواملی هستند که جرأت و جسارت و در نهایت، اراده را از انسان سلب می‌کنند.
 درمان این مشکل بزرگ، خلوص نیت است. اگر کاری را که می‌کنید، برای خدا باشد و با بررسی و مشورت و تدبیر لازم، همراه باشد، مهم نیست که موفق می‌شوید یا نه. اگر شکست هم بخورید، خداوند، شما را به سبب سعی و تلاشتان پیروز محسوب می‌کند؛ همان‌گونه که درباره مجتهد و اجتهاد می‌فرمایند:
مجتهد، اگر در اجتهادش درست عمل کرد، دو اجر دارد و اگر ناخودآگاه اشتباه کرد، یک اجر دارد.18
حضرت علی علیه السلامهم می‌فرماید:
لَا تَخَافُوا فِی اللهِ لَوْمَه لَائِمٍ یَکْفِکُمْ مَنْ أَرَادَکُمْ وَ بَغَی عَلَیْکُمْ؛19
در راه خدا از ملامت و سرزنش دیگران نترسید که خداوند شما را برابر کسانی که اذیت شما را قصد دارند، کفایت خواهد نمود.
در نظر داشته باشید که ترس، یک عیب و کاستی20 و آفت است21 و منشأ آن، سوء ظن به خداوند است22 و از عجز نفس و ضعف یقین سرچشمه می‌گیرد.23
در طرف مقابل، اصل و ریشه قوت قلب و شجاعت، توکل بر خداوند متعال است.24
پس برای خدا و با توکل بر قدرت بی‌انتهای او و فقط برای انجام وظیفه، قدم بردارید و هرگونه ترس و دلهره را به خود راه ندهید.



9. عدم پاسخ‌گویی صحیح به غرائز
یکی از مواقعی که افراد از ضعف اراده خود ناله سر می‌دهند، هنگام  رویارویی با غرائز و شهوات – به ویژه شهوت جنسی- است. هنگامی که این شیر خفته سر بر می‌آورد، بسیاری احساس می‌کنند دیگر اراده و قدرت رویارویی با آن را ندارند؛ در حالی که باید دید آیا واقعاً سرکشی و طغیان و ویرانگری لازمه غریزه است یا این‌که خود ما هستیم که با عملکرد غلط یا پاسخ ندادن به موقع و صحیح و شرعی به غرائز، آن را آماده سرکشی می‌کنیم.
وقتی تنها به سبب قانع نبودن به حداقل‌ها، ازدواج را به تأخیر می‌اندازیم و زمینه پاسخ‌گویی صحیح به این نیاز را فراهم نمی‌سازیم، زمینه را برای چیره شدن غریزه و سرکشی‌های او فراهم می‌سازیم؛ در حالی که مؤمن واقعی بیش از این‌که فراهم بودن همه امکانات و برپایی جشن‌های آن‌چنانی برایش مهم باشد، دوری از معصیت برایش مهم است؛ لذا با حداقل امکانات به راهِ حلال و شرعی کنترل غریزه پناه می‌برد و خود را از این پرتگاه نجات می‌دهد.
حضرت علی علیه السلام می‌فرماید:
غَالِبِ الشَّهْوَه قَبْلَ قُوَّه ضَرَاوَتِهَا فَإِنَّهَا إِنْ قَوِیَتْ مَلَکَتْکَ وَ اسْتَفَادَتْکَ وَ لَمْ تَقْدِرْ عَلَی مُقَاوَمَتِهَا؛25
قبل از این‌که عادت شهوت، قوت یابد، بر او غلبه کن؛ چرا که اگر او قوی شد، مالک تو  و گریبان‌گیر تو می‌شود و تو نمی‌توانی برابر او مقاومت کنی.



10. شکست‌های پیشین
انسان در انجام هر کار، اگر موفق شود، امید و نشاط و احساس توانایی در او تقویت می‌شود؛ اما اگر به هر دلیل در آن کار، موفق نگردد، ناامیدی و کسالت و احساس ضعف اراده به او دست می‌دهد.
یکی از عوامل ضعیف شدن اراده‌ها شکست‌های پی در پی پیشین است. با هر شکست، احساس ناتوانی و ضعف اراده در انسان تقویت می‌شود و ناامیدی به انسان هجوم می‌آورد که به فرموده حضرت علی علیه السلام بزرگ‌ترین بلاها26 و منشأ تفریط و کم‌کاری می‌باشد؛27 در حالی که اگر این قاعده طلایی را در نظر داشته باشیم که «ما مأمور به وظیفه‌ایم نه به دست آوردن نتیجه» دیگر شکست، معنا نخواهد داشت و همه کارها به این‌ دلیل که انجام وظیفه بوده پیروزی است.
اگر هم در فعالیت‌های قبلی کوتاهی بوده با استغفار و توبه، رفع خواهد شد؛ چرا که خداوند تبدیل کننده سیئات به حسنات است. مهم نیست که شما شکست خورده‌اید. مهم آن است که تنبل و بی‌کار نبوده‌اید و تلاش و کوشش کرده‌اید و کارتان هم بی‌نتیجه نبوده است و حداقل برای شما تجارب مهمی را در پی داشته است. پس دست از تلاش برندارید و با مشورت و فکر و تدبیر درست، به دنبال فعالیت جدید باشید و فقط به انجام وظیفه فکر کنید، مطمئن باشید شما هم مثل دیگران توانایی و استعدادهایی دارید که اگر آن‌ها را شناختید و در راستای آن‌ها قدم برداشتید، حتماً پیروز خواهید شد.



11.‌ ضعف‌های جسمانی
یکی دیگر از دلائل ضعف اراده، ضعف جسم است. در نظر داشته باشید که عقل سالم و روحیه قوی و نشاط کاری و انرژی لازم برای انجام کارها در بدن سالم و قوی نهفته است.28 اگر جسم انسان ضعیف و کم تحرک باشد، احساس ناتوانی و ضعف در روحیه انسان زیاد می‌شود. حکما فرموده‌اند: اگر برخی اخلاط مانند بلغم در خون انسان زیاد شود، موجب احساس رخوت و سستی و ضعف ‌اراده می‌شود؛ لذا لازم است به بعد جسمی نیز توجه ویژه شود و در همین راستا به فعالیت بدنی، ورزش و تغذیه مناسب اهمیت بدهید.
از جمله ورزش‌هایی که در تقویت جسم و همچنین تقویت اراده نقش بسزایی دارد کوهنوردی است. این‌که شما مقصد بلندی مانند قله کوهی را در نظر بگیرید و برای فتح آن سختی بکشید و بدنتان را به زحمت بیندازید و آن را فتح کنید، در تقویت اراده شما بسیار مؤثر است. یکی از بزرگان اخلاق می‌فرمود:
با هر قدمی که در دامنه کوهی بر می‌دارید، اراده شما درجه و ذره‌ای قوی می‌شود.
ختم صلوات به نیت پاکی و سلامتی داش علی
1- طاهر 40
2- بیصدا 30
3- [تصویر:  53.gif]
...
نقل قول: موسیقی
از نظر فقهی، موسیقی مطرب با شرایط خاص خود حرام است و آثار مخرب فراوانی دارد؛ ولی درباره موسیقی مجاز نیز لازم به یادآوری است که انس با این نوع موسیقی، باعث پرورش قوه خیال می‌شود و خیال‌بافی در شخص، جایگزین واقع‌گرایی و تعقل می‌شود و از طرفی موجب تضعیف اراده می‌شود.
امام خمینی قدس سره می‌فرماید:
استاد معظم ما -دام ظله- می‌فرمودند: «بیشتر از هرچه، گوش کردن به تغنیات [=موسیقی‌ها و صداهای غنایی] سلب اراده و عزم از انسان می‌کند».11
موسیقی از اموری است که ممکن است بر حسب طبع، خوشایند باشد؛ ولی مطمئناً انسان را از جدیت بیرون می‌کند و به یک مطلب هزل می‌کشاند. جوانی که عادت کرد چند ساعت را در روز با موسیقی باشد، از مسایل زندگی و از مسایل جدی به طور کلی غافل می‌شود و به آن، معتاد می‌گردد.12
امیر مؤمنان علی علیه السلام می‌فرماید:
مؤمن از لهو [مانند موسیقی] به دور است و با جدیت و تلاش، همراه می‌باشد.13
کسی که به بازی‌ها اشتیاق فراوان داشته باشد و به لهو و سرگرمی‌ها [مانند موسیقی] حرص داشته باشد، هیچ‌گاه تعقل نخواهد کرد.14
دانشمند معروف، الکسیس کارل در کتاب راه و رسم زندگی چنین می‌نویسد:
رادیو و سینما و ورزش‌های نامناسب، روحیه فرزندان را فلج می‌کنند. تجربه نیز ثابت کرده است اشخاصی که زیاد سرگرم موسیقی هستند، اغلب افراد بی‌اراده و مسامحه‌کار و در مقام تعقل و تفکر، راکد و ضعیف هستند و پیشرفت چشم‌گیری در زندگی ندارند.

دوستان چرا تو کانون تاپیک اختصاصی داریم برای چیزی که دقیقا ضد اراده هست؟؟؟؟؟؟

من که از موسیقی خیلی ضربه خوردم
الان میدونم ضعیف بودنم بخشیش مال موسیقیه ولی نمیتونم ترکش کنم

البته ترکش از خ.ا ساده تره ، کاش یه تاپیکی برا کمک به ترک موسیقی باشه، بلاخره کار این کانون بیشتر تقویت اراده اس...
سلام
چقدر حال آدم خوب میشه وقتی تو گروه باشه و کنار داداشایی که این قدر دوست شون داری...
از طاهر بگم... از عاشق... از مهدی یار.. از صادقین... یا از...
یکی از یکی دوست داشتنی تر...  Khansariha (18)

آقا منم جزء صلواتی ها هستم واسه داش علی...
ختم صلوات به نیت پاکی و سلامتی داش علی
1- طاهر 40
2- بیصدا 30 
3-  آرمین 14
4- [تصویر:  53.gif]

ان شالله که هم سلامت باشه و هم پاک...
---------------------------------------------------------------------
طاهر نبینم سردرد و اذیت شدن هات رو... می فهم چی میگی... کاش کاری از دستم برمیومد و می تونستم مرهمی باشم بر دردهات...  53258zu2qvp1d9v
---------------------------------------------------------------------
صحبت های صادقین خیلی خوب بود در مورد محکم کاری...
از ایمان و اعتماد به وعده های الهی گفت...
ماشالله به این فکر و درایت...

حالا منم یه چیز بگم...
اون صخره نورده پاشو هرجا نمیذاره... باید دلش قرص باشه تا پاشو رو صخره ی بالاتر بذاره...
دستشو به هر جا آویزون نمی کنه... باید خیالش راحت باشه که به صخره ی درستی متکی شده...
میخش رو هر جا نمی زنه... باید مطمئن باشه که اون جا جای محمکیه...

چرا؟ 
چون اهل احتیاطه...
آدمی که محکم کاره، بایدم اهل احتیاط باشه...

حالا مایی که می خوایم از گناه پاک شیم و ترک معصیت کنیم، نباید اهل احتیاط باشیم؟

سر یه موضوعی اعصابم خرد شده... می بینم حالم بده... از قضا پای کامپیوترم نشستم... درم که بسته است....
ممکنه من اهل احتیاط باشم اما بالفور نرم در رو بازم کنم؟ از پای کامپیوتر پا نشم؟ نرم تو جمع؟
خب معلومه عقل حکم می کنه که اگه یه درصد هم احتمال خطا میدی، شرایطت رو تغییر بدی...

ایمیلم رو بازم می کنم...
نوشته: «اگه نبینی، از دستت رفته! کلیک کن که نیمی از عمرت بر فناست!»
یا نوشته: «چیزی که مدت ها به دنبالش بودید!»
واقعا لازمه این جور لینک ها رو من باز کنم؟
از کجا معلوم تو اون لینک ها چی باشه؟ من پیغمبر نیستم که...
اومدیم و تو اون لینک ها همون چیزی بود که نباید باشه... و بعدم همون اتفاقی افتاد که نباید بیافته...
اون وقت چه خاکی تو سرم کنم؟

یا دارم سوار مترو میشم... از قضا می بینم اون کسی که اون جا نشسته من اگه کنارش بشینم یا اگه روبه روش بشینم، احتمال معصیت در من هست...
منی که خودم رو می شناسم و تجربه های قبلی تو این زمینه دارم، واقعا لازمه این اشتباه رو انجام بدم؟
بهتر نیست محتاط باشم و به دنبال جای دیگه باشم؟ یا حتا سر پا بایستم؟

آدمی که محکم کاره، اهل احتیاطه...
و آدمی هم که اهل احتیاطه، سرش بی کلاه نمیمونه...
چرا؟
چون احاطه داره به خودش... به اطرافش... به شرایطی که باهاش مواجه میشه...
و به زیرکی از قبل چاره می اندیشه برای رخدادها...
آرمین این موضوع ایمیل رو من خیلی ضربه خوردم ازش.
همین امروز رو هم نزدیک بود به باد بدم.

ولی می دونی چیه ، مشکل از جای دیگه است.
بیماری اصلی غفلته ، وقتی آدم هدفش رو فراموش کنه یا بگه : من که دیگه ترک کردم و ...
دچار غفلت می شه و این طوری دیگه احتیاط هم نمی کنه.
به قول همساده آدم هوشیاریش رو از دست می ده. 53258zu2qvp1d9v
من چقدر خوشحالم که داداشای خوبی دارم 1
من همیشه توی زندگیم تنها بودم. اما الان با شما احساس تنهایی نمی کنم. 53
رفتم غسل کردم و بهتون قول میدم که این دفه بالاتر از 25 روز میرم 
چقدر اینجـــا خوبه و چقدر شما مهربونید و من شما رو خیلی دوست دارم  49-2 
من یقین دارم با شما  به زودی به ارزو هام میرسم .
عـــــاشقتونم

اقای 101 ی شعری واسم فرستاد واقعا لذت بردم و این شعر رو همیشه به خاطر می سپارم.


بیرون ز تو نیست آنچه در عالم هست / از خود بطلب هرآنچه خواهی که تویی
آقا ماله من زده بالا
چه کنم بزنم؟ یا نزنم؟
کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
ببخشید اینجا گروه پسرونست دیگ من میگم دوستان اگه تجربه ای دارن واقعا محتاجم
من اولش یه دختر در نظر میگیرم همینطوری که ادامه پیدا میکنه دوست دارم زودتر ارضاء بشم با اختیار میرم سمته انحرافات تا زودتر تموم شه یکم بعد ارضاء میشم، حالا این انحرافاتم جدیدا از همه نوعش هست...! بی غیرتم شدم جدیدا توی تفکراتم 22
آقا من چه شکری بخورم دیگ خسته شدم؟!؟! حتی نمیتونم فکرمو کنترل کنم اه...
به نظرم وقتی اینطوری زد بالا همون دختره رو باید تصور کنم، باید فکرمو کنترل کنم نره سمت چرت و پرت، با همون دختره ارضاء بشم، بعد که کامل تونستم تو لحظه خ.ا فکرمو کنترل کنم و دیگ فکرم نرفت سمته انحراف کم کم ترک کنم راحت بشم

نظری دارید؟ من چرا اینطوری شدم؟
سلام
من مشکلم داره حل میشه
داره اون حفره بسته میشه
جدی میگم
49-2 49-2
واقعا
فقط یکم زمان لازم دارم
Khansariha (46)
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]آقا ماله من زده بالا
چه کنم بزنم؟ یا نزنم؟
کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
ببخشید اینجا گروه پسرونست دیگ من میگم دوستان اگه تجربه ای دارن واقعا محتاجم
من اولش یه دختر در نظر میگیرم همینطوری که ادامه پیدا میکنه دوست دارم زودتر ارضاء بشم با اختیار میرم سمته انحرافات تا زودتر تموم شه یکم بعد ارضاء میشم، حالا این انحرافاتم جدیدا از همه نوعش هست...! بی غیرتم شدم جدیدا 22
آقا من چه شکری بخورم دیگ خسته شدم؟!؟! حتی نمیتونم فکرمو کنترل کنم اه...
به نظرم وقتی اینطوری زد بالا همون دختره رو باید تصور کنم، دیگ باید فکرمو کنترل کنم نره سمت چرت و پرت، با همون دختره ارضاء بشم، بعد که کامل تونستم تو این لحظه فکرمو کنترل کنم و اون چیزا یادم رفت کم کم ترک کنم راحت بشم
نظری دارید؟

حتمن برو دکتر داداش
ولی قبلش باید واقعا بخوای
یعنی با تمام وجودت بخوای که ترک کنی
بعدش نگاه ها و افکار خیلی مهمن
نگاه بد به نامحرم خیلی تاثیر داره
توی تاپیک کنترل ذهن و نگاه شرکت کن 53
(1394 بهمن 12، 23:44)پارادایس نوشته است: [ -> ]
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]آقا ماله من زده بالا
چه کنم بزنم؟ یا نزنم؟
کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
ببخشید اینجا گروه پسرونست دیگ من میگم دوستان اگه تجربه ای دارن واقعا محتاجم
من اولش یه دختر در نظر میگیرم همینطوری که ادامه پیدا میکنه دوست دارم زودتر ارضاء بشم با اختیار میرم سمته انحرافات تا زودتر تموم شه یکم بعد ارضاء میشم، حالا این انحرافاتم جدیدا از همه نوعش هست...! بی غیرتم شدم جدیدا 22
آقا من چه شکری بخورم دیگ خسته شدم؟!؟! حتی نمیتونم فکرمو کنترل کنم اه...
به نظرم وقتی اینطوری زد بالا همون دختره رو باید تصور کنم، دیگ باید فکرمو کنترل کنم نره سمت چرت و پرت، با همون دختره ارضاء بشم، بعد که کامل تونستم تو این لحظه فکرمو کنترل کنم و اون چیزا یادم رفت کم کم ترک کنم راحت بشم
نظری دارید؟

حتمن برو دکتر داداش
ولی قبلش باید واقعا بخوای
یعنی با تمام وجودت بخوای که ترک کنی
بعدش نگاه ها و افکار خیلی مهمن
نگاه بد به نامحرم خیلی تاثیر داره
توی تاپیک کنترل ذهن و نگاه شرکت کن  53

نمیدونم منظورت از نگاه بد چیه!
من موقعی که عادیم واقعا میخوام ولی وقتی شهوت میزنه بالا کلا بیخیاله همه چی میشم فقط میخوام ارضاء بشم! به هر روشی که باشه فرقی نمیکنه! فقط به ارضاء شدن فکر میکنم!
حالا چرا فقط من اینجوری شدم نمیدونم 22
از ناراحتیه
سعی کن زیاد بهش فکر نکنی
7بزرگش نکن
نگاه به جنس مخالف با قصد لذت و شهوت رانی
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
آقا سینا.
کلا این کار مثل آدم و غیر آدم نداره.
نباید انجامش بدی.
بچه ها بودند و هستند که
در مواقع بحرانی به در و دیوار می زنند تا این کار رو نکنند.
بوده طرف بیدار مونده تا صبح ، چون می دونسته اگر بره توی تخت حتما ذهنش منحرف می شه.
بوده طرف نصف شبی رفته تو خیابون ، چون تو خونه تنها بوده حالش بد شده بوده.
شما یه بار باید این فشار رو تحمل کنی.
مطمئنا آسون نخواهد بود.
این روش که هر موقع فشار بهت اومد ، خودت رو راحت کنی ، اصلا درست نیست سینا جان.
به جاش بیا و مقابله کن.
(1394 بهمن 13، 0:13)عاشق فاطمه زهرا نوشته است: [ -> ]
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
آقا سینا.
کلا این کار مثل آدم و غیر آدم نداره.
نباید انجامش بدی.
بچه ها بودند و هستند که
در مواقع بحرانی به در و دیوار می زنند تا این کار رو نکنند.
بوده طرف بیدار مونده تا صبح ، چون می دونسته اگر بره توی تخت حتما ذهنش منحرف می شه.
بوده طرف نصف شبی رفته تو خیابون ، چون تو خونه تنها بوده حالش بد شده بوده.
شما یه بار باید این فشار رو تحمل کنی.
مطمئنا آسون نخواهد بود.
این روش که هر موقع فشار بهت اومد ، خودت رو راحت کنی ، اصلا درست نیست سینا جان.
به جاش بیا و مقابله کن.
داداش آخه شما همه چیتون عادیه، اول آخر یه دختر تو ذهنتونه، بابا من موقعی که میزنه بالا به همه چی فکر میکنم تا این لعنتی زودتر تموم بشه 22

فرستاده شده از C5303ِ من با Tapatalk
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]آقا ماله من زده بالا
چه کنم بزنم؟ یا نزنم؟
کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
ببخشید اینجا گروه پسرونست دیگ من میگم دوستان اگه تجربه ای دارن واقعا محتاجم
من اولش یه دختر در نظر میگیرم همینطوری که ادامه پیدا میکنه دوست دارم زودتر ارضاء بشم با اختیار میرم سمته انحرافات تا زودتر تموم شه یکم بعد ارضاء میشم، حالا این انحرافاتم جدیدا از همه نوعش هست...! بی غیرتم شدم جدیدا توی تفکراتم 22
آقا من چه شکری بخورم دیگ خسته شدم؟!؟! حتی نمیتونم فکرمو کنترل کنم اه...
به نظرم وقتی اینطوری زد بالا همون دختره رو باید تصور کنم، باید فکرمو کنترل کنم نره سمت چرت و پرت، با همون دختره ارضاء بشم، بعد که کامل تونستم تو لحظه خ.ا فکرمو کنترل کنم و دیگ فکرم نرفت سمته انحراف کم کم ترک کنم راحت بشم

نظری دارید؟ من چرا اینطوری شدم؟



خاصیت شهوترانی همینه داداش .عنان عقل رو از دست میگیره و اگرمقابلش وای نایستی کار رو بجاهای باریک و هلاکت بار می کشونه.  شک نکن.  ترس داره و باید بترسی.
باید علاوه بر سعی بر ترک سخت گیریهایی هم به نفست اعمال کنی تا سرکوب بشه.  طولانی مدت و مداوم.  
سختگیریها رو از کم شروع کن و یواش یواش زیاد کن. مثلا فرضا اگر دلت چیزی خواست اجرا نکنی.مثلا سر سفره دلت ته دیگ میخواد خودت رو تنبیه کن و ته دیگ نخور.  مداوم و زیاد.  علاج این درد بخش زیادیش در تحمل سختیهاست.
داداش زشت ترین صفت انسانی شهوترانیه.  ببین چطور هستی وچطور میخوای باشی
(1394 بهمن 13، 15:24)razmjoo نوشته است: [ -> ]
(1394 بهمن 12، 23:40)n0o0b_sina نوشته است: [ -> ]آقا ماله من زده بالا
چه کنم بزنم؟ یا نزنم؟
کلا نشد من 1 بار مثله آدم خ.ا کنم همش تفکراتم پیشه انحرافاته!!! 22
ببخشید اینجا گروه پسرونست دیگ من میگم دوستان اگه تجربه ای دارن واقعا محتاجم
من اولش یه دختر در نظر میگیرم همینطوری که ادامه پیدا میکنه دوست دارم زودتر ارضاء بشم با اختیار میرم سمته انحرافات تا زودتر تموم شه یکم بعد ارضاء میشم، حالا این انحرافاتم جدیدا از همه نوعش هست...! بی غیرتم شدم جدیدا توی تفکراتم 22
آقا من چه شکری بخورم دیگ خسته شدم؟!؟! حتی نمیتونم فکرمو کنترل کنم اه...
به نظرم وقتی اینطوری زد بالا همون دختره رو باید تصور کنم، باید فکرمو کنترل کنم نره سمت چرت و پرت، با همون دختره ارضاء بشم، بعد که کامل تونستم تو لحظه خ.ا فکرمو کنترل کنم و دیگ فکرم نرفت سمته انحراف کم کم ترک کنم راحت بشم

نظری دارید؟ من چرا اینطوری شدم؟



خاصیت شهوترانی همینه داداش .عنان عقل رو از دست میگیره و اگرمقابلش وای نایستی کار رو بجاهای باریک و هلاکت بار می کشونه.  شک نکن.  ترس داره و باید بترسی.
باید علاوه بر سعی بر ترک سخت گیریهایی هم به نفست اعمال کنی تا سرکوب بشه.  طولانی مدت و مداوم.  
سختگیریها رو از کم شروع کن و یواش یواش زیاد کن. مثلا فرضا اگر دلت چیزی خواست اجرا نکنی.مثلا سر سفره دلت ته دیگ میخواد خودت رو تنبیه کن و ته دیگ نخور.  مداوم و زیاد.  علاج این درد بخش زیادیش در تحمل سختیهاست.
داداش زشت ترین صفت انسانی شهوترانیه.  ببین چطور هستی وچطور میخوای باشی
خیلیا هستن که بیخیالش شدن و قبولش کردن! حداقل از صحبت هایی که تو سایتا میشه من اینو برداشت میکنم...
نمیدونم از چیه که من حاضرم سرمو بزنن ولی این رفتارهای حیوانی تو وجودم ریشه کن بشه...
دلیل این ترس و ناراحتی هر چی که هست باید خدارو هزار بار شکر کنم به خاطرش [emoji20]
قبلا میگفتم چرا ما روزه میگیریم...! درک نمیکردم، حتی امسال روزه هم نگرفتم... [emoji20]
(1394 بهمن 12، 22:59)عاشق فاطمه زهرا نوشته است: [ -> ]آرمین این موضوع ایمیل رو من خیلی ضربه خوردم ازش.
همین امروز رو هم نزدیک بود به باد بدم.

ولی می دونی چیه ، مشکل از جای دیگه است.
بیماری اصلی غفلته ، وقتی آدم هدفش رو فراموش کنه یا بگه : من که دیگه ترک کردم و ...
دچار غفلت می شه و این طوری دیگه احتیاط هم نمی کنه.
به قول همساده آدم هوشیاریش رو از دست می ده. 53258zu2qvp1d9v
محمد درسته غفلت هم هست؛
اما بحث غفلت جداست بحث احتیاط هم جداست...

بحث من سر احتیاطه...
آیا ما اصولا آدم محتاطی هستیم... که حالا در بین اون احتیاط ها یک دفعه ش رو غفلت می کنیم؟
یا اینکه کلا غیرمحتاطیم؟

من اگه همیشه هر ایمیلی واسم بیاد رو باز می کنم و می خونم... و بعدشم به گناه می افتم... که دیگه نمیشه گفت هر بار غفلت می کنم...
غفلت اون جاییه که 99 دفعه ی قبلی ایمیلی که می تونستم باز کنم رو بنا به احتیاط باز نکردم... اما تو دفعه ی صدم بنا به دلایلی غفلت کردم و ایمیلی که نباید میدیدم رو دیدم...

حالا شاید شما آدم محتاطی باشی (که ان شالله همین طور هم هست و هستی)
احتیاط رو انجام میدی... و صرفا مشکلت گهگاهی رخدادهایی از نوع غفلت بعد از احتیاط هست...

اما من و خیلی ها وقتی دقیق شیم به خودمون واقعا محتاط نیستیم...
کارهایی که انجام میدیم و شرایطی که خودمون رو توش قرار میدیم، نشون از عدم احتیاط مداوم ما داره...
شرایطی که غفلت کردن یا نکردن توش خیلی حائز اهمیت نیست... رسماً تو دل خ.ا پریدیم!

این یه نکته...

یه نکته ی دیگه هم اینکه...
آدمی که اهل احتیاط باشه، کم کم روح احتیاط درش شکل می گیره...

به عبارتی احتیاط تو وجود آدم ملکه میشه...
و نتیجه ش هم اینه که اون غفلت هایی هم که گهگاهی رخ میداد، کمتر و کمتر میشه...

دفعه ی اول که من می خوام یه ایمیل رو نخونم، کلی ممکنه در موردش فکر کنم...
حتا نخونم... اما تا نیم ساعت بعد ذهنم درگیرش باشه که نکنه واقعا یه نکته ی مهم تو اون ایمیل بود که من از دست دادم...

اما کم کم و با تمرین...
این فرایند اسپم کرن ایمیل ها به گونه ای میشه که ممکنه من روزی 20 تا ایمیل اسپم کنم...
و وقتی ازم بپرسن امروز هرزنامه دریافت کردی یا نه؟
من بگم: کی کجا کِی؟  شما به من نیشان بده...  4chsmu1
آقا امروز یه خبر بدی بهم رسید Hanghead
خوب نبود دیگه ..
پدر و مادرم .. جداییشون ..
امیدوارم باعث نشه که برگردم به سمت خ.ا .. شمام واسم دعا کنید ، منم واسه خودم دعا میکنم ، همیشه هم سعی میکنم از همه چیزای بد دور باشم 317
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 1358 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368 1369 1370 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 1431 1432 1433 1434 1435 1436 1437 1438 1439 1440 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 1451 1452 1453 1454 1455 1456 1457 1458 1459 1460 1461 1462 1463 1464 1465 1466 1467 1468 1469 1470 1471 1472 1473 1474 1475 1476 1477 1478 1479 1480 1481 1482 1483 1484 1485 1486 1487 1488 1489 1490 1491 1492 1493 1494 1495 1496 1497 1498 1499 1500 1501 1502 1503 1504 1505 1506 1507 1508 1509 1510 1511 1512 1513 1514 1515 1516 1517 1518 1519 1520 1521 1522 1523 1524 1525 1526 1527 1528 1529 1530 1531 1532 1533 1534 1535 1536 1537 1538 1539 1540 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 1591 1592 1593 1594 1595 1596 1597 1598 1599 1600 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649