عزیز :.:.::. * اعلام وضعیت اولین بسته پاکی مسابقه #پاکی_رمضان * .::.:.


امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

استرس و افسردگی (چیستی، راه های مقابله، تجربیات)

#31
با سلام

راه های نزدیک شدن به خداوند

اگر همواره احساس نگرانی ، اضطراب و یا تنهایی دارید ، راه حل آن نزدیکی به قدرت الهی است . دوستی و نزدیکی با خداوند ، برای شما آسایش ، امنیت و خوشبینی را به همراه دارد. نگران نباشید ، هر فردی در هر موقعیت که زندگی می کند ، می تواند با نیل به خداوند ، از لحظات خوشی بهره مند شود.

بله ، در آغاز شروع به این رابطه ممکن است حس کنید که این نزدیکی و میل ، یک طرفه است اما خیلی زود متوجه یکی سری علائم ظریف، ولی عمیقی می شوید که متوجه حضور و همیاری خداوند با خود خواهید شد . وقتی با خداوند راز ونیاز می کنید ، حس شور و هیجان تمام جسم شما را در بر می گیرد و یا وقتی از او پرسشی دارید ، پاسخ خود را "ناخودآگاه" از طریقی "غیر منتظره" دریافت خواهید کرد. متوجه حمایت ها و معجزاتی ظریف در مسیر زندگی می شوید و یا با گذشت زمان، عملا" یاری او را درک می کنید . در این راه ، علم درک مسائلی را که قبلا" قادر به درک آن نبودید را کسب میکنید و زیبایی هایی را مشاهده می کنید که هیچگاه ندیده اید. صبحگاه با نوینی دل انگیز الهی از خواب بر می خیزید و یا شاید وی در طول روز علائمی را در اشکال مختلف برای شما نمایان کند . خداوند دارای قدرتی بی انتها و بی پایان است، وقت را تلف نکنید و با شروع آن ، لحظات خود را با الطاف الهی نورانی کنید.

در اینجا به هفت گام جهت آغاز نیل به نزدیکی الهی اشاره کرده ایم:

1- اول برای بستن عهدی نزدیک و لذت بخش نیت کنید و تصمیم بگیرید . بصورت نوشتاری همواره آن را در جلوی دید خود در منزل یا محیط کار قرار دهید.

2- می توانید از تجربه روابط خوشایند خود در زندگی استفاده ببرید . چگونه این رابطه را گسترش می دادید ؟ چگونه بهبود می بخشید ؟ فهرستی از این موارد تهیه کنید. برای مثال ، در روابط مورد دلخواهمان ، ما بارها و باره با یکدیگر حرف می زنیم و به سخنان هم گوش فرا می دهیم . اوقات خود را با هم سهیم می کنیم ، هیجانان و ترس هایمان را در میان می گذاریم ، تا حد امکان و بدون توقع ، به یکدیگر عشق می ورزیم ... بعد از اتمام فهرست خود ، از آنها برای چگونگی شروع و تمدید رابطه ی خود با خداوند یکتا الگو بگیرید .

3- اگر در این رابطه روراست و بی پرده گام بردارید ، معنای قوی تری به این رابطه می بخشید. هر چه قدر هم صدمه و آسیب دیده باشید از جانب او حمایت خواهید شد. در نزدیکی به خداوند ، در بیان احساسات و بروز آن در مقابل خداوند بطور کامل بی پروا و روراست باشید و اجتناب نکنید.

4- کاملا" دقت کنید و گوش فرا دهید . برخی اوقات اینقدر غرق در تقاضا و درخواست هایمان از خداوند می شویم که دیگر به کلی از یاد می بریم که باید به دریافت علامات پاسخ ها از جانب وی نیز توجه کنیم . کاملا" تمرکز کنید ، چرا که ممکن است نشانه های الهی بطور کاملا" واضح و آن طوری که شما خواستید نباشد، بلکه در حالت و زمان و مکان دیگر ، این نشانه ها و آیات نمایان شوند.

5- همواره در مقابل خداوند احساسات خود را بیان کنید و سپاسگزار باشید. خیلی سخت نیست ، زیرا که عشق الهی برترین و والاترین عشق است .

6- ابتدا با خود مهربان باشید و به خودتان عشق بورزید . شما مخلوق خداوند یکتا هستید. اگر خودتان را قبول نداشته باشید ، در واقع قدرت الهی را قبول ندارید و برای داشتن عشق به خود ، از خداوند یاری بخواهید .

7- فرصتهای جدید را با آغوش باز بپذیرید . همیشه به یاد داشته باشید که نیروی خداوندی ، بسی عظیم تر و وسیع تر از آن تصوری است که شما در ذهن خود دارید ، بنابراین در طلب خواسته ها و خواهش های خود از وی تنها به چیزهای کوچک در زندگی اکتفاء نکنید . خداوند ، قدرتی بی انتهاست ، پس از او تا بی نهایت طلب کنید. تعجب نکنید اگر در نهایت شما به یک درون بینی و حس فطری رسیدید که این حس غیر قابل توصیف است و شما را در انجام امور زندگی هدایت خواهد کرد .

نیل به نزدیکی و شکوفا شدن این رابطه خیلی زمان نمی برد . مادامی که این حس نزدیکی در شما ایجاد شود ، دیگر این قدرت الهی است که این رابطه را زیباتر و صمیمی تر جلوه می دهد . برای مستحکم تر شدن این رابطه ، بهتر است آرام و پیوسته پیش بروید و نخواهیم که به یکباره به بطن این قدرت الهی پی ببریم !! ( مثل این است که برای دیدن غنچه داخل یک گل سرخ زیبا ، گلبرگهای اطراف آن را جدا کنیم تا بتوانیم غنچه آن را ببنیم !! )که مسلما" شما را از مسیر خود دور می کند ، چرا که انسان گنجایش درک آن را ندارد . بدانید که خداوند یکتا ، همواره شما را دوست دارد و بر آن است تا شما از ثمره های شگفت انگیز و زیبای این رابطه همیشه لذت ببرید.
منبع : mardoman.net

در پناه خدا !
وَ احـــفَــظـنِــی بِــرَحـــمَـــتِـــکَ یــا الله
#32
صوت درمانى


اين روش درمانى ساده‏ترين تعريف را دارد: استفاده از امواج صوت براى شفاى بيمارى‏ها.
تاریخچه شکل گیری این روش چیست؟

امواج صوتى مى‏توانند نيرويى قدرتمند براى خير يا شر باشند، اما اين امواج را در روش صوت درمانى با اين قصد استفاده مى‏كنند كه به بدن انسان كمك كنند تا خود را درمان كند.


اين روش چگونه عمل می کند؟

هر سلول و هر بافت و هر عضو موجود در بدن انسان فركانس ارتعاشى خاص دارد و با به كارگيرى امواج صوتى خاص تأثير مى‏گيرد، تعديل مى‏يابد و يا تغيير مى‏كند. هر ماده‏اى يكسره تا اساسى‏ترين ذرات بنيادى خود، كه آن‏ها را ذرات زير ميكروسكوپى و زير اتمى مى‏نامند، در حالت ارتعاش و نوسان دايمى است. فرآيند زندگى فعال در سلول این است که ميدان‏هاى انرژى منظمی را تولید کنند ولی وقتى سلول به عللى بيمار مى‏شود نوعى آشفتگى در اين كار پديد مى‏آيد.

درمانگران صوت درمانى مى‏گويند همه سلول‏ها و اعضاى بدن ما شبيه قلب عمل مى‏كنند ، و همه بيمارى‏ها در تغيير اساسى فركانس يا ارتعاش انرژى توليدى بدن جلوه‏گر مى‏شوند. اين گونه تغيير مى‏تواند در گروه‏هاى سلولى يا در يك عضو بدن يا در كل بدن جلوه كند. صوت درمانى مى‏كوشد اين ارتعاشات را به حالت عادى بازگرداند.


روش اجرا چگونه است؟

صوت درمانى، دستگاه‏هاى الكترونيك پخش‏كننده امواج صوتى را به كار مى‏گيرد. امواج حاصل از اين دستگاه‏ها را به وسيله يك عرضه‏كننده يا انتقال‏دهنده كه روى عضو نيازمند درمان شخص بيمار قرار مى‏دهند به بدن او مى‏فرستند. چنين است كه فركانس‏هاى نامطلوب مولود بيمارى يا مولد بيمارى باطل مى‏شوند و انرژى‏هاى طبيعى بدن امكان مى‏يابند كه به بازسازى طبيعى بدن و شفاى بيمارى بپردازند. کاربرد

صوت درمانى براى بيمارى‏هاى آرتروز روماتيسمى، فيبروسى‏تيز، مشكلات عظلات، ترك‏ها و اختلالات استخوانى، كشيدگى‏ها و پيچ‏خوردگى‏ها مفيد است
.

چه انتقاداتی به این روش وارد است؟

بیماریها را با منشا روانی نمی توان بطور پایدار و دائمی درمان کرد چون باید به علل زیر بنایی پرداخت.

علاوه بر این باید در نظر داشت اصوات و موسیقی هایی نیز بشکل کاملا مخرب بر جسم و ذهن انسان عمل میکنند
مردن پايان تو نيست، آغازی دگر بايد تو را
 سپاس شده توسط
#33
نمك درمانى


روش نمك درمانى نوعى نظام دارويى است كه هر نوع بيمارى بستگى به آشفتگى‏هاى تعادل يك يا چند نمك غيرآلى بدن دارد.

اين روش چگونه عمل می کند؟

نمك درمانى روشى متكى به اين اصل است كه عوارض و آثار بيمارى‏ها به علت كمبود حداقل يكى از آن 12 نمك غيرآلى در بدن انسان پديد مى‏آيند. اين روش درمانى به واقع نوعى روش خود يارى يا خود درمانى است.

روش اجرا چگونه است؟

نخستين كارى كه شخص بيمار براى استفاده از اين روش خود درمانى بايد كند اين است كه مطمئن شود علايم و ناراحتى‏هايى كه در خود مى‏يابد متعلق به كدام بيمارى هستند. پس از آن كه بيمار از نوع بيمارى خود كاملاً مطمئن شد او فهرست دارويى روش نمك درمانى را مطالعه مى‏كند و داروى مناسب بيمارى خود را انتخاب مى‏كند

اين نمك‏ها مانند داروهاى طب هوميوپتى عمل مى‏كنند. روش نمك درمانى را مى‏توان شاخه‏اى از طب هوميوپتى به شمار آورد.

چون اين نمك‏ها به طريق داروسازى طب هوميوپتى توليد مى‏شوند احتمالاً عدم تعادل‏هاى انرژيايى اساسى را كه توليد كننده علايم مشهود بيمارى هستند اصلاح مى‏كنند.

اين نمك‏ها كمبودها و محدوديت‏هاى خاص خود را دارند ولى به عنوان داروهاى خود درمانى و كمك‏هاى اوليه نه تنها به خوبى هر داروى ديگر بلكه بيش‏تر، امن‏تر و ارزان‏تر هستند.


اين روش چه کاربردی دارد؟

نورى‏تيس، سياتيك، خستگى، عصبانيت، نقاهت، اسيد معده و زياد ترش كردن، نفخ، ناراحتى‏هاى پوستى، گاز و نفخ شكم، سوء هاضمه، كوليك روده، سردردهاى عصبى و ميگرن، درد پشت و درد كمر، بواسير، حساسيت به گرده افشانى گياهان، فيبروسى تيس، درد عضلات، سرفه، سرماخوردگى، ناراحتى‏هاى سينه، ناخن‏هاى شكننده، اكسيژن رسانى به بافت‏ها، روماتيسم، دردهاى قاعدگى، دردهاى پا و ساق و ران، سرماخوردگى، زكام و ناراحتى‏هاى سينوسى، درد دندان شيرى اطفال، مشكلات صفرايى و ناراحتى‏هاى معده و . . .

كارشناسان روش نمك درمانى مى‏گويند هرگونه نمودار بيمارى رابطه‏اى با كمبود نمك يا نمك هايى خاص دارد. براى مثال، ورم يا التهاب مربوط است به كمبود آيرون فسفات، اسيد زياد معده يا ترش كردن مربوط است به كمبود سديم فسفات؛ دردها و گرفتگى‏هاى عضلات مربوطند.
مردن پايان تو نيست، آغازی دگر بايد تو را
#34
ورزش; روانشناس بدن


محمد فرخي-بدن انسان زماني در اوج توانمندي است که در طبيعي ترين وضعيت خود فعاليت کند. استرس يا فشار رواني حالتي پويا و هيجان انگيز است که فرد با يک فرصت، محدوديت يا تقاضاي غيرعادي مواجه مي شود و واکنش هاي احساسي، فيزيکي و شناختي از خود نشان مي دهد. ورزش يکي از ابزارهاي رهايي از فشارهاي جسماني و روحي است. استرس يا فشار رواني دو نوع مي باشد.
1-استرس سازنده، مفيد و خوش خيم: استرس مطبوع و خوشايند عبارت است از احساس مثبت که به يک شخص دست مي دهد، مانند تشويق بخاطر انجام درست وظيفه.
2-استرس مخرب، مضر و بدخيم: استرسي که نامطبوع، زيان آور و بيماري زاست.
آثار و نشانه هاي فشار رواني (در اين مطلب استرس از نوع دوم موردنظر است) در همه يکسان بروز نمي کند و تغييراتي که در افراد مختلف ايجاد مي شود متفاوت است. به طور کلي اين علائم به دوصورت در افراد ديده مي شود که در برخي افراد علائم فشار رواني به صورت پرگويي زياد يا تند صحبت کردن، صداي بلند، افزايش ضربان قلب که باعث افزايش فشار به رگ ها و قلب شده و ضعف هماهنگي عصبي و عضلاني را به وجود مي آورد علاوه بر اين باعث تحليل رفتن انرژي بدن و ايجاد خستگي زودرس مي شود اين شرايط در بلند مدت خطرات زيادي براي دستگاه گردش خون دارد، ناتواني در ايجاد ثبات بدني (بي قرار بودن) و ناراحتي و اضطراب ديده مي شود. در گروهي ديگر با آرامش غيرطبيعي، تنفس نامنظم يا سنگين شدن عمل تنفس و تعريق غيرطبيعي همراه است. اين علائم بسته به شدت فشار رواني ممکن است کلا يا بعضا در افراد مختلف بروز کند.
تمرين هاي رهايي از فشاررواني
به منظور تاثير هرچه بيشتر تمرين ها بر بدن لازم است قبل از اجراي برنامه به نکات زير توجه شود.
1-قبل از شروع تمرين بايد نحوه صحيح و مطلوب اين تمرين ها را ياد گرفت.
2-شيوه هاي رهايي از فشاررواني در تمام وضعيت هاي مختلف عملي است. در وضعيت هاي نيمه خوابيده، خوابيده و نشسته روي صندلي راحتي بهتر است.
3-قبل از شروع تمرين ها بايد در وضعيت راحت قرار گرفت.
4-از لباس هاي راحت و گشاد استفاده شود به طوري که هيچ محدوديت حرکتي ايجاد نباشد.
5-محيطي که تمرين در آن انجام مي شود بايد بسيار ساکت و آرام باشد تا بتوان حواس را متمرکز کرد.
6-آسودگي فکري و فراغت خاطر در اجراي تمرين ها و قبل از آن الزامي است.
7-استفاده از دوش آب گرم يا کيسه آب گرم قبل از اجراي برنامه اثر مفيدي دارد.
روش هاي مختلف تمرين هاي رهايي از فشار را مي توان به طورعمومي و در سطح کل بدن يا به صورت موضعي در مورد عضلات خاصي به کار گرفت. اهم تمرين ها و حرکاتي که براي رهايي از استرس انجام مي شود به سه بخش تمرين هاي کشش در حال سکون، تمرين هاي موزون و تمرين هاي يوگا تقسيم مي شود. در تمرين هاي کشش در حال سکون بيشتر به انعطاف مفاصل توجه مي شود. به طور کلي تمرين هاي کشش در حال سکون به دو روش اجرا مي شود. در روش اول عضله کشيده و سپس رها مي شود و روش دوم عضله لحظاتي در وضعيت کشش قرار مي گيرد. آنچه در اجراي تمرين هاي فوق مهم است اين است که بايد آهسته و به صورت منظم انجام گيرد.
سه نمونه از تمرين هاي کشش در حال سکون به شرح زير است:
1-بايستيد و دست ها را از دو طرف باز کنيد، بدن را تا مي توانيد به يک سمت بچرخانيد، سپس عکس حرکت را به آرامي انجام دهيد.
2-بازوها را به صورت آويزان و شل در دو طرف بدن قرار دهيد و تا حد امکان به طرفين خم شويد.
3-از مفصل ران خم شويد و بدون خم کردن زانوها دست را به زمين برسانيد.
تمرين هاي موزون نيز شامل حرکت هاي جنبشي و نوساني است. تاثير حرکات موزون در کاهش فشار عضلاني اين است که حرکات موزون باعث بهبود جريان گردش فشار خون و در نتيجه کاهش فشار عضلاني مي شود. يوگا عبارت است از نظامي فکري همراه با تمرين هاي بدني که هدف از آن کاهش فشار عصبي مي باشد. نحوه شروع و خاتمه تمرين نقش بسيار مهمي در ميزان فشار و خستگي هاي رواني و عضلاني در افراد دارد. در نتيجه اجراي تمرين هاي رهايي از فشار رواني، تنش اضافي عضلات از بين مي رود و رگ ها در حالت استراحت بيشتري قرار مي گيرند و جريان خون نيز در رگ ها به سهولت انجام مي گيرد. در نتيجه اين تغييرات ضربان قلب نيز وضعيت مناسب تري به خود مي گيرد و از خستگي اضافي جلوگيري مي شود. اثر ديگر تمرين هاي رهايي از فشار رواني ايجاد آهنگ مناسب و يکنواخت در دستگاه تنفسي و از بين بردن ناراحتي هايي مانند اسهال، يبوست و حساسيت هاي پوستي است. عقيده بر اين است که اجراي تمرين هاي رهايي از فشار رواني حتي در کاهش انقباضهاي مداوم و غير طبيعي عضلاني ناشي از ترس و هيجانات و مسائل عصبي - رواني اثر مثبت دارد. رهايي از فشار براي کودکاني که مشکلات يادگيري دارند مفيد است. در نتيجه تمرين هاي مزبور سطح اضطراب در کودکان کاهش مي يابد، توجه آنها بيشتر مي شود و تمرکزشان روي مطالب علمي بيشتر مي شود و در نتيجه فراگيري افزايش مي يابد.
مردن پايان تو نيست، آغازی دگر بايد تو را
 سپاس شده توسط
#35
سلام

8 روش ساده براي تخليه استرس

آيا گاهي حس مي‌کنيد در استرس غرق شده‌ايد؟ در اينجا 10 روش به شما آموزش مي‌دهيم تا قبل از آنکه گرفتار استرس شديد شويد بتواند شما را از دام آن برهاند.

1. به ديگران تکيه کنيد

تحقيقات بسياري روي حيوانات و انسان‌ها انجام شده که نشان مي‌دهد برقراري روابط اجتماعي بر کاهش استرس تاثير مي‌گذارد. توصيه ما به شما اين است که گروهي دوست پيدا کنيد و در مورد مشکلات زندگي با آنها صحبت کرده و نظرات‌شان را جويا شويد. البته در انتخاب دوست بايد محتاط باشيد. افراد خوش‌خلق، خوش‌ذات و شاد را انتخاب کنيد. حتي مي توانيد فهرستي از وظايفي که در زندگي برعهده داريد، تهيه کنيد و مهم‌ترين آنها را انتخاب نماييد. سعي کنيد به فرد ديگري هم اطمينان کرده و بخشي از وظايف را برعهده او بگذاريد. اگر اين فرد چندان قابل اعتماد شما نيست، وظايف را غيرمهم را به او بسپاريد.

2. عجله نکنيد

هميشه سعي کنيد 15 دقيقه قبل از قرار خود در محل باشيد و کارها را پيشاپيش انجام دهيد. اگر هميشه به نوعي از خودکار، کاغذ يا پوشه نياز داريد مقدار قابل توجهي خريداري کنيد و در خانه نگه داريد تا مدام هول خريد نباشيد. کمي پيش‌بيني مي‌تواند در هدر رفت انرژي شما صرفه‌جويي کند.

3. برنامه‌هاي روزانه را يادداشت کنيد

در دفتري در مورد مسايل روزانه کاري، اهداف شخصي و احساسي خود يادداشت برداريد. تمام مسايلي که سبب بروز استرس در شما مي‌شوند را يادداشت کرده و با نگاهي به آنها سعي کنيد رفتارهاي شخصي خود را اصلاح کرده و براي رسيدن به اهداف برنامه‌ريزي کنيد.

هميشه اسناد و مدارک و نامه‌هايتان را در محلي مرتب نگهداري کنيد. اين محل بايد در دسترس باشد تا شما را بي‌جهت کلافه نکند. هر روز 5 دقيقه براي مرتب کردن اين محل وقت بگذاريد و از مدارکي که داريد فهرستي تهيه کنيد. هر چند وقت يک بار هم به فهرست نگاهي بيندازيد و آن را طبق روز کنيد. هر چند وقت يک بار مجلات قديمي، نامه‌هاي مالياتي، قبض و ديگر اسنادي را که به آن نياز نداريد، دور بريزيد. در يک محيط مرتب خيلي راحت مي‌توانيد وسايل مورد نياز خود را بيابيد. در ضمن محيط‌هاي مرتب حس راحتي و لذت به انسان مي‌دهند

7. از مکان‌هاي پرهياهو دور شويد

اگر از وسايل حمل و نقل عمومي استفاده مي‌کنيد، در ساعاتي غير از ساعات شلوغ جابه‌جا شويد. براي مثال، اگر ساعت 30/7 ساعت پرترافيکي است، شما ساعت 7 از خانه خارج شويد. به جاي آنکه پنج‌شنبه يا جمعه به خريد برويد، شنبه‌ها خريد کنيد. حتي م� شويد

اگر از وسايل حمل و نقل عمومي استفاده مي‌کنيد، در ساعاتي غير از ساعات شلوغ جابه‌جا شويد. براي مثال، اگر ساعت 30/7 ساعت پرترافيکي است، شما ساعت 7 از خانه خارج شويد. به جاي آنکه پنج‌شنبه يا جمعه به خريد برويد، شنبه‌ها خريد کنيد. حتي مي‌توانيد برخي خريدها و کارهاي خارج از منزل مانند کارهاي بانکي را به فردي قابل اطمينان بسپاريد.

8. بخنديد

خنديدن سبب افزايش ترشح اندورفين شده و تسکين‌دهنده درد و افزايش‌دهنده حس شادي است. در ضمن تاثير مثبتي بر سلامت قلب، ريه، ماهيچه‌ها و سيستم ايمني بدن دارد. 20 ثانيه خنديدن به اندازه 3 دقيقه ورزش ايروبيک به بدن شما اکسيژن مي‌رساند. فيلم کمدي، کارتون يا نمايش ببينيد و حتي بي‌جهت بخنديد.
منبع : سلامتيران

در پناه خدا !
وَ احـــفَــظـنِــی بِــرَحـــمَـــتِـــکَ یــا الله
 سپاس شده توسط
#36
سلام

هراس اجتماعی و نحوه درمان آن

هراس اجتماعی نوعی اختلال اضطرابی است كه پس از افسـردگـی و اعـتـیاد به مواد مخدر مــتـداول‌تـریــن اخــتـلال روانشناختی محسوب می‌شود.افـرادی كـه دچـار هـراس اجتماعی هستند در مـوقعیـت‌های اجتماعی اضطراب شدیدی را تجربه می‌كنند. این‌گونه افراد از موقعیت‌هایی كه امكان دارد از سوی دیگران مورد قضاوت و بررسی قرار گیـرند هـراس دارند. آنها دائـما از آن بیـم دارنـد كـه مــورد قضاوت، ارزشـیابی، انتقاد، تحقیر و تمسخر دیگران واقــع شوند. البته اغـلب مـردم در موقـعیـت‌های خـاص اجتماعی مـانند صحبت در جمع و یا ورود به یك مكان مملو از افراد ناآشــنـا دچـار خجالت و دستـپاچگـی شـده و مــضطرب می‌گردنـد كـه ایـن نـوع تــرس همـگـانی بیـانـگر هـــراس اجتماعی نیست.

▪ در صـورتی اضطراب فرد جنبه هـراس اجتماعی پیدا می‌كند كه:

۱) باعث شود فرد از موقعیت هراس‌آور اجتناب كند.
۲) هرگاه نتواند از آن بگریزد آن موقعیت را با استرس و پریشانی شدید تحمل می‌كند.
۳) در زندگی روزمره فرد تداخل قابل ملاحظه‌ای پدید می‌آورد: كار، تحصیل، خـانــواده و زندگی اجتماعی.

▪ افراد مبتلا به هراس اجتماعی از داشتن افكار نامعقول رنج می‌برند این‌گونه افراد معمولا از موقعیت‌های زیر وحشت دارند:

۱) ترس از صحبت در جمع (متداول‌ترین).
۲) كانون توجه دیگران قرار گرفتن.
۳) خوردن و آشامیدن در مقابل دیگران.
۴) نوشتن و یا كار كردن در حضور دیگران.
۵) پرسش‌كردن در یك جمع و یا گزارش دادن.
۶) استفاده از توالت عمومی و وسایل نقلیه عمومی.
۷) مورد انتقاد و اذیت دیگران قرار گرفتن.
۸) ملاقات با افراد مهم مانند كارفرما، مدیر، رئیس.
۹) ارتـبـاط بـا دیـگران: قـرار ملاقات گذاشتن، به مهمانی رفتن، شلوغـی، آغاز گفت‌وگو، خرید رفتن.
۱۰) طرز تفكر افراد نسبت به وی.
۱۱) در حضور دیگران دچار اشتباه شود.

● علائم هراس اجتماعی

هنگامی كه فرد در معرض موقعیت هراس‌آور قرار می‌گیرد، این علایم بروز می‌کند:
۱) چهره افروخته، لرزش بدن، خشكی دهان و گلو، تیك عصبی، افزایش ضربان قـلـــب، تعریق كف دست‌ها، احساس سرگیجه و حالت تهوع، درد شكم، سردرد، تنفس سریع و كم‌عمق.
۲) فرد احساس می‌كند حرفی برای گفتن ندارد.
۳) احساس بلاتكلیفی و عدم اعتمادبه‌نفس.
۴) افكار منفی، جـز بـه افـكار مـنفی و بـازخوردها و واكنش‌های منفی دیگران و خوداضطرابی نمی‌تواند تمركز كند.
۵) درك این موضوع كه این افكار نامعقول است.
۶) میل شدید به گریختن از محل.

● ترس‌های ناشی از هراس اجتماعی، روش‌های درمان

▪ ترس‌های برخاسته از هراس اجتماعی
۱) نگرانی از آنكه دیگران متوجه علایم اضطرابی گردند مانند: تـعریـق و جـمـلات از هــم گسیخته.
۲) ترس از آنكه احمق، مضحك و نادان بنظر برسد.
۳) ترس از آنكه فردی ساكت، كسل‌كننده و خسته‌كننده به نظر آید.
۴) ترس از آنكه از نظر اجتماعی بی‌كفایت تلقی شود.

فرد نه‌تنها در لحظه موقعیت استرس‌زا دچار اضطراب می‌شود، بـلـكه پـیش از وقوع آن حتـی از یــك هفته مانده به آن صحنه استرس‌زا را پیش‌بینی كرده و اضـطراب وی آغـاز می‌شود.

پس از پایان یافتن واقعه نیز عملكرد و گفته‌های خود را مورد ارزیابی قرار داده و معمولا از آنها رضایت كامل نداشته و خود را مورد نكوهش قرار می‌دهد.

▪ هرگاه هراس اجتماعی فرد درمان نگردد، عواقب زیر را به دنبال خواهد داشت:
۱) مصرف مواد نامناسب برای غلبه بر اضطراب.
۲) استفاده از داروهای آرامبخش.
۳) افسردگی.
۴) مشكل در ایجاد و تداوم ارتباط با دیگران.
۵) محرومیت از فرصت‌های شغلی و تحصیلی.
۶) انزوا و كناره‌گیری از خانواده و اجتماع.
7) افكار خودكشی.

● روش‌های درمان
۱) تكنیك‌های غلبه بر اضطراب، شـامـل ریـلـكس كـردن عـضـلات، تـنـفس عـمیق و آهستـه، مدیتیشن و تصویرسازی ذهنی
۲) آموزش مهارت‌های اجتماعی: الگوسازی رفتار‌های مناسب، پس از آن تمرین آنها در فعالیت‌های واقعی زندگی.
۳) در معرض عامل هراس‌آور قرار دادن: فرد را به مرور با عامل وحشت‌زا روبه‌رو كرده و ترس وی را این‌گونه كاهش می‌دهند.
۴) دارو: آرامبخش‌ها، داروهای ضدافسردگی و سركوب‌كننده سرتونین.
۵) مشاركت در فعالیت‌هایی كه اعتمادبه‌نفس و حـس امـنـیـت فـرد را افـزایش می‌دهد.
۶) به چالش طلبیدن افكار نامعقول و مثبت‌اندیشی.

در پناه خدا !
وَ احـــفَــظـنِــی بِــرَحـــمَـــتِـــکَ یــا الله
#37
سلام

معجزه مهر ورزیدن: روشهای کمک به افراد افسرده

قانون شماره یک:
چه یک گیاه باشد، چه حیوان و چه انسان، اگر زنده باشد، با مهر و محبت شما شانس بیشتری برای پیشرفت و کامیابی دارد.

قانون شماره دو:
تنهایی کشنده است. لازم نیست حرف من را باور کنید، فقط کافی است آمار مرگ و میر کودکانی که در یتیم خانه هستند را با آنهایی که در خانه و با خانواده بزرگ می شوند مقایسه کنید. یا مرگ و میر سالمندان بیماری که در خانه پرستاری می شوند و آنهایی که در خانه سالمندان.

کسی که افسرده است به طور ناخواسته دیگران را از خود دور می کند. این افراد هر چیزی که می شنوند یا می بینند و به هر چه که فکر می کنند، هر چه که می گویند و هر کاری که انجام می دهند از فیلتر آن افسردگی رد می شود. هر زمان که اطلاعات از یک احساس منفی فیلتر شود، تحریف می گردد. می بینید که خیلی وقت ها که به آنها می گویید درمورد افسردگیشان حرف بزنند، بیشتر و بیشتر افسرده شان می کند. ممکن است عقب بکشند و برنجند.

کاری که شما می توانید بکنید تا دوباره به حالت طبیعی برگردند و از زندگی لذت ببرند چیست؟ پیشنهادات زیر شاید به نظر خیلی ساده برسند اما واقعاً موثرند.

· مدام به آنها سر بزنید.

· به چشمانشان نگاه کنید و بیشتر به آنها لبخند بزنید.

· دستانشان را در دست بگیرید و شانه شان را نوازش کنید.

· بیشتر به حرفهایشان گوش دهید.

· سرگرمشان کنید.

· به آنها بگویید که کدام کارهایشان شما را تحت تاثیر قرار داده است، به فکر انداخته تان، احساس بهتری به شما داده یا باعث شده روحیه تان بهتر شود.

· بلندشان کنید و به سمت خوشی بکشانیدشان. با آنها به پیاده روی، سینما، یک رستوران زیبا یا حتی باغ وحش بروید.

· اگر به خودشان تکان ندادند، اشکالی ندارد. از آنها بخواهید با شما کارت بازی کنند، شطرنج بازی کنند یا یک فیلم کمدی بگیرید و در کنارشان تماشا کنید. یادتان باشد نباید آنها را مجبور به کاری بکنید.

· از آنها بخواهید چیزهایی را لمس کنند. اشیائی با بافت ها و رنگ های مختلف بیاورید و از آنها نظرشان را بخواهید. یک غذای خوشمزه و خوش ظاهر برای آنها درست کنید. سعی کنید لذت های کوچک وارد لحظاتشان کنید.

· بلند به آنها بگویید که برایتان مهم هستند. بگویید که دلتان برایشان تنگ شده و دلتان می خواهد برگردند و دوباره با شما خوش بگذرانند. هر چیزی که درموردشان دوست دارید را به زبان بیاورید.

· کارهایی که فقط با دوستان صمیمی خود انجام می دهید با آنها تکرار کنید. مثلاً با آرنجتان به بازویشان بزنید یا آرام با یک دسته کاغذ لوله شده بزنید روی سرشان. باید سعی کنید رفاقت خود را به آنها نشان دهید.

· به جای اینکه بپرسید حالشان چطور است بپرسید دوست دارند برای خوش گذراندن امروز چه کاری کنند و در آن کار همراهیشان کنید. به آنها بگویید که کاملاً مشخص است که حالشان بهتر شده و بعد حالشن را بپرسید و واقعاً به جوابی که می دهند گوش کنید.

· اگر خجالت زده بودند یک داستان مشابه درمورد خودتان بگویید و پشت سر آن داستان های دیگری که از خجالت زدگی کسان دیگر شنیده اید را مثل لطیفه برایشان تعریف کنید. هیچ چیز بیشتر از دیدن احساس خجالت زدگی دیگران این درد را در انسان تخفیف نمی دهد.

· اگر افسرده هستند پس حتماً احساس ناامیدی می کند. این مشکل برایشان بدون راه حل به نظر می رسد. بعد ازاینکه برای کم کردن شدت افسردگیشان به آنها کمک کردید، اگر دوست داشتند درمورد آن صحبت کنند به آنها نشان دهید که چطور می توانند این مشکل را شکسته و به چند تکه تبدیلش کنند و بعد ببینند که کدام قسمت آن مهمتر است و سعی کنند راه حل های سالمی برای آن مشکل خاص پیدا کنند تا بتوانند مشکلات و دشواری ها را حل کنند نه تحمل.

چیز مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که اکثر کسانی که مرتکب خودکشی می شوند بین انجام دادن یا ندادن آن شک و تردید دارند. آنها در انتخاب بین درد زندگی کردن و درد مردن تردید دارند. اگر بتوانیم ارتباط آنها را با لذت های زندگی بیشتر کنیم و از طرف دیگر دردی که با خودکشی نصیبشان می شود را در نظرشان شدیدتر جلوه دهیم آنوقت نتیجه مثبت خواهیم گرفت.

قوانین را به یاد داشته باشید؛ این را هم بدانید که همیشه استثناهایی هم وجود دارند. دستورالعمل ها را فراموش نکنید و آنها را برحسب موقعیت خود تغییر دهید. شاید نتوانیم جلوی خودکشی را بگیریم، اما می توانیم برای جلوگیری کردن از خیلی از آنها کمک کنیم.

پس سهم خودتان را برای نجات دیگران انجام دهید.
http://www.mardoman.net

در پناه خدا !
وَ احـــفَــظـنِــی بِــرَحـــمَـــتِـــکَ یــا الله
#38
غذاهای ضد افسردگی

بر اساس تازه ‌ترین تحقیقاتی که محققان اسپانیایی روی 4هزار و 211 مرد و 5 هزار و 459 زن انجام داده‌اند، مشخص شده است که امکان ابتلا به افسردگی در افرادی که بدن‌شان حاوی مقادیر مناسبی از فولات و ویتامین‌های گروه B (مخصوصا ویتامین B12) است، بسیار کمتر از سایرین ( مخصوصا سیگاری‌‌ها) می باشد.
سال‌ها پژوهشگران در حال بررسی رابطه ی بین تغذیه و افسردگی بوده‌اند و طی همین بررسی‌ها فهمیده‌اند که آمار افسردگی در منطقه مدیترانه، نسبت به سایر جاهای دنیا کمتر است و این موضوع، اهمیت رژیم مدیترانه‌ای را در پیشگیری از افسردگی نشان می دهد‌. رژیم مدیترانه ای سرشار از میوه‌ها، انواع مغزها، سبزیجات، حبوبات (مخصوصا عدس) و از همه مهم‌تر، ماهی می باشد.
دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، نقش دو عامل "ژنتیک" و "سبک زندگی" را در ابتلا یا تشدید افسردگی بسیار مهم می‌داند. او ضمن اینکه گریز از ژنتیک را غیرممکن می‌داند، می‌گوید: "همه افراد می‌توانند با برقراری تعادل و تنوع غذایی به مبارزه با افسردگی بپردازند؛ مثلا اگر افراد بتوانند سطح سروتونین خون‌شان را (که یک ماده موثر در ایجاد آرامش و شادابی است) افزایش دهند، گام بزرگی در این زمینه برداشته‌اند."
[تصویر:  2152265826123176584915218316418197182203178.jpg]
ماهی بخورید تا افسرده نشوید!

دکتر مظهری، ماهی را یکی از منابع دریافت روی، یُد، پروتئین و ویتامین‌های گروه B می‌داند و می‌افزاید: "مصرف آن دسته از ماهی‌هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، حس شادابی بیشتری را القا می‌کند، زیرا امگا 3 باعث کاهش التهاب و نیز ارتجاعی شدن رگ‌ها می گردد و در نتیجه خون‌رسانی به مغز سریع و آسان‌تر می‌شود و همه این عوامل در کنار هم آرامش را به ارمغان می‌آورند."
از طرفی، بر اساس نتایج تازه‌ترین تحقیقات، جوامعی که مردمان‌اش حداقل یک بار در هفته‌ ماهی‌های دارای اسید چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، با روحیه‌تر و فعال‌ترند و کمتر منزوی و گوشه‌گیر می‌شوند.

چای سبز یادتان نرود

تولید و انتشار بیش از حد رادیکال‌های آزاد در بدن یکی از عوامل پیری زودرس و اختلال در کارکرد درونی بدن است. مطالعات نشان می‌دهند که هجوم این رادیکال‌های آزاد به مغز، باعث صدمه دیدن سلول‌ها و به هم خوردن نظم و کارکرد آنها و در نتیجه افسردگی افراد می‌شود. یکی از مهم‌ترین و موثرترین عوامل بازدارنده رادیکال‌های آزاد در بدن، آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به گفته دکتر مظهری، شما می‌توانید به راحتی و با مصرف انواع میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌هایی مثل چای سبز ، مقادیر فراوانی از آنها را وارد بدن‌تان کنید.
ژاپنی‌ها هم به ‌تازگی تحقیقاتی را روی بیش از 1058 نفر انجام داده‌اند و در طی این تحقیق پی برده‌اند که احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که روزی 4 فنجان چای سبز می‌نوشیدند، 44 درصد کمتر از سایرین است.
شاید آهن بدن‌تان کم شده باشد...
بنابر اظهارات دکتر مظهری، کم‌خونی ناشی از فقر ‌آهن نیز یکی از عوامل بی‌حوصلگی، افسردگی، عصبانیت و بدخلق بودن افراد است. وی جبران این کمبود را از طریق مصرف انواع منابع پروتئین‌های حیوانی (مثل انواع گوشت‌ قرمز و سفید) میسر می‌داند و می‌گوید: "با تامین نیاز آهن بدن، عملکرد مغز هم بهتر می‌شود و افراد از روحیه بهتری برخوردار خواهند شد."

گوشت سفید را از قلم نیندازید

مصرف غذاهای حاوی پروتئین و البته با کلسترول پایین (مثل گوشت بوقلمون، شترمرغ و مرغ) باعث افزایش سطح اسیدهای آمینه در بدن می‌شود. با افزایش اسیدهای آمینه در بدن، میزان ترشح سروتونین هم زیاد می‌شود. هورمونی که نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش در بدن به عهده دارد. بنابراین، سعی کنید که هفته‌ای چند مرتبه این گروه از خوراكی‌ها را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.
دکتر مظهری هم معتقد است که وجود کلسترول کم و اسیدهای چرب غیر اشباع در گوشت بوقلمون و شترمرغ ، آنها را به غذایی مناسب برای رفع افسردگی تبدیل کرده است، فقط به شرطی که از سرخ کردن آنها در روغن فراوان بپرهیزید.
[تصویر:  9853642210823191531571066550464552121.jpg]

خواص ویتامین D
این ویتامین هم از آن دسته ریزمغذی‌هایی است که باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می‌شود.
پژوهشگران دانشگاه تورنتو یکی از دلایل افسردگی مردم در فصل زمستان و کشورهای سردسیر را کاهش سطح ویتامین D در بدن در اثر کاهش نور خورشید اعلام کرده‌اند.

آنها می‌گویند که برای جلوگیری از افسردگی در روزهای سرد باید حداقل 600 واحد ویتامین D از طریق مصرف غذاهای حاوی این ویتامین به بدن برسد.
غذاهای افسردگی زا

بر اساس تحقیقاتی که به تازگی توسط محققان انگلیسی روی بیش از 3500 نفر صورت گرفته، نتایج جالبی حاصل شده است. در این مطالعه، کلیه افراد دو نوع رژیم غذایی داشتند: یا همه گروه‌های غذایی شامل میوه، سبزیجات، پروتئین، لبنیات و غلات را می‌خوردند یا فقط غذاهای فرآوری‌شده، سرخ کردنی، شیرین و لبنیات پرچرب در فهرست غذایی‌شان جای داشت. بعد از در نظر گرفتن عواملی مثل سن، جنسیت، تحصیلات، فعالیت‌های بدنی و سیگاری بودن یا نبودن، معلوم شد که خطر ابتلا به افسردگی در گروه اول (یعنی آنهایی که از کلیه مواد غذایی استفاده می‌کردند) در مقایسه با گروه دوم، 28 درصد کمتر بود.
دکتر مظهری هم مصرف غذاهای آماده و سرخ کردنی را به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش LDL (چربی بد خون) و کاهش HDL (چربی خوب خون) دانست و افزود: "حرارت دادن روغن در حین سرخ کردن غذا باعث ایجاد مواد سمی و انتقال آنها به درون مواد غذایی و در نهایت به بدن می‌شود. با ورود این مواد مضر، کارکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن با مشکل مواجه می‌شود و همین کاهش کارآیی موجب کاهش استقامت بدن در برابر انواع بیماری‌های عفونی و غیرعفونی و حتی افسردگی می‌شود."
ندا احمدلو
منبع : تبیان
گل نیلوفر در مرداب می روید، تا همه بدانند
در سختی ها باید زیبایی آفرید

مراحل نه گانه ترک اعتیاد خود ارضایی

#39
(1390 مهر 23، 10:58)m71 نوشته است: من فرصت خوندن این مطالب طولانی رو نداشتم. ببخشید. هرچند تعدادش رو میدونستم.

میخواستم بپرسم وقتی عصبانی هستیم و راهی برای بروزش نداریم باید چی کار کنیم؟؟


امام علی (ع):با هوا و هوس خود جهاد كن، بر خشمت مسلّط شو و با عادتهاى بد خود مخالفت كن تا نفست پاكيزه شود، عقلت به كمال برسد و از پاداش پروردگارت بهره كامل ببرى.

امام صادق علیه السلام: کسی که جلوی خشمش را بگیرد خداوند نقصها و کاستی های او را می پوشاند.
امام صادق علیه السلام:هر كس سه بار بر تو خشم گرفت ولى به تو بد نگفت، او را براى خود به دوستى انتخاب كن.

امام علی (ع) «شهوت و غضب، دشمن ترین دشمنان انسان اند؛ کسی که بر این دو دشمن غلبه کند و آنها را تحت تسلط خود درآورد، به هدف خواهد رسید»

امام علی (ع):با هوا و هوس خود جهاد كن، بر خشمت مسلّط شو و با عادتهاى بد خود مخالفت كن تا نفست پاكيزه شود، عقلت به كمال برسد و از پاداش پروردگارت بهره كامل ببرى.

احادیث زیبایی در این مورد اینجا هست می تونید بخونید:

به نظر من باید عصبانیت را به شیوه ای رها کنیم، چرا که موندنش باعث خیلی از مشکلات خواهد شد. گاهی باید احساسمون را بیان کنیم و به کسی که باعث خشم ما شده ، بگیم که ازش عصبانی هستیم .گاهی هم لازمه سکوت کنیم و سریع از اون محیط بزنیم بیرون. به هر حال بستگی داره از کی عصبانی بشیم و بهترین راه را انتخاب کنیم. رها نکردن عصبانیت عوارض بسیار بدی داره که در درجه اول به خود فرد اسیب میزنه.
گل نیلوفر در مرداب می روید، تا همه بدانند
در سختی ها باید زیبایی آفرید

مراحل نه گانه ترک اعتیاد خود ارضایی

#40
نقل قول: گاهی باید احساسمون را بیان کنیم و به کسی که باعث خشم ما شده ، بگیم که ازش عصبانی هستیم .گاهی هم لازمه سکوت کنیم و سریع از اون محیط بزنیم بیرون. به هر حال بستگی داره از کی عصبانی بشیم و بهترین راه را انتخاب کنیم.

خب من در شرایطی ام (همون جریان کذایی که صحبت در اون یکی تاپیک شد) که نه میتونم حرف بزنم نه میتونم دوری کنم نه میتونم مقابله کنم... فقط مجبورم تحمل کنم و خورد بشم. حتی نمیتونم هیچ کاری هم نکنم! چون به معنای دست رو دست گذاشتن و بدتر شدن اوضاعم هستش. حالا من باید چی کار کنم؟ در احادیث گفته اند بر خشم غلبه کنیم. سوال اینست که چه طوری؟ یعنی خودمون باید راهشو پیدا کنیم؟
#41
سلام


تو احادیث هم هست که در موقع عصبانیت اگه نشستی پاشو اگه ایستاده ای برو (راه بیوفت و برو )


......................
یا علی
Khansariha (121) آثار هنری به دو دلیل ارزشمندند، اول اینکه توسط استادان به وجود آمده اند. دوم اینکه تعدادشان کم است .شما گنج پر ارزشی هستید، زیرا توسط بزرگترین استاد خلق شده اید و فقط یکی هستید. Khansariha (121)


 سپاس شده توسط
#42
محمد جان سوال خیلی خوبی کردی 53 مواردی را جمع کردم که خودم خیلی از خوندنش لذت بردم و امیدوارم بتونم عمل کنم: گاهی لازم هست وضعیت حال را هر جوری که هست بپذیریم و باهاش سازگار بشیم. اینکه تو کدوم کشور و تو کدوم شهر و در چه خانواده ای متولد بشیم و به مانند این خیلی از مسائل دیگه دست ما نیست و نیازی نیست فشار روانی اون را تحمل کنیم و به دوش بکشیم. بلکه به جای هدر دادن انرژی مون می تونیم روی کارهایی که دوست داریم و چیزهایی که قدرت تغییر دادنشون را داریم کار کنیم. مثلا اخلاق خودمون و یا شغلی که می خواهیم داشته باشیم53

امام باقر (ع)
در سيره اخلاقي امام باقر(ع) آمده است: روزي يك نفر مسيحي به آن حضرت جسارت كرد و گفت : «انت بقر؛ تو گاو هستي.»
امام بدون اينكه خشمگين شود، فرمود: «لا انا باقر؛ نه من باقرم.» مسيحي گفت: تو پسر آن زن آشپز هستي؟ امام فرمود: آري مادرم يك بانوي آشپز بود. آن مرد براي اينكه امام را عصباني كند، دوباره گفت: تو پسر زن سياه چرده، زنگي و دشنام گو هستي. امام پاسخ داد. اگر تو راست مي گويي، خدا مادرم را بيامرزد و اگر دروغ مي گويي، خداوند تو را ببخشد. وقتي آن مرد مسيحي بردباري و حلم بي پايان امام را مشاهده كرد كه با اين اهانت ها هرگز خشمگين نشد و كاملا بر نفس خود مسلط بود، زبان بر شهادتين جاري كرد و مسلمان شد.(13)
اين رفتار حضرت باقر(ع) دقيقا در تفسير اين آيه شريفه است كه مي فرمايد: «هرگز نيكي و بدي يكسان نيست؛ بدي را با نيكي دفع كن! ناگاه ] خواهي ديد[ همان كس كه ميان تو و او دشمني است، گويي دوستي گرم و صميمي مي شود و اين ] خصلت[ را جزكساني كه شكيبا بوده اند، نمي يابند و آن را جز صاحب بهره اي بزرگ، نخواهند يافت.» (فصلت .43)
دستاوردهاي اين حركت پسنديده از نظر روحي و رواني و معنوي، خيلي بهتر و بيشتر از آن است كه انسان خشم و غضب خود را با هيجانات عصبي و رفتارهاي زشت و كينه توزانه فرو نشاند.


سخن مولوي در مورد علي(ع)
دراين باره اشاره به سخن مولوي در مورد علي(ع) خالي از لطف نيست. او بعداز آنكه مولاي متقيان را اسوه بردباران معرفي مي كند و با ستايش از آن حضرت مي گويد كه امام(ع) در هنگام خشم و غضب كاملا برخود مسلط بود و هرگز اراده و تدبير خود را در اختيار احساسات زودگذر قرار نمي داد و تمام اعضا و جوارحش تحت عقل و وحي بود، به نقل داستاني دراين زمينه مي پردازد و در ستايش حلم آن گرامي به زبان حال امام مي گويد.
باد خشم و باد شهوت باد آز
برد او را كه نبود اهل نماز
خشم بر شاهان، شه و ما را غلام
خشم را هم بسته ام زير لگام
تيغ حلمم گردن خشم زده است
خشم حق، بر من چو رحمت آمده است
كه نيم، كوهم ز صبر و حلم و داد
كوه را كي در ربايد تند باد

گل نیلوفر در مرداب می روید، تا همه بدانند
در سختی ها باید زیبایی آفرید

مراحل نه گانه ترک اعتیاد خود ارضایی

#43
روان شناسی خشم
می دانیم که هیجان ها، بخش جدائی ناپذیر ساختار جسمی و روانی ما هستند. هر نوع هیجان برای موجود زنده، ارزش حیاتی داشته و نشان دادن آن در سلامتی او، نقش بالائی را دارا است و می دانیم که رفتار بیرون ترس، فرار و رفتار بیرون خشم، پرخاشگری است.



● چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟

می دانیم که هیجان ها، بخش جدائی ناپذیر ساختار جسمی و روانی ما هستند. هر نوع هیجان برای موجود زنده، ارزش حیاتی داشته و نشان دادن آن در سلامتی او، نقش بالائی را دارا است و می دانیم که رفتار بیرون ترس، فرار و رفتار بیرون خشم، پرخاشگری است؛ ولی گاهی دیده می شود که افراد، بی تفاوت و منفعل شده و بی اعتنائی و یا کناره گیری را بر می گزینند و گاهی نیز خشم به شکل اختلال انفجاری متناوب، خود را نشان می ٔهد و در این موارد، فرد مبتلا در برابر شرایط نامطلوب و پرفاشر که افراد دیگر را کمی عصبانی می کند، به شدت به خشم آمده و دست به پرخاشگری های وحشتناک و اعمال خطرناک می زند. همان گونه که در شماره های قبلی گفتیم، هم درون ریزی خشم باعث بیمار شدن ما می گردد و هم برون ریزی آن به شکل پرخاشگری موجب مشکل هائی می گردد.

● راه های تخلیه خشم و کسب آرامش

۱) ریلکس کردن تک تک اعضای بدن:

این تکنیک را هر روز برای کسب آرامش و ایجاد سلامتی بیشتر و به خصوص در زمان احساس خشم در خود، می توانید انجام دهید. در محیطی آرام قرار گیرید. چشم ها را بسته و تمام توجه خود را به تک تک اعضای بدن دهید. از نوک انگشت های پا شروع و تا فرق سر ادامه دهید. در زمانی که توجه شما روی هر یک از اعضای بدن معطوف می شود، تصور می کنید که دارید آن عضو را نوازش و ماساژ می دهید تا آرام گیرد و به این شکل، تک تک اندام های بدن را آرام می کنید؛ به خصوص قسمت شانه ەا و گردن را. با این عمل، هورمون های بدن عوض شده و به آرامش می رسید.

۲) مدیتیشن یا مراقبه:

مدیتیشن دائمی می تواند به طور کامل، ما را فردی آرام بسازد.

۳) مشت کوبیدن:

می توانید بالش یا کوسنی را بردارید و روی پاهای خود بگذارید و سپس تا می توانید به روی آن بکوبید. به این شکل نیز به طور کامل از خشم، تخلیه می شوید. می توانید این کار را نیز از کودکی به فرزندان خود بیاموزید تا هرگاه که عصبانی هستند، به یک بالش و یا کیسهٔ بوکس بکوبند. به این طریق خواهید دید که دیگر عصبانیت خود را بر سر خواهر یا برادر کوچک تر یا بر روی شما خالی نمی کنند.

۴) تکنیک فریاد زدن:

الف) باز می توانید کوسن و یا بالشی را بردارید و جلوی دهان خود بگذارید و تا جائی که می توانید درون آن فریاد بزنید تا به طور کامل از خشم تخلیه شوید.

ب) به کوه یا دشت بروید و در آن جا، تا می توانید فریاد بزنید. می توانید این کار را نیز به عنوان یک بازی و یا تفریح به فرزندان و اعضای خانوادهٔ خود بیاموزید تا هر گاه که به طبیعت رفتید، این کار را انجام دهند و به این طریق به شکل معجزه آسائی از بارهای منفی تخلیه شوند.

۵) ماساژ دادن شقیقه ها:

می توانید شقیقه های خود را با کمی روغن ”لاوندر“ و یا ”اسطوخدوس“ بسیار ملایم و نرم و به شکل دایره ای به مدت ۵ دقیقه ماساژ دهید. این کار برای رفع سردردها و فشارهای درون سر و به خصوص سردردهای میگرنی، بسیار مفید است.

۶) خنک کردن بدن و خون:

دوش گرفتن، وضو گرفتن، غسل کردن، شست وشوی دست و صورت و یا نوشیدن آب خنک می تواند علاوه بر متعادل کردن انرژی در بدن، به میزان زیادی باعث خنک شدن بدن و خون گردد که خود در کاهش خشم، بسیار مفید است.

۷) نوشتن آن چه که باعث خشم شده است و سوزاندن آن قبل از طلوع آفتاب نیز معجزه می کند.

۸) سرگرم کردن خود:

از آن جائی که ذهن، نمی تواند دو کار را هم زمان انجام دهد، پس ما می توانیم، با سرگرم کردن خود، خود را از فکرهای نفی دور ساخته و میزان خشم را از بین ببریم و یا دست کم کاهش دهیم. انجام اموری مانند:

ـ نواختن و یا گوش دادن به یک ساز و موسیقی ملایم مورد علاقه

ـ انجام یک کار هنری مورد علاقه مانند نقاشی، خطاطی، خیاطی و...

ـ تماشای طلوع و غروب خورشید که در متعادل ساختن چاکراها و ایجاد آرامش، بسیار مفید است.

ـ رفتن به طبیعت، نگاه کردن به یک شاخه گل و انرژی گرفتن از طبیعت

ـ خندیدن حتی به شکل تصنعی و یا بی دلیل تا هورمون های بدن تغییر کند.

ـ تلفن زدن به یک دوست و یا سرزدن به یکی از اقوام و یا دوستان

ـ خوابیدن (تا بیشتر، پیرامون مسائل و مشکل ها فکر نکنیم)

ـ تماشای یک فیلم لذت بخش و شادی آور

۹) ورزش کردن:

پیاده روی و یا دویدن آهسته نیز در کاهش میزان خشم و یا دفعه های عصبانی شدن و به طور کلی تسلط بر خشم، بسیار مفید است. به دلیل:

ـ عرق کردن و خارج کردن سموم از بدن

ـ تغییر هورمون های بد و سمی به هورمون های خوب و مفید

ـ گرفتن اکسیژن کافی، هوای تازه و انرژی حیاتی بیشتر

۱۰) تغذیهٔ مناسب، پاک سازی جسم از سم ها:

ـ کم کردن و یا قطع گوشت به خصوص گوشت قرمز، کالباس و سوسیس

ـ کم کردن میزان ادویه جات و نوشابه های گازدار

ـ کم کردن و یا قطع مواد سفید مانند قند، نمک، برنج و آرد

ـ کم کردن و یا قطع مواد کافئین دار مانند چای، قوه و شکلات

ـ استفاده زیاد از سبزی جات، میوه جات و جوانه ها

ـ استفاده از گیاهان داروئی مانند سنبل الطیب یا گل گاوزبان

ـ نوشیدن آب فراوان در طول روز (۷ تا ۸ لیوان)

)۱۱ کمی صبر کردن و کشیدن چند نفس عمیق:

جدا کردن خود از آن محیط و فاصله گرفتن تا کم کم آرام گیرید؛ ولی قبل از آن، اعلام کنید که ”هر گاه عصبانی باشم، از آن محیط فاصله می گیرم تا آرام شوم“ وگرنه طرف مقابل، این کار را نوعی توهین به حساب آورده و بیشتر عصبانی می گردد.

۱۲) تکنیک تجسم خروج عصبانیت با نور سفید؛

در محیطی آرام قرار گیرید. چشم ها را بسته و تصور کنید که نوری سفید (نور الهی) از فرق سر شما وارد می شود و تمام خشم و انرژی های منفی شما را شسته و از نوک انگشت های دست ها یا پاها به رنگ خاکستری خارج می کند. این تکنیک را می توانید روزی چند دقیقه یا در زمان خمش انجام دهید. برای تخلیهٔ انرژی های منفی و مثبت تر کردن روح، جسم، روان، ذهن و فکر ما معجزه می کند. در حالت ”آلفا“ نیز تأثیر بیشتری خواهد داشت.

۱۳) تکنیک آب آرامش:

شیشهٔ آبی را وارونه در یخچال یگذارید و به خود بگوئید: ”من هر وقت از این آب می نوشم، آرام می گیرم“ سپس در موقع عصبانیت از این آب بنوشید و به خود پیام دهید: ”این آب به من آرامش می دهد“.

۱۴) تکنیک شمردن و بعد بروز خشم:

به خود بگوئید: ”من خشم خود را بیرون خواهم ریخت، ولی اول باید از یک تا صد بشمارم“ و بعد شروع به شمردن کنید. تا پایان شمارش، خشم شما فرونشسته است.

۱۵) تکنیک آئینه:

در آئینه نگاه کنید و یا در خیال خود؛ بعد هر چه قدر خواستید به کسی که از دست او عصبانی هستید، بدوبیراه بگوئید و یا دلیل های عصبانیت خود را برایش مطرح کنید. این تکنیک نیز ما را بسیار آرام می کند.

۱۶) دیدن عصبانیت خود به شکل آگاهانه و ریشهٔابی کردن آن و سپس برخورد با آن به شکل منطقی:

بهتر است بنشینید و کمی فکر کنید و ببینید که این عصبانیت از کجا آمده است. از چه کسی، برای چه مدتی است که شروع شده اس. سپس از روش مذاکره استفاده کنید؛ یعنی در زمانی که هنوز خیلی عصبانی نشده اید و یا زمانی که عصبانیت تان فروکش کرده است؛ در شرایطی مناسب و محیطی آرام به بیان احساس ها و فکرهای خود با کلام و منطق درست بپردازید. در این روش:

ـ محیط باید به طور کامل آرام و دور از تشنج باشد.

ـ هر دو طرف باید آرام گرفته باشند.

ـ نفر سومی حاضر نباشد.

ـ کنار هم بنشینید نه روبه روی هم و اگر می توانید دست های هم را بگیرید.

ـ بهتر است با جمله هائی مانند ”من هم اشتباه کرده ام و می خواهم اوضاع را بهتر کنم“، شروع کنید.

ـ و بعد به بیان احساس خود که عصبانیت یا رنجیدگی است به این شکل بپردازید: ”من از این کار یا حرف تو عصبانی یا رنجیده شده ام“، ولی هرگز نمی گوئیم که: ”من از دست تو عصبانی هستم یا رنجیده ام“. ما انسان ها همیشه از رفتار و کردار یا گفتار کسی عصبانی می شویم، ولی ماهیت کار یا نوع رفتار او را به خود او تعمیم می دهیم و نمی توانی با خود او ارتباط خوبی برقرار کنیم. حال آن که فقط کار یا رفتار او غلط و بد است و او خودش آدم بدی نیست.

۱۷) رها کردن گذشته و بخشیدن خود و دیگران از طریق تکنیک بخشش و توبه.

(که در قبل توضیح داده شد) نیز ما را از عصبانیت های دائمی می رهاند.

۱۸) اعتماد کردن به فرآیند زندگی:

بدانیم خداوندی که ما را آفریده، بهترین ها را برای ما مهیا کرده است. کافی است تا دست، دراز کنیم و برداریم. در قرآن آمده است: ”بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را“.

در ضمن، مراقب جائی که به جهان هستی می دهیم، باشیم. وقتی چیزهای ارزان می خریم، می خوریم یا می پوشیم؛ وقتی می توانیم با تاسکی برویم، ولی با اتوبوس می رویم؛ وقتی می توانیم با آژانس برویم، با تاکسی می رویم و روزی آن آژانس را هم مسدود می کنیم؛ به جهان هستی اعلام می کنیم که برای من تا این حد کافی است. خداوند به ما می دهد (برای نمونه هزینه ای آژانس را) تا ما به دیگران برسانیم و در ضمن، خود نیز راحت تر برویم؛ ولی وقتی ما روزیِ او را دفع می کنیم، خود نیز سختی را انتخاب می کنیم. وقتی نه خود رحم می کنیم و نه به دیگران، چگونه منتظر مرحمت خداوند هستیم.

ارزان خریدن، ارزان خوردن، ارزان پوشیدن و... فقر را نزدیک می کند. البته منظورمان اسراف کردن نیست؛ بلکه خساست نکردن است.

۱۹) ابراز علاقه کردن به کسانی که دوست شان داریم:

همان گونه که گفته شد، ما نمی توانیم دواساس متضاد را در آنِ واحد در خود داشته باشیم. بنابراین اگر به طور عمد تلاش کنیم تا احساس مهر را در خود بیدار کنیم، دیگر جائی برای احساس کینه و یا خشم باقی نمی ماند.







منبع: مجله موفقیت
گل نیلوفر در مرداب می روید، تا همه بدانند
در سختی ها باید زیبایی آفرید

مراحل نه گانه ترک اعتیاد خود ارضایی

#44
سلام...


دوستان یه موضوعی رو می خواستم بگم که برای خیلی ها شاید خیلی مهم باشه و اون ها رو به خودش مشغول کرده باشه و این پست ایشالا به دردشون بخوره...


اگه ترس یا استرسی دارین که شما رو اذیت کرده یا شاید در بعضی اوقات خدایی نکرده به خاطر همین ترس و استرس دچار خیلی مشکلات شدین...


چیز مهمی رو می خواستم بگم.


اینکه از دکتر رفتن نترسین و فکر هم نکنین که بی نتیجه هست

من چندین نفر رو سراغ دارم که گرفتار این مقوله ها شده بودن و با رفتن پیش متخصصان خوب کیفیت زندگیشون رو به اون حد ایده ال از لحاظ مدیریت ترس و استرس رسوندن


و می خوام بگم که مواظب باشید، بیشتر مراقب روانتون باشین و کنترلتون رو هر چه بیشتر کنین...53


هر کسی فکر می کنه لازم داره بگه که تا جایی که اطلاعات کسب کردم راهنماییش کنم...5353258zu2qvp1d9v



به امید روزی که همه در آرامش مطلق و حقیقی باشن Khansariha (8)
تا لحظه شکست به خدا ایمان داشته باش 

خواهی دید که آن لحظه هرگز فرا نخواهد رسید...

53

[تصویر:  bwgc4a4v29tlqllozxqq.jpg]
[تصویر:  nasimhayat.png]
#45
سلام
من مدتی هست که دچار حالتهای اضطرابی نامعلومی هستم .در روزهای اول شدید بود والآن کمتر سده ولی دچار یک سری حالات نامعلومی هستم.میخواستم اگه ممکن هست بهم راهنمائی کنید.
 سپاس شده توسط

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع / نویسنده
آخرین ارسال


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان