امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اعتماد به نفس / باربارا دی آنجلیس

Wink 
#1
فعلن برای اولین بحثی که داریم ، از منبع زیر استفاده شده :

نام كتاب :اعتماد بنفس
مولف : دکتر بارابا دی آنجلیس
مترجم :آزاده سخایی منش



اعتماد به نفس چیست؟


با این که شما در بسیاری از مهارتها می توانید خبره و ماهر باشید ، اما در حقیقت می توانید توانایی های محدودی را کسب کنید . بنابر این اگر اعتماد به نفس خودتان را بر اساس کار هایی که "خوب " انجام می دهید ، پایه ریزی کنید ،تنها در برخی اوقات احساس اعتماد بنفس خواهید کرد و آن زمانی است که آن کار ویژه را انجام می دهید !

● اعتماد به نفس واقعی هیچ ربطی به رویداد ها و حوادث ظاهری زندگی نخواهد داشت ، اعتماد بنفس به دلیل آن کار هایی که انجام میدهید ایجاد نمی شود ، بلکه به خاطر باور و اعتقادتان به توانایی درونی خودتان می باشد که شما را وادار می کند تا آنچه را می خواهید انجام دهید ...

● اعتماد بنفس واقعی بر مبنای باوری بر قابلیت انسانی خویشتن است ، یعنی اینکه با هر انچه که در زندگیتان رخ می دهد با اعتماد بنفس بالا رو به رو شوید تا از پس انجام آن بر آیید و آن چیزی را که برایتان لازم و ضروری است انجام دهید . شما کار خاصی را انجام نمی دهید بلکه با این احساس تمایلاتتان را به جامعه عمل می پوشانید ...

اگر اعتماد به نفس را بر مبنای دست آوردها و موفقیتهایمان در زندگی کسب کنیم ، دقیقا به طرز اجتناب ناپذیری خودمان را بر اساس احساس عدم اعتماد بنفس آماده کرده ایم !

● در واقع اگر به نتایج مطلوب و موفقیت آمیزی برسیم ، احساس اعتماد بنفس را فقط محدود به همین لحظات کرده ایم ، و در بیشتر موارد تا به وجود آمدن مسئله ی بعدی و یا نتایجی که به خوبی نتیجه ی قبلی نباشند ،این احساس به تحلیل می رود ...

●ما همشه نمی توانیم روی نتایج مثبت حساب باز کنیم ، ...ولی می توانیم به یک چیز اطمینان داشته باشیم :
می توانیم روی تعهد و باور خود به خویشتن حساب باز کنیم ، یعنی پایبند آرزو ها و خواسته های دیرینه ی خود باشیم ، ... و برای دستیابی به آنها تلاش کنیم ما می توانیم به تصمیم خود برای جستسجوی آن چیزی که لازم است پافشاری کنیم ، و به عملی کردن خواسته های خود اطمینان داشته باشیم و این چیزی است که می توانیم به آن اعتماد کنیم :
من به تمام توانایی های خود در انجام دادن هر کار ضروری اعتماد دارم!

اصلا مهم نیست که چقدر در انجام دادن کاری مهارت دارید ،چرا که تنها شما باید در انجام آن کار خاص اعتماد داشته باشید ..

● بگویید :
اعتماد به نفسم از اطمینان به اراده ام در تلاش برای دستیابی به اهدافم سر چشمه میگیرد .

به اراده ی حقیقی خود اطمینان کافی دارم ، و اگر بخواهم کاری را انجام بدهم همه چیز های لازم را در باره ی آن خواهم آموخت ، چندین بار به صورت "متعادل" تلاش خواهم کرد ، و از بروز هر اشتباهی درس و تجربه ی لازم را کسب خواهم کرد تا این که نسبت به انجام آن کار خاص احساس رضایت کنم ، و حتی اگر از آن کار نتیجه ی فوق العاده ای هم گرفتم ، آن نتیجه منبع حقیقی اعتماد بنفس من نخواهد بود بلکه اعتماد به نفسم از اطمینان به اراده ام در تلاش برای دستیابی به اهدافم سر چشمه میگیرد

● اعتماد به نفس از اراده و تصمیم ناشی میشود .

● و احساس اعتماد به نفس از تلاش برای دستیابی به اهداف ناشی میشود .

........و در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد که چرا ...:

اعتماد بنفس در واقع رفتن به سوی تجربه ی شکست یکدقدم قبل از موفقیت است.

●اعتماد بنفس یعنی مدتی در ناموفق بودن، قبل از رسیدن به موفقیت واقعی
53  تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که  که هیچ روشی توی ترک گناهان  مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار  نمیده !53
 سپاس شده توسط
#2
در هر زمانیکه برای رسیدن به آرزویی ، دست از تلاش بردارید ، مطمئن باشید زمانی فرا رسیده است که در اعتماد بنفستان خللی وارد شده است ، بنابر این شما ایگونه ، هرگز نمی توانید به خودتان مطمئن باشید

●زمانیکه به خود متذکر میشوید که : "فکر نمیکنم که بتوانم آن کار را انجام دهم ،" در حقیقت به خودتان می گویید که : "برای یادگیری و مطالعه و تلاش برای رسیدن به رویاهای درون خود اعتماد بنفس ندارم " شما هر چه بیشتر به تصمیم ها و تعهد خود در انجام کارهایتان در رسیدن به رویاها و خواسته هایتان ایمان و باور داشته باشید ، مطمئن باشید که اعتماد بنفس بیشتری خواهید داشت.بنابر این می توانیم نتیجه بگیریم که اعتماد بنفس یعنی به خود مطمئن باشیم که موارد و عوامل نگران کننده را نادیده بگیریم و هرگز تسلیم تفکرات منفی خود نشویم .

اعتماد بنفس برا این باور بنا "نشده " که مطمئن باشید که همیشه موفق خواهید شد ! تا از اشتباه کردن به طور جدی اجتناب کنید !!بلکه در مبنای هر گونه تمایلی در به کارگیری تلاش ، شکست احتمالی وجود دارد.

●دکتر بارابا در آنجلیس (متخصص برقراری روابط و رشد شخصی ) میگوید :
اغلب با این سوال مواجه میشوم که :

●در زمانیکه این همه حوادث و اتفاقات بد و ناگوار برایتان اتفاق افتاده است ، چگونه توانستید اعتماد بنفس داشته باشید ؟ شما از کجا توانستید این همه اعتماد بنفس را برای ردیابی رویاها و تمایلاتتان پیدا کنید؟

جواب من این است که :

●اصلا نمی دانستم چه کاری را انجام می دهم ! مطمئن نبودم که راه حل ها را می دانم، اما به طور واقعی به این موضوع اطمینان داشتم که اگر تلاش کنم ، در نهایت می توانم متوجه شوم که باید چکار کنم ، به خود مطمئن بودم که به تلاشم باید ادامه بدهم .
53  تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که  که هیچ روشی توی ترک گناهان  مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار  نمیده !53
 سپاس شده توسط
#3
(1389 مهر 30، 23:59)مجتبی نوشته است: ●دکتر بارابا در آنجلیس (متخصص برقراری روابط و رشد شخصی ) میگوید :
اغلب با این سوال مواجه میشوم که :

●در زمانیکه این همه حوادث و اتفاقات بد و ناگوار برایتان اتفاق افتاده است ، چگونه توانستید اعتماد بنفس داشته باشید ؟ شما از کجا توانستید این همه اعتماد بنفس را برای ردیابی رویاها و تمایلاتتان پیدا کنید؟

جواب من این است که :

اصلا نمی دانستم چه کاری را انجام می دهم ! مطمئن نبودم که راه حل ها را می دانم، اما به طور واقعی به این موضوع اطمینان داشتم که اگر تلاش کنم ، در نهایت می توانم متوجه شوم که باید چکار کنم ، به خود مطمئن بودم که به تلاشم باید ادامه بدهم .

●دکتر بارابا در آنجلیس (متخصص برقراری روابط و رشد شخصی ) در ادامه نیز میگوید :

قبل از آنکه کاری را انجام دهید نباید منتظر کسب مهارت در انجام آن کار شوید به این بهانه که بتوانید به ظهور اعتماد بنفس واقعی خویش برسید ، بلکه بنده به عنوان یک روانشناس به شما توصیه میکنم که :

بیش از این صبر نکنید ! چرا که تنها راه مهارت در آن هرچه باشد این است که مدت زیادی در انجام آن به نحو احسن دست و پاچلفتی خواهید بود . هیچ شکی وجود ندارد که شاید مرتکب هزاران هزار اتشباه شوید و اگر به اندازه ی کافی انها را تکرار کنید مطمئن باشید که بهتر خواهید شد.

گاهی بعضی از افراد منتظرند که کاری را شروع کنند و در اولین حالت از نظر آنها باید کار بدون عیب و نقص انجام شود و تا زمانی که بتوانند آن را بدون عیب و نقص انجام دهند عملن هیچ کاری نمیکنند و این نوعی غرور است ، غرور و خود بینی زیاد که به نوعی می توان گفت آنها بهترین عامل در بروز شکست میباشند و در نهایت کارهایی که در آنها مهارت کافی نداریم هرگز انجام ندهیم و کارهایی که در آنها خبره هستیم و ماهریم را باید تکرار کنیم !

●حتی اگر یکنواخت و عاری از لطف و نشاط باشد و پس از مدتی رضایت بخش نخواهد بود ، پس از خودمان سوال میکنیم چرا به هیچ جا نمیرسیم ؟

برای رسیدن به موفقیت باید تلاش کرد ولی بایست مدتی قبل از انجام ان ناموفق بود ، یعنی قبل از انکه به طور واقعی موفق بشوید باید بدون بر و برگشت شکست را تجربه کنید .
53  تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که  که هیچ روشی توی ترک گناهان  مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار  نمیده !53
 سپاس شده توسط
#4
فعلن برای اولین بحثی که داریم ، از منبع زیر استفاده شده :

نام كتاب :اعتماد بنفس
مولف : دکتر بارابا دی آنجلیس
مترجم :آزاده سخایی منش

ی

4fvfcja
ادامه مطالب ...

اغلب افرادی که من میشناسم و حتی با آنها صحبت کرده ام ، قبل از شروع یک برنامه ی خاص یا تلاش برای تحقق آرمان های خود صبر پیشه میکنند ! تا احساس اعتماد بنفس را در خودشان بجویند ، و با این کار مرتکب اشتباه بزرگی میشوند !

●اگر برای شروع کار جدید یا تلاش برای تحقق آرمان ها و آرزوهایتان منتظرید ، تا حس اعتماد بنفس واقعیتان را تجربه کنید ، به این نکته ی مهم واقف باشید که شما تا ابد در انتظار خواهید ماند !

● حتی اگر یه این اندازه اعتماد بنفس نداشته باشید که پشت سیستم رایانه یا ماشین تاپیپ بنشینید ، چگونه میتوانید اعتماد بنفس لازم و کافی را برای برای نوشتن و شروع رو به پیشرفت بدست آورید ؟ اگر همه ی زمان خودتان را صرف نشستن روی کاناپه و تماشای تلوزیون سپری کنید پس چگونه میتوانید اعتماد بنفس پیدا کنید ، تا به شغل خود طی دستیابی به ارتقای مالی و اجتماعیتان سر و سامان دهید ؟ شما اگر همه ی تعطیلات اخر هفته را در خانه بمانید و از برخورد و معاشرت با مردم خودداری کنید پس چگونه برای ایجاد روابط اجتماعی می توانید اعتماد بنفس لازم را کسب کنید ؟ بدیهی است که هیچ اعتمادی به خویشتن بدست نخواهید اورد ! البته بنده به عنوان یک روانشناس مطمئنم که خیلی از ما انسان ها امید واریم که ناگهان دگرگونی شگفت انگیزی به طور معجزه آسا در زندگیمان رخ دهد به جرات و شهامت تغییر شغل یا تغییر رابطه یا استفاده از یک موفقیت را بدهد . اگر در انتظار یک حالت یا تاصیر جادویی برای از بین بردن ترس و دلهره تان دارید ، تا شما به تلاش و پشتکار الهام ببخشد ، بنظرتان چقدر صبر لازم است تا چیزی ایجاد شود که جرات اعتماد بنفس کافی را جهت انجام کاری برای شما فراهم سازد ؟

هر چه بیشتر برای تحقق آرمان ها و آرزوهایتان تلاش خود را به تاخیر بیندازید ، در نهایت اعتماد بنفس کمتری خواهید داشت و مطمئنا ترستان از اینکه چیزی را که قصد دارید بدست اورید بیشتر و بیشتر میشود .

● زیرا بدون اینکه اگاه باشید خودتان را بیشتر و بیشتر تضعیف میکنید ، بنابر این هرچه بیشتر از انجام کارها که واقعا قصد انجامش را دارید طفره بروید ، "حال فرقی نمیکند چه امور شخصی باشد چه شغلی" بی تحرک تر و بی مسولیت تر خواهید شد ، هرچه بی تحرکیتان بیشتر شود ، ترس بیشتری به سراغ شما می آید و در نهایت اعتماد بنفستان بیشتر تحلیل می رود .
53  تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که  که هیچ روشی توی ترک گناهان  مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار  نمیده !53
 سپاس شده توسط
#5
کلن هر چی باشه ، پیش خودتون بزرگش نکنین ، دو برابرش نکنین ، شما با خدا هستین ، سعی کنین خودتون رو بیشتر باور بکنین ،

اون خدایی که درونتون هست رو بهتر ببینین ،
ببینین چه خوبیهایی بتون داده ؟
چه زیباییه ایی از خدا درون شما الان متجلی هست ؟
برین پایه آینه و لبخندی بزنین ، به آون خدایی که تجلیاتش شما هستین ، به این انوار زیبای الهی ،
به صورت به پوست ، چهره ، به سلامتیتون سلام بکنین ،
به زنده بودنتون سلام بکنین ، به عافیتتون ،
به حفظ و نگهداری که خدا توی وجودتون هست ، سلام بکنین ، و خوب ببینین و بچشینش ،
اینها همون سلام به خدا میشه ها ، سعی کنین خدا رو توی اینها پیدا کنین ،
هر چقدر بیشتر رفتین سراغ این آینه و بیشتر دیدین ،

بیشتر خودتون رو باور میکنین ، و دیگه نمی بازین و کم نمیارین ، همینطور مشکل رو راحت میبینین ، و نه در حدی که براتون بزرگ بشن ، بلکه مشکلات رو کوچیکتر از خودتون و این باور های زیبا و قشنگ میبینین ،طوری که توی نشاط و حس عالی شما حل میشن ، و یه احساس راحتی و پذیرش میرین که حلش بکنین ،


ببینین اگه شما خالص نیستین ، خدا که براتون خالص هست ؟ مخصوصا توی وجودتون ، خدا خالصانه خودش رو باور داره ، خالصانه بتون بینایی از خودش داده شنوایی از خودش داده ، سلامتی از خودش داده ، نگرانی از خودش داده ، صفا از خودش داده ، زندگی از خودش داده ، قشنگ بینی از خودش داده ،


درونتون رو اگه پاک و با صفا دنبال خدا توش بگردین ببینین اون میخواد چی بگه و چی داره نشون میده ، این میشه همون قرآن ،
شما لازم نیست پاک یا خالص باشین ، اصلا لازم نیست منی در کار باشه ، بلکه وقتی خلوص و پاکی و عشق و باوز خدا رو تو خودتون دیدین ، این همون خلوصه میشه که دنبالش میگشتین ،
خالص تر از هر منیت و وجودی ، مخصوص شما و مال خدا .



(این میشه یه اعتقاد و اعتماد خالصانه به نفسی که مال خدا و متجلی خدا هست . clapping)
53  تا حالا مهمترین تجربه ام این بوده که  که هیچ روشی توی ترک گناهان  مثل همنشینی با دوستان خدا جواب سریع و قطعی و موندگار  نمیده !53
#6
سلام به همه دوستان  302

اول از همه ببینیم تعریف اعتماد به نفس و عزت نفس چی هست؟
و مهم تر از همه تفاوتشون در چیه 128fs318181


عزت نفس : 

❄ در کودکی شکل میگیرد
❄ برای آنچه ک هستم و دارم ارزش قائلم و در واقع بیان احساس ارزشمندی ماست و کاملا تحت تاثیر نوع نگاه و برداشت  وتفسیر ما از خودمان هست
❄پذیرش نامشروط خود و احساس ارزشمندی ، همانگونه ک هستیم  49-2

❄ 
 نقاط قوت خود را -----> میدانم و به انها ایمان دارم Khansariha (69)
 نقاط ضعف خودم را -----> میشناسم 49-2



چیزی نیست ک دیگران به ما بدهند یا از ما بگیرند




اعتماد به نفس : 

❄ من توانمندی هایی دارم و میتوانم از این توانمندی ها در رسیدن به اهدافم بهره ببرم ، اعتماد به نفس حاصل از مهارت یابی و اعتماد به آن مهارتهاست Khansariha (69)

به آنچه ک دارم، ایمان دارم ✌







ادامه دارد...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
#7
- چرا باید عزت نفس بالایی داشته باشیم؟



نظریه اول : عزت نفس همه چیزه ---> یعنی اگر عزت نفس داشته باشی موفقیت ، پیشرفت و ... به دست میاوری Khansariha (69)


نظریه دوم : عزت نفس همه چیز نیست ---> ولی مثل عامل سرعت بخشه Khansariha (69)


عزت نفس هر فرد مثل کاتالیزور عمل میکند، ک بسیاری از اعمال او را سرعت بخشیده و تسهیل میکند.

یک عامل تاثیرگزار بر روابط افراد ، در موقعیت های گوناگون است ؛ روابطی که ممکن است اهداف بسیار متفاوتی داشته باشند.

□ نشانه های عزت نفس بالا به خوبی ، توسط مخاطبین شما درک و دریافت میشود ، و بر نگرش آنها نسبت به شما تاثیرگزار میگذارد. Khansariha (46)

□ این حس ارزشمندی و عزت نفس سبب بالا رفتن توان فرد در مقابل مسائل ناگوار و ناخوشایند میشود ---> باعث سلامت روان ، و به دنبالش سلامتی جسمانی بهتر میشود Muscular







ادامه دارد‌‌‌...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
 سپاس شده توسط
#8
        

انواع عزت نفس

۱. عزت نفس بالا و طبیعی
۲. عزت نفس پایین
۳. عزت نفس بالای کاذب  





ویژگی های افراد با عزت نفس بالا: 


⭐ ریسک پذیر هستند Cowboypistol

⭐ در مقابل مشکلات و استرس ها تاب اوری بیشتری دارند ، انتقاد و عدم تایید دیگران و طرد کردن آنها را نابود نمیسازد Kool

⭐ جرئت مندی بالایی دارند Khansariha (98)

⭐ اجازه نمیدهند ک حقشان به این راحتی ها پایمال شود ، و حق دیگران را هم پایمال نمیکنند  cheshmak

⭐ براحتی خواسته ها و نظراتشان را بیان میکنند  53258zu2qvp1d9v

⭐ دیدگاه مثبتی به صفات و ویژگی های ظاهری و باطنی خودشان دارند  317

⭐ برای موفقیت ها و دستاورد های خودشان ارزش قائلند  Khansariha (46)

⭐ از پذیرش مسئولیت ها ترسی ندارند clapping





عزت نفس بالا : 

من همین الان و همین گونه ک هستم ،ارزشمندم





ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
#9
ویژگی افراد با عزت نفس پایین : 



⭕ ریسک پذیری ندارند. 

⭕ از پذیرش مسئولیت های تازه میترسند.

⭕ چندان تمایلی به نزدیک شدن به ادمهای دیگر و مشارکت در کارها ندارند.


⭕ سعی میکنند توجه دیگران را به خود جلب نکنند و با دوری کردن از دیگران سعی میکنند از خود محافظت کنند ، زیرا تصور میکنند دیگران متوجه عیب ها و ایرادات آنها نخواهد شد. 

⭕ فرصتهای تازه به جای موهبت برای آنها یک تهدید است.

⭕ از به چالش کشیده شدن توانمندی هایشان میترسند.

⭕ از بیان نظرات و خواسته های خود اجتناب میکنند.

⭕ مکانیسم دفاعی آنها فرافکنی است.






ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
#10
ویژگی افراد با عزت نفس کاذب :


❌ این گروه افرادی هستند ک به ظاهر عزت نفس بالایی دارند، مصداق بارز آنها افراد خودشیفته است.

❌ این افراد یک تصویر دروغین از توانمندی، مهم بودن‌ و ارزشمند بودن برای خودشان ساخته اند ک از عمق وجودشان به آن باور ندارند.

❌ اینها هم مثل افراد با عزت نفس پایین ، عزت نفس کافی برای ساخت یک عزت نفس سالم نداشته اند ؛ اما برخلاف آنها به یک باور دروغین از خود پناه برده اند.

❌ اینها تلاش میکنند با تحقیر و پایمال کردن حقوق دیگران عزت نفس خود را بالا ببرند. (بسازند)

❌ معمولا خودشیفته هستند (افراد خودشیفته خودشان را دوست ندارند) 



ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
 سپاس شده توسط
#11
نگرش افراد با عزت نفس پایین نسبت به خود و بازخورد :


من یک آدم بد شانسِ بی عرضه ، شکست خورده هستم، من توان انجام کارها را ندارم. من از پس مسئولیتها به خوبی بر نمی ایم و همیشه یه گندی میزنم ؛ من آدم دستپاچلفتی و بی استعدادم 

.
.
.
.
چیزی ک بقیه میبینند :

من یک آدم بد شانسِ بی عرضه ی شکست خورده هستم، من توان انجام کارها را ندارم. من از پس مسئولیتها به خوبی بر نمی ایم و همیشه یه گندی میزنم ؛ من آدم دستپاچلفتی و بی استعدادم ...


...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
 سپاس شده توسط
#12
علت عزت نفس پایین ؟

.

.

.

.

.

.

.


❌ طرحواره های ناسازگار اولیه ❌






طرحواره ها :

✖ الگوهای هیجانی شناختی هستند ، که بر اساس تجربه های اولیه فرد با دنیای اطرافش شکل میگیرند . 
( طرحواره های ناسازگار، آسیب رسان هستند )

✖ متاسفانه تا آخر عمر خودشان را به ما تحمیل میکنند.

✖ آن طرحواره هایی ک در سنین پایین تر و به دنبال ضربه های بزرگتر شکل میگیرند ، معمولا قدرتمندتر هستند و آسیب های بیشتری میزنند. 49-2


مثال : 

عدم وجود یا ناتوانی یا عدم آگاهی و برخورد نامناسب مراقب اصلی کودک در برآوردن نیاز های اصلی در ابتدای زندگی ، میتواند موجب شکل گیری یک باور آزاردهنده  درمورد خود شود.




مثلا : 

- من دوست داشتنی نیستم Hanghead

- من خیلی ارزشمند نیستم Hanghead

- خواسته های من مهم نیستند و به آنها توجهی نخواهد شد Hanghead

- مخالفت من پذیرفته نمیشود و یا حتی باعث تنبیه من میشود Hanghead

- من ناقص هستم ،من پر از عیب هستم Please ...







ریشه اصلی کجاست ؟؟




فرصت به او داده نشده


یا 


برخورد اشتباه والدین یا جامعه


یا



اختلال شخصیت( ک این مسئله جزیی از باورش است )





تمرین 4chsmu1 : 

- من احساس ارزشمندی میکنم اگر .................

(هر چند تعریف عزت نفس ، پذیرش بی قید و شرط خودمان است)



- خودشناسی*


















ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
 سپاس شده توسط
#13
یکی از راه های افزایش عزت نفس 


" شناختن خودمون "

هست  49-2 





ولی چرا؟؟؟





☘چرا باید خودم را بشناسم؟

☘ همین الان شناخت من از خودم چه قدر است؟

☘ آیا صرفا شناخت خودم کافیه برای احساس ارزشمندی؟؟

☘ اگر اعماق وجودمان را بکاویم به چه چیزهایی میرسیم؟

چه چیزی ما را از یک بخش هایی از وجودمان غافل کرده ؟؟


تمرین : 
همین الان ۱۰ تا ویژگی بارز خودت رو بنویس (زمان ۱ دقیقه)













ادامه دارد ...  cheshmak
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
#14
پرورش عزت نفس در سایه شناخت خویشتن : 



✅ شناخت خود 


- انگار در درون همه ما گم شده ای هست .

- بخش هایی در درون ما هستند ک انگار مدفون شده اند و ما به آنها دسترسی نداریم .

- این بخش ها میتونن ویژگی ها ، توانمندی ها ، استعدادها ، نیازها ، خواسته ها و رویاها و آرزوهای ما باشند‌ . 



✅ کاوش درون

- به نظر شما اگر ما درون خودمون رو به قصد شناخت بیشتر خود بکاویم با چه چیزهایی ممکنه رو به رو بشیم ؟

- چه احساساتی رو ممکنه تجربه کنیم ؟

- در نهایت باید به کجا برسیم تا دوباره این بخش ها مدفون نشن و مورد غفلت قرار نگیرند ؟


پ.ن : در بخشی از این خودکاوی ها ممکنه ما با احساساتی مثل خشم ، ترس ، اندوه مواجه بشیم 
ممکنه دلمون برای خودمون بسوزه 
ممکنه گریه کنیم ، ممکنه بخواییم انتقام بگیریم 49-2

یادت باشه ، تو حق داری ناراحت بشی 
حق داری گریه کنی ، حق داری غم رو تجربه کنی ، 
پس لطفا سرکوبشون نکن  49-2 
به احساساتت گوش کن ، بهشون توجه کن و ببینشون ،
احساساتت رو درک کن ، بپذیرشون 49-2







ضرورت و پیامد کاوش خود : 

به نظر مزلو هر انسانی ک خود را نفی کند و به استعداد ذاتی خود خیانت ورزد ؛ مانند هنرمندی است ک به دست فروشی اشتغال می ورزد ، بیمار است 49-2

این افراد در عمق وجود خود میدانند ک به خود ظلم کرده ، خود را تنبیه و تحقیر میکنند . 

این گونه افراد باید درمان شوند ، البته گاهی نیز خودتنبیهی به جسارتی تازه و خشمی مقدس ، حرمت نفسی بیشتر و سرانجام عملی درست منجر میگردد و حالات بیمارگونه بهبود میابند . در این صورت رشد از طریق درد و تعارض حاصل شده (مزلو، 1987) 






در این میان

 از یادم نرود 

هیچ کس

‼️‼️کامل و بی نقص نیست ‼️‼️








ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌
#15
من کیستم؟؟

احساسات من 

- استعداد های من

- مهارت های من 

ظاهر من 

- صفات و ویژگی های روحی و روانی من

- اعتقادات من (مذهبی) 

- باورهای من (غیر مذهبی) 

- علایق من

- اهداف کوتاه مدت و بلند مدت من 


=》مجموعهء پاسخ های این لیست ، نقاط قوت و ضعف ماست




برای شناخت خود : 


۱. شناخت ویژگی ها ≈》ممکنه به حسرت و احساس گناه بیانجامد 

۲‌. پذیرش و بخشش ≈》 جرئت مندی میخواهد 

۳. آماده تحمل باید باشم



⚠️ در این بین توجه شود ک..

⚡چه قدر از اهداف و باورهای من مال من هستند؟ (تلقین از جامعه یا والدین نیستند)



⚡هیچ کس من رو زندگی نکرده ، شناختی ک من از خودم دارم کاملتر است 49-2



⚡و هر وقت در مقام مقایسه با افراد دیگر قرار گرفتیم

--> برای حل موضوع لازم نیست بجنگید یا بحث کنید

--> رها کردن آن فرد = حل موضوع



















ادامه دارد ...
امیرالمومنین (ع):

جاهِدوا فی ‌سَبیلِ‌‌‌اللهِ بأَیدیكُم فَإنْ لَمْ تَقدِروُا فَجاهِدُوا بِألْسِنَتِكُم فَاِنْ لَم تَقِدروُا فَجاهدوُا بِقُلوبِكُم.

در راه خدا با دستها (و جوارحتان) جهاد و مقابله کنید
و اگر نتوانستید با زبانتان و اگر نتوانستید(لااقل) با دلهایتان مجاهده نمائید✌☘

°•مستدرک، ج ١۱، ص ١٦•°
____

اون کسی ک باید ببینه میبنه ، دلسرد نشو رفیق✌


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان