عزیز :.:.::. * اعلام وضعیت اولین بسته پاکی مسابقه #پاکی_رمضان * .::.:.


امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تاپیک ویژه ماه مبارک رمضان

#31
با تشکر از رامین جان53
توصیه تغذیه ای برای دخترهای روزه دار

در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه*داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد.گاه شاهد هستیم که افراد و به ویژه دختران نوجوان پس از پایان ماه رمضان دچار اختلالاتی در سلامت می*شوند که این امر به علت تغذیه نامناسب و شیوه غلط زندگی، به خصوص در این ماه است. بهتر است در این مقاله به چند عادت نامناسب تغذیه*ای افراد و به ویژه دختران نوجوان، در این دوران بپردازیم که این عادات موجب بروز عوارض مختلف در آنان می*شود.
۱- کمبود مصرف میوه، سبزی و سالاد


از جمله مشکلات تغذیه*ای دختران نوجوان در ماه رمضان، کمبود مصرف سبزی*ها و میوه*های تازه و سالاد است. معمولاً نوجوانان ترجیح می*دهند با غذای خود، نوشابه*های گازدار استفاده کنند که این امر نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه زیان*های زیادی نیز در بردارد.
از اشکالات مهم نخوردن سبزی*ها و میوه*های تازه این است که ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی به بدن نمی*رسد و در نتیجه عوارضی از قبیل کاهش مقاومت در برابر بیماری*ها، یبوست، ریزش مو و اختلالات بی*شمار دیگری که سلامت دختران نوجوان را به خطر می*اندازد، بروز می*کند.
۲- نخوردن سحری

چنانچه وعده سحری از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود به علت گرسنه ماندن شخص در زمانی طولانی، مشکل کاهش قند خون پیش می*آید که پیامد آن، عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی و کوفتگی، بی*حوصلگــــی، عصبانیــت، پرخاشــگری، افسردگی، سردرد و سرگیجه می*باشد.
علاوه بر آن نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی*طاقتی در برابر روزه و در نتیجه عدم موفقیت در روزه*داری می*شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود.
۳- شروع افطار با آب سرد

در ماه*های گرم سال و ایام تابستان به علت روزه*داری و نخوردن آب در طول روز، معمولاً تشنگی یکی از مشکلات مهمی است که گریبان*گیر افراد می*شود.
بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان
و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند
به علت تشنگی بسیاری از افراد، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می*کنند که این امر می*تواند از نظر سلامتی اشکالاتی برای فرد در بر داشته باشد. مصرف آب زیاد پس از مدت مدیدی گرسنگی، موجب پر شدن معده و رقیق شدن شیره*های گوارشی شده و مانع تأثیر کامل شیره*های گوارشی بر روی مواد غذایی می*گردد، در نتیجه هضم غذا دچار اختلال می*شود و سبب بروز عوارضی مانند پری و سنگینی دستگاه گوارش و بروز ناراحتی*های گوارشی می*گردد، حال چنانچه آب مصرفی سرد باشد می*تواند علاوه بر عوارض فوق، موجب دل درد، نفخ و تشدید ناراحتی*های گوارشی بشود. ضمناً اختلال در هضم و جذب غذا، نهایتاً باعث سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن خواهد شد.
۴- افطار کردن با غذای سنگین و مفصل

در برخی موارد دیده شده افرادی که در ماه رمضان تغذیه صحیح ندارند و به خصوص آن*هایی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می*نمایند، در ساعات روزه*داری بسیار گرسنه می*شوند و به این دلیل به هنگام افطار، با غذای اصلی که معمولاً شامل مواد سرخ*کرده، چرب و سنگین است تغذیه خود را شروع می*کنند. یکی از اشکالات این فرم تغذیه این است که موجب تجمع چربی در بدن و چاقی می*شود. ضمناً چنانچه پس از مدتی طولانی گرسنگی ناگهان معده را پر از غذا آن هم غذایی چرب و سنگین بنماییم، موجب سنگینی و اختلالات گوارشی شده که حتی ممکن است منجر به تهوع، اسهال و سایر ناراحتی*های گوارشی شود که در این صورت هضم و جذب مواد مصرفی نیز دچار اختلال خواهد شد و به این ترتیب شخص نمی*تواند از غذای مصرفی استفاده کامل بنماید.
۵- افراط در مصرف مواد شیرین در وعده افطار

یکی از شایع*ترین عادات نامناسب تغذیه*ای در بین روزه*داران، مصرف زولبیا، بامیه و سایر مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار و در مهمانی*های ماه رمضان است. به طور کلی مصرف مواد شیرین از عوامل بسیار مهم بروز چاقی است، همچنین افراط در مصرف انواع شیرینی موجب افزایش چربی*های نامطلوب خون شده و زمینه بدن را جهت ابتلا به اختلالات قلبی- عروقی فراهم می*سازد.
از دیگر مضرات مصرف مواد شیرین، پوسیدگی و خرابی دندان*ها است، به خصوص چنانچه بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان*ها شسته نشوند. به اضافه اینکه در تهیه زولبیا، بامیه، گوش فیل و مواد مشابه، معمولاً از مقدار زیادی روغن استفاده می*شود که مصرف روغن زیاد علاوه بر چاقی، موجب ناراحتی*های قلبی- عروقی خواهد شد.
۶- ریزه*خواری در فاصله بین افطار و شام

بعضی از افراد تصور می*کنند اگر در طول روز به علت روزه*داری غذا میل نمی*کنند، می*توانند بعد از افطار تا هنگام خواب، به طور مداوم ریزه*خواری نمایند. این کار منجر به بروز اختلالات زیادی از جمله چاقی، ناراحتی*های گوارشی و سوء تغذیه به علت نخوردن غذای کافی و با کیفیت تغذیه*ای بالا می*شود.
افراد ریزه*خوار معمولاً مواد مصرفی خود را از بین مواد خوراکی حاوی کالری بالا و دارای ارزش تغذیه*ای پایین انتخاب می*کنند که این مواد به طور معمول فقط مقدار زیادی انرژی به بدن می*رسانند و فاقد ارزش تغذیه*ای بالا جهت تأمین نیازهای تغذیه*ای شخص هستند. مصرف چنین مواد غذایی به علت دارا بودن قند یا چربی بالا، جلوی اشتها را برای مصرف غذای اصلی گرفته و در نتیجه انسان را مبتلا به سوء تغذیه می*نماید. این امر به خصوص برای دختران نوجوان اهمیت زیادی دارد. ضمناً ریزه*خواری یکی از عوامل مهم خستگی دستگاه گوارش و اختلالات گوارشی است.
۷- دیر شام خوردن و مصرف غذاهای سنگین در وعده شام

در ماه رمضان معمولاً افراد روزه*دار به مهمانی*های افطار و شام دعوت می*شوند و بازار مهمانی*های فامیلی و دوستانه رواج زیادی دارد. در این مهمانی*ها، اکثراً شام دیر سرو می*شود، به طوری که فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می*باشد. پیامدهای این نوع تغذیه عبارت است از سنگینی دستگاه گوارش به علت عدم تحرک پس از شام و مصرف شام سنگین، ایجاد اختلال در خواب شبانه به علت پری و سنگینی دستگاه گوارش که یکی از عوامل مهم بی*خوابی و بدخوابی است، بی*اشتهایی فرد برای صرف سحری، که می*تواند موجب مصرف نکردن سحری و یا صرف مقدار مختصری غذا در وعده سحری شود و نتیجه آن، اشکالات گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه و سایر عوارض عصبی، به علت افت قند خون است.
۸- حذف مواد نشاسته*ای از برنامه غذایی

یکی از عاداتی که معمولاً بین دختران نوجوان به خصوص در ماه رمضان رواج دارد حذف نان، برنج، سیب*زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته*ای از برنامه غذایی است. این گروه سنی به علت ترس از چاقی، یکی از مهم*ترین مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را از الگوی غذایی حذف می*کنند. نتیجه آن، نرسیدن انرژی کافی به سلول*های عصبی و در نتیجه بروز عوارض عصبی است که تحمل آن برای افراد روزه*دار مشکل می*باشد.
ضمناً افرادی که مواد نشاسته*ای را از برنامه غذایی خود حذف می*کنند به علت نیاز سلول*های عصبی به انرژی، تمایل زیادی به مصرف مواد قندی از خود نشان می*دهند و در مصرف این مواد افراط می*کنند که این امر موجب بروز چاقی، پوسیدگی دندان*ها و افزایش چربی*های نامطلوب خون می*شود.
چند توصیه تغذیه*ای

* وعده سحری هرگز فراموش نشود.
* در وعده سحری نباید در مصرف گوشت، نمک و چای افراط شود، زیرا موجب تشنگی در طول روز خواهد شد.
* مصرف مقدار کافی آب (۶ تا ۸ لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است.
* مصرف سبزی*ها و میوه*های کافی و سالاد با آب لیموترش تازه و روغن زیتون جهت حفظ سلامت، پیشگیری از یبوست، افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از خستگی، ضعف و سستی برای دختران نوجوان مفید است.
* از افراط در مصرف زولبیا و بامیه و … پرهیز شود.
* به جای شیرینی و مواد حاوی شکر، بهتر است انرژی مورد نیاز دختران نوجوان از مواد نشاسته*ای به میزان متعادل دریافت گردد.
* بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند.
با رعایت نکات فوق می*توان مطمئن بود که نوجوانان عزیز ماه رمضان و ایام روزه*داری را با موفقیت به پایان رسانده و از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.





طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#32
قران از زبان دکتر علی شریعتی.....( حتما بخونید )
قرآن کتابی است که نام بیش از 70 سوره اش از مسائل انسانی گرفته شده است
و بیش از 30 سوره اش از پدیده های مادی و تنها 2 سوره اش از عبادات! آن
هم حج و نماز !

کتابی است که شماره آیات جهادش با آیات عبادتش قابل قیاس نیست...
این کتاب از آن روزی که به حیله دشمن و به جهل دوست لایش را بستند، لایه
اش مصرف پیدا کرد و وقتی متنش متروک شد، جلدش رواج یافت و از آن هنگام که
این کتاب را ــ که خواندنی نام دارد ــ دیگر نخواندند و
برای تقدیس و تبرک و اسباب کشی بکار رفت، از وقتی که دیگر درمان دردهای
فکری و روحی و اجتماعی را از او نخواستند، وسیله شفای امراض جسمی چون درد
کمر و باد شانه و ... شد و چون در بیداری رهایش کردند، بالای سر در خواب
گذاشتند وبالاخره، اینکه می بینی؛ اکنون در خدمت اموات قرارش داده اند و
نثار روح ارواح گذشتگانش و ندایش از قبرستان های ما به گوش می رسد،



قرآن ! من شرمنده توام اگر از تو آواز مرگی ساخته ام که هر وقت در کوچه
مان آوازت بلند می شود همه از هم می پرسند " چه کس مرده است؟ "


چه غفلت بزرگی که می پنداریم خدا ترا برای مردگان ما نازل کرده است .


قرآن ! من شرمنده توام اگر ترا از یک نسخه عملی به یک افسانه موزه نشین
مبدل کرده ام .


یکی ذوق می کند که ترا بر روی برنج نوشته،* یکی ذوق میکند که ترا فرش
کرده ،*یکی ذوق می کند که ترابا طلا نوشته ، *یکی به خود می بالد که ترا
در کوچک ترین قطع ممکن منتشر کرده و … آیا واقعا خدا ترا فرستاده تا
موزه سازی کنیم ؟


قرآن! من شرمنده توام اگر حتی آنان که تو را می خوانند و ترا می شنوند ،*
آن چنان به پایت می نشینند که خلایق به پای موسیقی های روزمره می نشینند
.. اگر چند آیه از تو را به یک نفس بخوانند مستمعین فریاد می زنند ”
احسنت …! ” گویی مسابقه نفس است …


قرآن !* من شرمنده توام اگر به یک فستیوال مبدل شده ای حفظ کردن تو با شماره صفحه ،


*خواندن تو آز آخر به اول ،*یک معرفت است یا یک رکورد گیری؟ ای کاش آنان
که ترا حفظ کرده اند ، *حفظ کنی ، تا این چنین ترا اسباب مسابقات هوش
نکنند .


خوشا به حال هر کسی که دلش رحلی است برای تو .


آنان که وقتی ترا می خوانند چنان حظ می کنند ،* گویی که قرآن همین الان
به ایشان نازل شده است. آنچه ما با قرآن کرده ایم تنها بخشی از اسلام است
که به صلیب جهالت کشیدیم.

خدایش برو رحمت و بر ما رحم کند
ان شاءاالله




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#33
(1391 تير 31، 14:18)homaraha نوشته است:
(1391 تير 31، 11:42)hamid_sefrtasad نوشته است:
دوستان یک سوال فنی
روزه بدون نماز قبوله ایا؟
در ضمن حمید خان ممنون از مطلب مفیدت
53

سلام
خب معلومه که قبوله

شما فرض کنید 3-4 تا درس برداشتین
یکیش تاریخه یکی جغرافی یکیش اجتماعی و.............

برای اینکه تو اون پایه قبول شین باید همه رو پاس کنین

ولی اگه تاریخ صفر بشین نمره 20 جغرافیتون حذف نمیشه!!

نماز و روزه هم همینه!!

اگه یکی هر دو رو انجام بده تو بندگی قبوله


حالا دیگه اینکه یکیو انجام بدی و اون یکی رو نه دیگه اونو باید سپرد به لطف خدا و حسابرسیش که حرف ندارهcheshmak

سلام
نمی دونم جاش اینجا هست که بگم یا نه1276746pa51mbeg8j
حمید خان با اجازه303

اینی که گفتین درسته چون دو تا عمل از هم جدا هستن بدون هم دیگه درستن. یعنی روزه بدون نماز درسته و قضا نداره.

ولی اولین چیزی که تو قیامت ازش سوال میشه نمازه. که اگر نماز رد بشه، بقیه اعمال هم رد میشن!!

این روزه درست هست اما اینکه مورد قبول خدا هم باشه معلوم نیست...1276746pa51mbeg8j
.
"!Be The Crazy Happy One"
.
[تصویر:  openpage_smile01_j_1448249f.png]
#34
این از اون سوالا بودااااااااا!!!!!!!.........[تصویر:  e.gif]
آخه نماز منو شما به چه درده خدا میخوره.........
خودش گفته من منزهم از اون چیزی که تو داری به من میگی.....(چون ما با ظرفیت خودمون خدا رو تسبیح میکنیم.......مثلا خدایا خیلی ممنون من امروز پاک بودم........خدایا ممنون امروز مشکلم برطرف شده..........این جمله ها یعنی محدودیت........خدا خیلی بیشتر از ایناست.....این جمله اخری هم باز توش محدودیت داشت.......)

پس اگه میگه بخون یه داستان دیگه داره..........واسه خودته برادر........
تو وقتی ستون ساختمونت متزلزله..........دیگه حالا بیا روش هر چی میخوای بساز....همش میریزه........به همین سادگی....
[تصویر:  MuALi.png]
#35
دعای سحر:

[تصویر:  r60.jpg]


اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ بَهاَّئِكَ بِاَبْهاهُ وَكُلُّ بَهاَّئِكَ بَهِىُّ

خدايا از تو خواهم به درخشنده ترين مراتب درخشندگيت با اينكه تمام مراتب آن درخشنده است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِبَهاَّئِكَ كُلِّهِ

خدايا درخواست كنم به همه مراتب درخشندگيت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ جَمالِكَ بِاَجْمَلِهِ وَكُلُّ جَمالِكَ جَميلٌ

خدايا از تو خواهم به زيباترين مراتب جمالت با اينكه تمام مراتب جمالت زيبا است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِجَمالِكَ كُلِّهِاَ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب جمالت

اللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ جَلالِكَ بِاَجَلِّهِ وَكُلُّ جَلالِكَ جَليلٌ

خدايا از تو خواهم به باشكوهترين مراتب جلالت با اينكه تمام مراتب جلال تو باشكوه است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِجَلالِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب جلالت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عَظَمَتِكَ بِاَعْظَمِها وَكُلُّ عَظَمَتِكَ عَظَيمَةٌ

خدايا از تو خواهم به بزرگترين مرتبه عظمتت با اينكه تمام مراتب عظمتت بزرگ است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعَظَمَتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به همه مراتب عظمتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسَئَلُكَ مِنْ نُورِكَ بِاَنْوَرِهِ وَكُلُّ نُورِكَ نَيِّرٌ

خدايا از تو خواهم به نورانى ترين مراتب روشنی*ات با اينكه تمام مراتب روشنی*ات نورانى است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِنُورِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب نورت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ رَحْمَتِكَ بِاَوْسَعِها وَكُلُّ رَحْمَتِكَ واسِعَةٌ

خدايا از تو خواهم به وسيعترين مراتب رحمتت با اينكه تمام مراتب رحمتت وسيع است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِرَحْمَتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به همه مراتب رحمتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ كَلِماتِكَ بِاَتَمِّها وَكُلُّ كَلِماتِكَ تاَّمَّةٌ

خدايا از تو خواهم به تمامترين كلمات (و سخنانت) با اينكه همه سخنانت تمام است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكَلِماتِكَ كُلِّهَا

خدايا از تو خواهم به همه سخنانت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ كَمالِكَ بِاَكْمَلِهِ وَ كُلُّ كَمالِكَكامِلٌ

خدايا از تو خواهم به كاملترين مرتبه كمالت با اينكه تمام مراتب كمالت كامل است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِكَمالِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب كمالت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ اَسماَّئِكَ بِاَكْبَرِها وَكُلُّ اَسْماَّئِكَ كَبيرَةٌ

خدايا از تو خواهم به بزرگترين نامهايت با اينكه تمام نامهايت بزرگ است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاَسْماَّئِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به همه نامهايت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عِزَّتِكَ باَعَزِّها وَكُلُّ عِزَّتِكَ عَزيزَةٌ

خدايا از تو خواهم به عزيزترين مقام عزتت گرچه همه مراتب عزتت عزيز است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعِزَّتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به همه مراتب عزتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَشِيَّتِكَ بِاَمْضاها وَكُلُّ مَشِيَّتِكَ ماضِيَةٌ

خدايا از تو خواهم به حق گذراترين مشيتت گرچه تمام مراتب مشيتت گذرا است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَشِيَّتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به حق تمام مراتب مشيت*ات

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ قُدْرَتِكَ بِالْقُدْرَةِ الَّتى اسْتَطَلْتَ بِها عَلى كُلِّشَىْءٍ وَكُلُّ قُدْرَتِكَ مُسْتَطيلَةٌ

خدايا از تو خواهم به حق آن قدرتت كه احاطه پيدا كردى بدان بر هر چيز گرچه تمام مراتب قدرتت چنين است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِقُدْرَتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به همه مراتب قدرتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عِلْمِكَ بِاَنْفَذِهِ وَ كُلُّ عِلْمِكَ نافِذٌ

خدايا از تو خواهم به حق نافذترين مراتب دانش*ات گرچه تمام مراتب دانش*ات نافذ است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعِلْمِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به تمام مراتب دانش*ات

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ قَوْلِكَ بِاَرْضاهُ وَكُلُّ قَوْلِكَ رَضِىُّ

خدايا از تو خواهم به حق پسنديده ترين سخنانت با اينكه همه سخنانت پسنديده است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِقَوْلِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به حق همه سخنانت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَساَّئِلِكَ بِاَحَبِّها اِلَيْكَ وَكُلُّ مَساَّئِلِكَ اِلَيْكَ حَبيبَةٌ

خدايا از تو خواهم به حق محبوبترين خواسته*هايت پيش تو گرچه همه*ی خواسته*هايت پيش تو محبوب است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَساَّئِلِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به حق همه خواسته*هایت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ شَرَفِكَ بِاَشْرَفِهِ وَكُلُّ شَرَفِكَ شَريفٌ

خدايا از تو خواهم به حق شريفترين مراتب شرفت با اينكه تمام مراتب آن شريف است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِشَرَفِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب شرفت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ سُلْطانِكَ بِاَدْوَمِهِ وَكُلُّ سُلطانِكَ داَّئِمٌ

خدايا از تو خواهم به حق ابدى ترين مراتب سلطنت گرچه تمام مراتب سلطنتت جاويدان است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِسُلْطانِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به حق تمام مراتب سلطنتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مُلْكِكَ بِاَفْخَرِهِ وَكُلُّ مُلْكِكَ فاخِرٌ

خدايا از تو خواهم به حق گران*مايه*ترين مراتب فرمانروايی*ات، گرچه تمام مراتب فرمانروايی*ات گران*مايه است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمُلْكِكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب فرمانروايی*ات

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ عُلُوِّكَ بِاَعْلاهُ وَكُلُّ عُلُوِّكَ عالٍ

خدايا از تو خواهم به والاترين مقام بلندت گرچه همه مراتب آن والاست

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِعُلُوِّكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به همه مراتب بلندی*ات

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ مَنِّكَ بِاَقْدَمِهِ وَكُلُّ مَنِّكَ قَديمٌ

خدايا از تو خواهم به حق قديمترين نعمتت گرچه همه نعمتهايت قديم است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِمَنِّكَ كُلِّهِ

خدايا از تو خواهم به حق نعمتهايت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ مِنْ آياتِكَ بِاَكْرَمِها وَكُلُّ آياتِكَ كَريمَةٌ

خدايا از تو خواهم به حق گرامى ترين آياتت گرچه همه آيات تو گرامى است

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِآياتِكَ كُلِّها

خدايا از تو خواهم به حق همه آياتت

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِما اَنْتَ فيهِ مِنَ الشَّاْنِ وَالْجَبَرُوتِ وَاَسْئَلُكَ بِكُلِّ شَاْنٍ وَحْدَهُ وَ جَبَرُوتٍ وَحْدَها

خدايا از تو خواهم بدانچه در آنى از مقام و بزرگى و از تو خواهم به هر مقامى جدا و به هر بزرگى جداگانه

اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِما تُجيبُنى [بِهِ] حينَ اَسْئَلُكَ فَاَجِبْنى يا اَللّهُ

خدايا از تو خواهم به آنچه اجابت كنى دعايم




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#36
برنامه غذایی در ماه مبارك رمضان

[تصویر:  254535_UqkWteLx.jpg]


خداوند در سوره مباركه مريم آيه ۶۲ چنين مي فرمايد :

لا يسمعون فيها لغوا الا سلاما و لهم رزقهم فيها بكره و عشيا.

خداوند تبارك و تعالي در اين آيه چنين مي فرمايد : كساني كه در بهشت برين جاي دارند، در آنجا سخنان لغو و بيهوده نمي شنوند مگر سلامتي، و خداوند روزي را براي آنان صبح و شام در اختيار مي گذارد.

از اين آيه قرآن چنين نتيجه مي گيريم كه بهترين زمان غذا خوردن صبح و شام مي باشد، به چند دليل:

۱- مدت زمان زيادي حدود چهارده ساعت بين سحر و افطار وجود دارد.
۲- در اين مدت غذاي مصرف شده براحتي هضم و جذب شده و به مصرف سلولها خواهد رسيد.
۳- در اين ماه مبارك نيز غذا را در صبح و شب استفاده مي كنيم.
۴- از يك نوع غذا بيشتر استفاده نكنيم. غذا را خوب بجويم.
۵- از مصرف غذاهاي مصنوعي و تبليغي مانند : باميه و ذولبيا و ماست و غيره خود داري كنيم.
۶- با نعمتهاي خوب پروردگار مانند: عسل، خرما و ساير نعمتهاي ديگر روزه* خود را افطار كنيم.
۷- بهتر است كه در سحر از غذاهاي پخته و سرخ كرده استفاده نكنيم.
۸- پسنديده است كه در سحر از غذاهاي خام به علت سبكي معده استفاده كنيم و خوب بجويم.
۹- بلافاصله بعد از اذان صبح بخواب نرويم.
۱۰- هنگام افطار ميتوانيد از غذاهاي پخته به مقدار مناسب استفاده كنيد.
۱۱- همراه غذا و يا بعد از آن از مايعات استفاده نشود.
۱۲- از مصرف آش رشته در اين ماه خود داري شود.
۱۳- به جاي آش رشته از آش جو مخصوص با كشك مرغوب و روغن زيتون و پودرگردو استفاده شود.
۱۴- در اين ماه عزيزان سعي كنند كه از فرهنگ تغذيه قرآني بهره مند شويد.
۱۵- كم خوري و ساده خوري را سر لوحه زندگي خود قرار دهيم تا از مبتلا شدن به خيلي از بيماريها پيشگيري كنيم.
۱۶- پيامبر گرامي اسلام در اين زمينه چنين مي فرمايد : المعده بيت كل داء والحميته راس كل دوا


سحر چه بخوريم؟

همانطور كه قبلاً بيان شد بهتر است كه از غذاهاي خام و نعمتهاي خوب الهي ( غذاهاي قرآني ) كه در افكار و اعمال انسان اثر بسزائي دارد و سر نوشت انسان را عوض مي كند مصرف شود از جمله :

* از مغزها ( بادام و فندق خام ) و خرما و ميوه جات فصل و چند ليوان آب يا آب ميوه جات.
* شربت عسل با ليمو ترش تازه، يك تا دو ليوان بمرور ميل شود.
* جوانه تازه گندم + مغز بادام خام + عسل و ميوه جات فصل با يك تا دو ليوان آب.

توجه : چون غذاي پخته ميل نمي شود، نوشيدن مايعات بعد از غذاي بيان شده مانعي ندارد.

يكي از مهمتري علت پر خوري در اين ماه مبارك ترس از گرسنگي است و اين چيزي نيست به جز عادت بد رواني!

افطار چه بخوريم؟

* بهتر است كه با يك ليوان شربت عسل به آرامي ميل كرده و افطار كنيم، نيم ساعت بعد غذا ميل شود.
* مي توانيد با نصف ليوان آب يا آب ميوه با چند عدد خرما افطار كرده بلا فاصله غذا را ميل كنيد.
* از عذاهاي ساده خصوصاً يك نوع غذا بيشتر استفاده نشود.
* غذاهائي مانند : انواع پلو و خورش هائي كه سرخ نشده باشد.
* از سالاد و سبزيجات تازه* فصل حتماً استفاده شود.
* در صورت استفاده از آش ( بهتر است كه آش جو با كشك مرغوب باشد ) سير داغ و پياز داغ ميل نشود!
* در اين ماه بهتر است كه روغن مصرفي زيتون بوده و حرارت داده نشود.
* دراين ماه مبارك بهتر است كه تمرين شود تا بر نفس سركش غلبه شود.
* بهترين تمرين در اين ماه غلبه بر نفس شكم است.
* غذا را با حرارت ملايم طبخ كرده و از خوردن آن لذت ببريد و از پر خوري و بيهوده خوري بپرهيزيد
* هفته اي يك بار تا دو بار غذاي گوشتي استفاده شود.
* نان كمتر ميل شود و از پر كردن شكم حتي الامكان پرهيز شود




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#37
برخي از مشکلات رايج در روزه داری

1-يبوست :

يبوست مي تواند باعث هموروئيد ( بواسير ) و سوء هاضمه همراه با احساس پري معده شود .

دلائل : مصرف زياد غذاهاي تصفيه شده مثل نانهاي تهيه شده از آرد سفيد ( نان لواش و فانتزي ) و کاهش مصرف آب و غذاهاي حاوي فيبر ( ميوه وسبزي )

درمان : پرهيز از مصرف زياد غذاهاي تصفيه شده مثل نان سفيد ،*افزايش مصرف آب و استفاده از نانهاي سبوس دار ( نان سنگک و جو ) و ميوه ها و سبزي ها

2- سوء هاضمه و نفخ :

دلائل : مصرف زياد غذاهاي چرب ، سرخ کردني و ادويه دار ، غذاهايي مثل تخم مرغ ،*کلم ،*عدس ،*نوشابه هاي قندي گازدار مثل کولاها ايجاد نفخ مي کنند .

درمان : پرهيز از غذاهاي چرب و نوشابه هاي گازدار و مصرف آب به جاي آن ها

3- افت فشار خون :

تعريق زياد ، ضعف ، کاهش انرژي ، سرگيجه ،*رنگ پريدگي و حالت غش که ممکن است هنگام بعد ازظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق بيفتد و از علائم افت فشار خون است .

دلائل : مصرف کم مايعات و نمک

درمان : خنک نگه داشتن فرد و افزايش مصرف مايعات ونمک

4- سردرد :

دلائل : به علت عادت به کافئين و تنباکو و قطع آن ، خستگي و عدم استراحت و خواب کافي به علت فعاليت زياد يا افت فشارخون پديد مي آيد .

درمان : بهتر است از ۱ تا ۲ هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوي کافئين و تنباکو را کاهش دهيد ( نوشيدني ها و چاي هاي گياهي فاقد کافئين جايگزين مناسبي به شمار مي آيند )

در طول ماه مبارک رمضان برنامه خود را طوري تنظيم کنيد که خواب و استراحت کافي داشته باشيد .

اگر سردرد به علت افت فشار خون بسيار جدي باشد بايد روزه را شکست .

5- افت قند خون :

ضعف ، سرگيجه ، خستگي ، عدم تمرکز ، تعريق ،*لرزش ، کاهش فعاليت و قدرت جسماني ، سردرد ، طپش قلب از علائم افت قند خون است .

دلائل ( در افراد غيرديابتي ) : مصرف زياد قندهاي ساده در وعده سحر چون اين امر باعث ترشح زياد انسولين و افت قندخون در طول روز مي شود .

درمان : پرهيز از مصرف غذاها و نوشيدني هاي حاوي قند هاي ساده

تذکر : ديابتي ها براي روزه داري بايد با پزشک معالج خود و يک متخصص تغذيه مشورت کنند .

6- گرفتگي عضلات :

دلائل : مصرف ناکافي غذاهاي حاوي کلسيم ، منيزيوم و پتاسيم

درمان : مصرف غذاهايي که منبع غني از مواد فوق هستند مثل سبزي ها ، ميوه ها ، لبنيات ( مثل شير ، ماست ، پنير و کشک ) و خرما

7- زخم معده ، سوزش سر دل ، ورم معده و ...

دلائل : افزايش اسيد در معده خالي باعث اين عوارض مي شود . سوزش سر دل ابتدا در قسمت فوقاني معده در بالاي دنده شروع شده و تا ناحيه گلو گسترش مي يابد . غذاهاي ادويه دار ، نوشابه هاي گازدار مثل کولا و نيز قهوه اين حالت ها را بدتر مي کند .

درمان : درمان هايي براي کاهش سطح اسيد معده موجود است .

تذکر : افرادي که دچار زخم معده يا ناراحتي هاي گوارشي هستند بايد جهت روزه داري با پزشک معالج خود مشورت کنند .

8- سنگ کليه :

ممکن است در افرادي که مايعات کم مصرف ميکنند اتفاق بيفتند بنابراين توصيه مي شود که مايعات زياد مصرف کنند .

9- درد مفاصل :

دلائل : افزايش فشار در مفصل زانو هنگام نماز مخصوصاً در افراد پير و افرادي که دچار التهاب مفاصل هتسند باعث درد ، تورم و ناراحتي مي شود .

درمان : کم کردن وزن ، چون زانوها قادر به تحمل وزن اضافي نيستند . ورزش و حفظ تناسب اندام باعث کاهش درد مي شود و باعث مي شود که فرد راحت تر نماز خود را به جا بياورد




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#38
روزه و تأثير آن بر فعاليتهای حياتی مغز

[تصویر:  6]


ايام ماه مبارك رمضان و گرفتن روزه، علاوه بر جنبه معنوي و روحاني آن فوايد بسيار ديگري وجود دارد.


مراحل خواب انسان:

از فعاليتهاي نهاني و پشت زمينه اي مغز با عنوان «مغزنگاري الكترونيكي» يا EEG (عكسبرداري از مغز توسط اشعه X) نام برده مي شود كه اين فعاليتها مي تواند به وسيله استفاده از قطبهاي مغناطيسي موجود در سر انسان ثبت شود. ويژگي فركانس و دامنه نوساني در سطح EEG با وضعيتهاي آن در حالت هوشياري كاملاً متفاوت است.

هر شخص تا وقتي كه به خوابي عميق فرو رود، پنج مرحله را طي مي كند:

حالت بيداري ساكن و آرام، با امواج آلفا همراه است كه فركانسي بين 8 تا 12 هرتز دارند (كه به صورت متناوب در هر ثانيه تكرار مي شود) و داراي فعاليتي سريع با ولتاژ پايين در فركانس تركيبي مي باشد. اين مرحله اول از مراحل خواب ناميده مي شود. دراين حالت اگر چشمهايمان را باز كنيم، اين امواج ناپديد مي شوند.
جريان ورود به مرحله دوم، خواب نيز عميق تر مي شود و فركانس امواج در اين مرحله به 12 تا 14هرتز مي رسد كه اين امواج با حركت آهسته و با دامنه بالا ظاهر مي شوند.


عمق خواب در مراحل سوم و چهارم به وسيله درجه اي از فعاليتهاي آهسته مغز با ولتاژ بالا كه مرتب در حال افزايش است، مشخص مي شود. در اين مرحله خواب همراه با امواج آهسته و بدون حركات سريع چشمي است و تنفس نيز به صورت كاملاً منظم انجام مي شود.


البته وضعيت دلتا نيز كه در آن امواج بسيار آهسته و با فركانسي حدود 5/0 تا 4 هرتز با دامنه بالا حركت مي كنند، با خوابي عميق همراه است.
پس از اين كه زماني حدود هفتاد دقيقه و يا بيشتر از خواب در مرحله سه و چهار سپري شد، اولين دوره REM (حركات سريع چشمي) اتفاق مي افتد كه معمولاً همراه با افزايش حركات بدني و انتقال از مرحله چهار به مرحله دو در الگوي EEG مي باشد. اين امواج نامنظم و سريع با ولتاژ پايين، مشابه امواجي هستند كه در فعاليتهاي مغزي افراد باهوش ديده مي شود، اگر چه با وجود چنين امواجي، خواب هرگز آشفته نمي شود. اين مرحله به عنوان مرحله پنج يا خواب REM ناميده مي شود و هنگامي رخ مي دهد كه فعاليت EEG دچار عدم تطابق زماني شده است. در اين موقع به رغم حركات سريع چشمي، ماهيچه atonia (ماهيچه اي مربوط به دستگاه آوايي) تحريك شده و عمل تنفس به صورت نامنظم انجام مي شود.


وضعيت تتا با امواج منظم و گسترده در فعاليتهاي مغزي بچه هاي سالم و طبيعي اتفاق مي افتد و به مدت كوتاهي در مرحله يك و نيز در مرحله خواب REM ديده مي شود.

خواب در وضعيتي بدون حركات سريع چشمي طي مراحل يك و دو سپري مي شود و مدت زمان 60 تا 70 دقيقه از خواب در مراحل سه و چهار صرف مي شود. سپس خواب سبك مي شود اين چرخه سه يا چهار مرتبه با فواصل حدود نود دقيقه در سراسر شب و بسته به مقدار طولاني بودن خواب، در هر شب تكرار مي شود. خواب در وضعيت REM (خواب بدون حركات سريع چشم) 25 درصد كل زمان خواب را به خود اختصاص مي دهد.


تأثيرات مثبت روزه بر خواب انسان

در طول ساعات اوليه روز در ايام ماه مبارك رمضان، مغزنگاري الكترونيكي به طور طبيعي فعاليت مي كند، اما با نزديك شدن به عصر و هنگام افطار چون قند خون كاهش يافته، فركانس وضعيت آلفا نيز به دليل پايين آمدن سطح گلوكزي خون، كاهش مي يابد.
روزه، كيفيت خواب را بهبود بخشيده و عمق خواب را تشديد مي كند و اين به عنوان نكته اي بسيار مهم و قابل ملاحظه براي افراد مسن كه زمان بسيار كمتري را در مرحله سه و چهار (خواب عميق) سپري مي كنند، حايز اهميت است. فرآيند سوخت و ساز بدن و فعاليتهاي مغزي بيشتر در طول خواب اتفاق مي افتد، به همين دليل دو ساعت خواب در طول ايام ماه مبارك بسيار مطلوبتر و نيروبخش تر نسبت به چندين ساعت خواب در روزهاي معمولي و ايام ديگر به شمار مي رود. خواب در وضعيت بدون حركات سريع چشم و ديدن رؤيا با يكديگر ارتباط نزديكي دارند، اما ديدن رؤيا براي حفظ سلامت رواني بدن كاملاً ضروري است، در حالي كه نبود خواب در اين وضعيت به مدت طولاني هيچ تأثير ناخوشايندي از نظر روانشناسي بر سلامت انسان برجاي نمي گذارد.

حدود 50 درصد چرخه خواب در نوزادان به ديدن رؤيا اختصاص دارد و مقدار اين درصد با مرور زمان و افزايش سن كاهش مي يابد.
فرآيندهاي تركيبي و هماهنگي مغز نيز در خواب عميق صورت مي گيرد، به طوري كه مولكولهاي پروتئيني مغز در طول خواب عميق با يكديگر تركيب شده و در خواب REM در بهبود كاربردهاي فكري و حافظه اي مغز مورد استفاده قرار مي گيرند.
شايان ذكر است روزه، به طور قابل توجهي خواب عميق را افزايش داده و منجر به كاهش زمان خواب REM و ديدن رؤيا مي شود. همچنين روزه تركيب مولكولهاي مربوط به حافظه در مغز را سرعت مي بخشد.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#39
[تصویر:  00pt04j6x5sx68l7s6g.jpg]

دعاهای حین نماز در روزهای ماه مبارک رمضان:




یا علیُّ یاعظیم
یا غفور یا رحیم
انت الربُّ العظیم
الذی لیس کمثله شی
و هو سّمیع البصیر

و هذا شهر عظّمته و کرَّمته و شرّفته و فضّلته علی الشهور
و هو الشّهر الذی فرضت صیامه علیّ
و هو شهر رمضان الّذی انزلت فیه القرآن
هدی للنّاس و بیّنات من الهدی و الفرقان
و جعلت فیه لیله القدر و جعلتها خیرا من الف شهر
فیاذالمنّ و لا یمن علیک
مُنّ علیّ بفکاک رقبتی من النّار فیمن تمن علیه
و ادخلنی الجنه
برحمتک یا ارحم الراحمین.





اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ

خدایا بفرست بر خفتگان در گور نشاط و سرور


اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ اَللّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیانٍ


خدایا دارا کن هر ندارى را خدایا سیر کن هر گرسنه اى را خدایا بپوشان هر برهنه را


اَللّهُمَّ اقْضِ دَیْنَ کُلِّ مَدینٍ اَللّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ کُلِّ مَکْرُوبٍ اَللّهُمَّ رُدَّ


خدایا ادا کن قرض هر قرضدارى را خدایا بگشا اندوه هر غمزده را خدایا به وطن بازگردان هر


کُلَّ غَریبٍ اَللّهُمَّ فُکَّ کُلَّ اَسیرٍ اَللّهُمَّ اَصْلِحْ کُلَّ فاسِدٍ مِنْ اُمُورِ


دور از وطنى را خدایا آزاد کن هر اسیرى را خدایا اصلاح کن هر فسادى را از کار


الْمُسْلِمینَ اَللّهُمَّ اشْفِ کُلَّ مَریضٍ اَللّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنا بِغِناکَ اَللّهُمَّ


مسلمین خدایا درمان کن هر بیمارى را خدایا ببند رخنه فقر ما را به وسیله دارائى خود خدایا


غَیِّرْ سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِکَ اَللّهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّیْنَ وَاَغْنِنا مِنَ


بدى حال ما را بخوبى حال خودت مبدل کن خدایا ادا کن از ما قرض و بدهیمان را و بى نیازمان کن از

الْفَقْرِ اِنَّکَ عَلى کُلِّشَى ءٍ قَدیرٌ

ندارى که راستى تو بر هر چیز توانائى





طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#40



هنگام افطار و سحری از مصرف چه مواد غذايی بايد اجتناب کنيم ؟

[تصویر:  yasgrroup.ir-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9...%D9%86.jpg]

يکي از عادات غلط غذايي روزه داران اين است که به دليل تشنگي زياد در هنگام شروع افطار آب سرد ، نوشابه و يا غيره استفاده مي کنند . توصيه مي شود افطار خود را با کمي آب گرم و يا چاي آغاز کنند . پس از آن مي توانند از خرما يا کشمش استفاده کنند زيرا اين دو سبب کنترل اشتها مي شود و از بيش خواري به هنگام افطار ممانعت مي کند . علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد است لذا توصيه ميشود که در وعده افطار حتي المقدور ۵-۳ عدد خرما مصرف شود ( خرما منبع خوبي از مواد مغذي ، قند ، فيبر و پتاسيم است ) از مصرف بيش از حد خرما نيز مانند ساير شيريني ها پرهيز شود . به طور کلي توصيه مي شود به جاي مصرف انواع شيريني ها مثل زولبيا و باميه که حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي ( ويتامين ها و املاح ) هستند ، از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما ، کشمش و انواع ميوه استفاده شود . افراط در مصرف انواع شيريني به هنگام افطار ، چاقي و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت . مصرف آب زياد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذايي مي مشود . بعد از صرف سحري نيز بسياري از هموطنان عزيز از بيم تشنگي در طول روز به مقدار فراوان آب مي نوشند که کار درستي نيست .

توصيه مي شود که در وعده هاي سحري و افطار از پرخوري ، مصرف غذاهاي چرب و سرخ کردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند و شکر پرهيز شود . از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب نمائيد چون چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمک هاي معدني که بدن شما در طول روز به آن احتياج دارد ميشود .

توصيه مي شود روزه داران عزيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر پرهيز کنند . اين قبيل مواد ديرهضم هستند و سبب ميشوند که به هنگام سحر به دليل پري معده ميل به غذا کاهش پيدا کند . همچنين ، مصرف مواد غذايي سنگين ، ديرهضم ، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نيست . به طور کلي توصيه مي شود به جاي غذاهاي چرب و سرخ شده از غذاهاي آب پز و بخارپز کبابي استفاده شود .

توصيه خاص براي افراد خاص

کودکان به خصوص آنهائي که از نظر جثه کوچک و کم وزن هستند بهتر است روزه کامل نگيرند اگر مايلند در برنامه سحر و افطار شرکت کنند مي توان آنها را تشويق کرد چون اين ايام و گرمي حضور اعضاي خانواده به دور سفره سحري و افطاري محيط سرشار از معنويت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شيريني برايشان خواهد بود .

سالمندان اگر روزه مي گيرند بايد مراقبت بيشتري بنمايند کاهش ميزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگيجه شود و اينگونه سرگيجه ها اگر موجب افتادن شود براي سالمندان خطرآفرين است .

مصرف ميوه رنده شده ،*لبنيات خصوصاً شيرکم چرب ، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشيدن چاي کمرنگ براي آنان مفيد است و مي تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند .

روزه در افراد بيمار با توجه به نوع بيماري متفاوت است در بعضي از بيماريها افراد مي توانند با مشاوره با متخصص تغذيه روزه بگيرند و حتي گاهي روزه داري براي آنان مفيد است ولي بيماران بايد نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلي قرار دهند و بدون مشورت اقدام نکنند به ويژه افرادي که تحت رژيم هاي خاص درماني هستند .





طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#41
عوارض آشاميدن نوشيدنی هاى خنك در شروع افطار

[تصویر:  n00036512-s.jpg]

عضو هيات علمى دانشگاه گفت: آشاميدن آب و نوشابه‏هاى سرد در شروع افطار باعث ضعيف شدن معده و بى‏ حالى روزه‏ دار مى‏شود.
"مريم جوادى" در گفت وگو با ايرنا افزود: خوردن شير ولرم يا آب گرم در ابتداى افطار ضمن شستشوى لوله‏ هاى گوارشى، دستگاه گوارش را آماده پذيرش غذا مى‏كند و گرمى آن موجب سيرى موقت مى‏شود.
وى اظهار كرد: در كنار مايعات گرم، مصرف خرما و عسل نيز در روزه ‏دار سيرى موقت ايجاد كرده و آرامش در خوردن غذا را باعث مى‏شود.
اين كارشناس تغذيه تاكيد كرد: روزه گرفتن بدون خوردن سحرى به دستگاه گوارش آسيب جدى وارد مى‏كند.
جوادى درادامه سحرخيزى و آرامش قبل‏از خوردن سحرى را مهم دانست و افزود: سحرى بايد كامل باشد زيرا در طول روز بدن به پروتئين نيازمند بوده كه باقرار دادن گوشت، برنج، حبوبات، سبزيجات و لبنيات در غذاى سحرى پروتئين‏هاى مورد نياز بدن تامين خواهد شد.
وى به روزه ‏داران توصيه‏ كرد از خوردن غذاى خيلى سرد، غذاهاى پرگوشت و پرچرب،نفاخ و غذاهاى شيرين خوددارى كنند.
جوادى اضافه‏ كرد: به‏ تصور برخى از روزه ‏داران خوردن شيرينى از احساس گرسنگى جلوگيرى مى‏كند در صورتيكه با صرف شيرينى‏ جات گلوكز به سرعت وارد خون شده و با ترشح انسولين سبب كاهش قندخون مى‏شود و حتى مى‏تواند موجب عوارض در روزه‏داران شود.
وى اضافه‏ كرد: مصرف ميوه وسبزى، قندخون را آرام آرام افزايش مى‏دهد و ضمن تاخير در ايجاد احساس گرسنگى، مواد قندى زيادى نيز به بدن مى‏رسد.
جوادى با ذكر اينكه بدن در طول شبانه‏ روز بايد 5/2 ليتر معادل هشت ليوان مايعات مصرف كند تا كليه‏ ها دچار مشكل نشود، افزود: مايعات فقط آب آشاميدنى نمى‏ باشد، بلكه انواع سبزى و ميوه از جمله هندوانه، گوجه، خيار، چاى كمرنگ، شير و سوپ حاوى مقدارى قابل توجهى آب است.
اين كارشناس تغذيه بااشاره به اينكه افراط در مصرف حلوا، زولبيا، باميه و حتى آب سرد از عادات نادرست غذايى در ماه مبارك رمضان است افزود: زياده روى در مصرف تنقلات نيز در فاصله افطار تا سحر بر دستگاه گوارش فشار وارد مى‏كند لذا با رعايت اعتدال مى‏ توان به مقدار كافى سحرى ميل كرد.
جوادى در پايان به روزه ‏داران توصيه كرد: غذا را آهسته و در دفعات بيشتر صرف كنند و فاصله يك تادو ساعت را بين زمان صرف غذا تا خواب رعايت نمايند.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#42
راهنمای سلامتی در روزه داری

[تصویر:  Ramadan-850715.jpg]

در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما نباید با حالت عادی خیلی تفاوت کند و باید کاملاً در حد امکان ساده باشد. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ما ثابت بماند نه کاهش یابد و نه افزایش. ولیکن اگر افرادی اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آنها به شمار می آيد.

به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتاً کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم. استفاده از غذاهای سهل الهضم در افطار توصیه می شود. در زیر به تعدادی از غذاهای سهل الهضم و کند هضم اشاره شده است. غذاهای سهل الهضم
غذاهای کند هضم

حلیم بدون روغن
آش رشته

پوره سیب زمینی
حلیم با روغن

انواع خورش با خوراک کم چرب ( خوراک مرغ ، مرغ + سبزیهای آب پز مثل سیب زمینی ، هویج و قارچ )
غذاهای چرب

خوراک گوشت کم چربی
کتلت و کوکو

ماهی که داخل فر به صورت کبابی تهیه شده باشد
املت خرما یا تمریه خرما ( تخم مرغ + خرما+روغن)

انواع سوپ یا آش رقیق و کم چرب
ماکارونی

تخم مرغ آب پز
شیر برنج + شیره

فرنی


* پیشنهاد می شود حتی المقدور از غذاهای پخته یا بخار پز استفاده شود .

* سعی کنید نمک زیادی به غذا اضافه نکنید .

غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی ،*نان تهیه شده از گندم کامل ( سنگک ) ، غلات و دانه ها ، نخود سبز و پخته ، کدومسمایی ، بلغور ، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر ( غنی از آهن ) ، میوه های با پوست ، میوه های خشک مخصوصاً گلابی ، آلو ، انجیر ، بادام و غیره .

رژیم غذایی باید به نسبت مناسبی از همه گروههای میوه ها ، سبزی ها ، گوشت ، مرغ ، ماهی ، نان ، غلات و لبنیات باشد . غذاهای سرخ کردنی برای سلامتی مضر است و مصرف آنها باید محدود شود . مصرف این غذاها باعث سوء هاضمه ، سوزش معده و افزایش وزن می شود .

ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای ترک برخی عادات غلط است . به عنوان نمونه همگان میدانند که مصرف سیگار برای سلامتی مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلکه سلامت اطرافیان فرد را نیز به مخاطره می اندازد . ماه مبارک رمضان که ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه های شیطانی است این فرصت را در اختیار افراد سیگاری قرار میدهد که مقدمه ترک دائم و یا حتی موقت سیگار را فراهم کنند .

امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پربرکت و پرفیض ،*ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احکام خداوند متعال وانجام عبادات و مناجات در این ماه مبارک بتوانیم روح و روان خود را صیقل دهیم .




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#43
مصرف غذاهاى چرب و شيرين در وقت سحر باعث ضعف صبحگاهى‏ مى‏ شود

[تصویر:  l1185451145.jpg]

يك متخصص تغذيه گفت: در ماه رمضان مصرف غذاهاى شيرين و چرب در هنگام سحر باعث مى‏شود كه افراد روزه ‏دار دچار ضعف صبحگاهى شوند.
دكتر محمد صفرى در گفت‏گو با خبرگزارى دانشجويان ايران گفت: به‏ طور كلى در اين ماه مصرف غذاهاى چرب و شيرين توصيه نمى‏شود چرا كه جذب اين مواد علاوه بر اين كه فرد را دچار ضعف مى‏ كند تمايل وى را براى خوردن اينگونه غذاها افزايش مى‏ دهد كه اين عامل باعث مى‏ شود فرد در مدت روزه ‏دارى احساس گرسنگى كند و در هنگام افطار يا سحر دچار پرخورى شود.
وى ادامه داد: نبايد در هنگام افطار به طور ناگهانى حجم بالايى غذاخورد به اين دليل كه اين كار به شدت براى دستگاه گوارش بدن مضر است.
همچنين وى در رابطه باوعده سحرى گفت: بهتر است در اين وعده از موادغذايى پروتئينى استفاده شود تا انرژى لازم را براى افراد فراهم كند.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#44
روزه موجب تقويت آرامش وكاهش استرس ورزشكاران مي شود و به هيچ وجه مانع ورزش كردن نيست:

[تصویر:  varzesh.jpg]
ورزش در ماه رمضان از تجمع چربي جلوگيري كرده و عمل سوخت و ساز بدن را تسهيل مي كند.

ورزشكاران بهتر است در اين ماه از غذاهاي كم حجم اما پركالري استفاده كنند كه مي توان به خرما، عسل، گوشت تازه و كم چرب و سبزي به عنوان مفيد ترين مواد خوراكي مورد نياز روزه داران به خصوص ورزشكاران اشاره كرد.

بهترين زمان ورزش در ماه رمضان چهار ساعت بعد از افطار است چون ورزش كردن بلافاصله بعد ازافطار موجب خستگي، وارد آمدن فشار بر سيستم عصبي، مفصلي، گوارشي و به ويژه عضلاني است كه در نهايت ممكن است موجب بيماريها و آسيبهاي جسماني شود.

ورزشهاي شديد در ماه رمضان باعث كمبود كلسيم و آهن در بدن ميشود كه بايد با رژيم غذايي مناسب ورزشكار جبران شود كه كاهش آهن توسط خوردن گوشت قرمزو كاهش كلسيم با خوردن شير رفع ميشود.

نوشابه جزو بدترين مواد غذايي به خصوص در ماه رمضان است كه باعث پوكي استخوان و كمبود كلسيم در بدن ميشود بنابراين ورزشكارن بهتراست در اين ماه از نوشيدنيهاي طبيعي مانند آب هويج وآب سيب براي كمبود آب بدن خود استفاده كنند.

ورزشكاراني كه نسبت به لاكتوز موجود در شير حساسيت دارند و به مشكلات گوارشي دچار ميشوند بهتراست از كلم، اسفناج، گل كلم يا جايگزين ميوه اي آن يعني فروكتوز يا قند ميوه به علاوه رژيم پر كلسيم استفاده نمايند.

ورزشكاران بايد مصرف مكملها راهمواره به عنوان آخرين حربه دراين ماه تلقي و تمرينات خود را دراين ماه مقداري نسبت به گذشته سبك تركنند.




طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم
#45


اهمیت افطار با خرما

[تصویر:  89020_631.jpg]
افطار با شیرینی های طبیعی بدون آنكه باعث انباشته شدن چربی بدن گردد برای مواد سفیده ای بدن رل حفاظتی را داشته ، نیرودهنده خوبی برای بدن است، خستگی را به تاخیر می اندازد و بسرعت وسهولت هضم و جذب می شود.
نبی گرامی اسلام( ص ) خرما و كشمش و ... را انتخاب می فرمودند.
افطار با خرما یا كشمش شروع خام خوری است و باعث جلوگیری از زیاد شدن گلبول های سفید و ورم ... می گردد.


افطار با این دو آسان است. تهیه آنها دشواری ندارد، فقیر وغنی هر دو امكاناتی دراین باره دارند!
میوه جات را باید تازه خورد خرما در فصل خود تازه است و در غیر فصلش نیز كهنگی بر آن اثری نمی گذارد. كشمش هرچه كهنه تر شود اسید الكل های موجود در آن به شیرینی تبدیل شده برای افطار بهتراست لذا افطار با این دو برای همیشه یكنوع تازه خوری است.
هر دو سرشار از ویتامین ها و بسیاری مواد معدنی لازم می باشند. درهر دو مواد معدنی كه كاتالیزور محسو بند و برای عمل هضم و جذب كمك می نمایند موجود است.
با آمارگیری از نقاطی كه در سال اهالی آن مقداری خرما می خورند و سرطان دیده نمی شود، خرما را بعضی یك عامل ضد سرطانی می دانند. خرما و كشمش قند خود را زود ببدن می رسانند زیرا گلوكز درآنها بوده و در بدن هم سازگارترین نوع قند محسوب می شود.
بدن مواد قندی را زودتر از چربی و پروتئین بمصرف متابولیسم می رساند وچربی نیز زودتر ازپروتئین می سوزد و لذا روزه دار از قند خرما و كشمش زودتر بهره مند خواهد شد (بین دونماز از قند طبیعی به نحو احسن برخوردار شده تا آنكه بمائده افطاری برسد).
چربی ها تنها غذای مولد مواد ستونی نیستند بلكه مواد نیز ستوژن می باشند حتی در نزد مرض قندی ها گوشت و مواد سفیده ای استون را بالا می برند در صورتی كه نشاسته ای ها (كه خرما را می توان از آنها حساب كرد) از تولید این مواد جلوگیری می نمایند ولذا خرما یك نوع فریاد رسی برای بدنی است كه حتی تصور شود استون در آن ایجاد شده است.
تا كنون عقیده داشتند كه مواد سلولزی جذب بدن نمی شوند اما امروز می گویند درمحیط روده ها باكتری هایی یافت می شود كه سلولزها را هم حل می كند لذا مقداری از مواد سلولز بوسیله روده ها جذب می شود و قسمت دیگر كه قابل جذب نیست دو فایده دارد : یكی كه مدفوع را از حالت مایعی در می آورد و با حجم خود روده ها را پاك می كند، دیگر آنكه مقدار زیادی ازسموم روده ها را جذب و با خود به خارج دفع می كند.
برای هضم و جذب مواد قندی باید ویتامین ث در محیط باشد تا گلولز در معیت ویتامین ث آنجا كه فسفر نیز وجود دارد از جدار روده ها عبور نموده به جریان خون وارد شده ...رسیده آنچه لازم است (درحدود یك گرم در لیتر خون) به خون داده شده و بقیه در كبد ذخیره گردد.
دستگیری ویتامین ث از مواد قندی در محیط فسفردار بوسیله ترشحات غده هیپوفیزی نظارت و كنترل و تنظیم می گردد.
آیا كدام افطاری خواهید یافت كه علاوه برداشتن – قند وویتامین ث – فسفر بتواند چون خرما به سرعت سه عنصر موجود در خود را برای تقویت روزه دار به هضم و جذب مقصود بدن رسانده، به علاوه وجود ویتامین هایD2,C,B2,B1,A و بعضی از عناصر فلزی بویژه وجود فولیكولین در آن از ضعف های گوناگون جلوگیری به عمل بیاورد ( فولیكولین ماده مخصوص زنانگی است كه در ترشحات مردان نیز به مقدار ناچیزی یافت می شود) و وجود آهن كه خود موجبات ترمیم دیگری را فراهم می سازد.
مواد آلبومینی " سفیده مانندی " به اندازه ای برای بدن ضرورت دارد كه رشد و نمو و نگهداری بدن تامین گردد و این مقدار آلبومین حداقل لازم است و یكی از آنها بستگی به مواد غذایی دیگری دارد كه انسان با آن خواهد خورد چنانچه هیدرات دو كربن این حداقل را پائین و چربی ها را بالا می برد و در نتیجه خرمای سرشار از هیدرات دو كربن سبب می شود اگر مواد بیاض البیضی خورده شود بدن بهتر از آن استفاده نماید.
می دانیم كه چربی ها مولد اساسی و مهم اجسام ستونی هستند و این اجسام كه سمیت دارند فقط در برابر هیدرات دو كربن می سوزند و تبدیل به آب و اسید كربونیك می شوند.
لذا همین دو سه دانه خرمای وسط دو نماز تا فاصله افطار كامل بعدی شاید بتواند سمیت اجسام ستونی را اگر بوجود آمده بر طرف سازد.
اسیدهای موجود در خرما (و سایر میوه جات) با فلزات تركیب نشده كه تشكیل املاح بدهند و اثرات خاص و مفیدی دارند از جمله اگر اجسام ستونی در خون بالا رود خوردن آن میوه جات به خصوص آنها كه اسید سیتریك دارند نافع است. بعلاوه پنج درصد میوه جات را سلولز تشكیل می دهد و به همین علت طبیعی ترین و بهترین ملین ها بوده و جلوگیری از ابتلاء بیماری تمدن ( یبوست) می نماید.

یك كار دیگر خرما اینست كه اگر موقع افطار غذایی پخته خورده شود چون تمام فرمان های در آن با حرارت 60 درجه از بین رفته خرما مقداری فرمان مشابه دیاستازهای مترشحه بدن را به همراه آورده حل و هضم را آسان تر می سازد.










طاقت بیار رفیق....داریم میرسیم

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع / نویسنده
آخرین ارسال


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان