ویرایش شده
نام كتاب :اعتماد بنفس
مولف : دکتر بارابا دی آنجلیس
مترجم :آزاده سخایی منش
اعتماد به نفس چیست؟
● با این که شما در بسیاری از مهارتها می توانید خبره و ماهر باشید ، اما در حقیقت می توانید توانایی های محدودی را کسب کنید . بنابر این اگر اعتماد به نفس خودتان را بر اساس کار هایی که "خوب " انجام می دهید ، پایه ریزی کنید ،تنها در برخی اوقات احساس اعتماد بنفس خواهید کرد و آن زمانی است که آن کار ویژه را انجام می دهید !
● اعتماد به نفس واقعی هیچ ربطی به رویداد ها و حوادث ظاهری زندگی نخواهد داشت ، اعتماد بنفس به دلیل آن کار هایی که انجام میدهید ایجاد نمی شود ، بلکه به خاطر باور و اعتقادتان به توانایی درونی خودتان می باشد که شما را وادار می کند تا آنچه را می خواهید انجام دهید ...
● اعتماد بنفس واقعی بر مبنای باوری بر قابلیت انسانی خویشتن است ، یعنی اینکه با هر انچه که در زندگیتان رخ می دهد با اعتماد بنفس بالا رو به رو شوید تا از پس انجام آن بر آیید و آن چیزی را که برایتان لازم و ضروری است انجام دهید . شما کار خاصی را انجام نمی دهید بلکه با این احساس تمایلاتتان را به جامعه عمل می پوشانید ...
● اگر اعتماد به نفس را بر مبنای دست آوردها و موفقیتهایمان در زندگی کسب کنیم ، دقیقا به طرز اجتناب ناپذیری خودمان را بر اساس احساس عدم اعتماد بنفس آماده کرده ایم !
● در واقع اگر به نتایج مطلوب و موفقیت آمیزی برسیم ، احساس اعتماد بنفس را فقط محدود به همین لحظات کرده ایم ، و در بیشتر موارد تا به وجود آمدن مسئله ی بعدی و یا نتایجی که به خوبی نتیجه ی قبلی نباشند ،این احساس به تحلیل می رود ...
●ما همشه نمی توانیم روی نتایج مثبت حساب باز کنیم ، ...ولی می توانیم به یک چیز اطمینان داشته باشیم :
می توانیم روی تعهد و باور خود به خویشتن حساب باز کنیم ، یعنی پایبند آرزو ها و خواسته های دیرینه ی خود باشیم ، ... و برای دستیابی به آنها تلاش کنیم ما می توانیم به تصمیم خود برای جستسجوی آن چیزی که لازم است پافشاری کنیم ، و به عملی کردن خواسته های خود اطمینان داشته باشیم و این چیزی است که می توانیم به آن اعتماد کنیم :
من به تمام توانایی های خود در انجام دادن هر کار ضروری اعتماد دارم!
●اصلا مهم نیست که چقدر در انجام دادن کاری مهارت دارید ،چرا که تنها شما باید در انجام آن کار خاص اعتماد داشته باشید ..
● بگویید :
اعتماد به نفسم از اطمینان به اراده ام در تلاش برای دستیابی به اهدافم سر چشمه میگیرد .
به اراده ی حقیقی خود اطمینان کافی دارم ، و اگر بخواهم کاری را انجام بدهم همه چیز های لازم را در باره ی آن خواهم آموخت ، چندین بار به صورت "متعادل" تلاش خواهم کرد ، و از بروز هر اشتباهی درس و تجربه ی لازم را کسب خواهم کرد تا این که نسبت به انجام آن کار خاص احساس رضایت کنم ، و حتی اگر از آن کار نتیجه ی فوق العاده ای هم گرفتم ، آن نتیجه منبع حقیقی اعتماد بنفس من نخواهد بود بلکه اعتماد به نفسم از اطمینان به اراده ام در تلاش برای دستیابی به اهدافم سر چشمه میگیرد
● اعتماد به نفس از اراده و تصمیم ناشی میشود .
● و احساس اعتماد به نفس از تلاش برای دستیابی به اهداف ناشی میشود .
........و در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد که چرا ...:
●اعتماد بنفس در واقع رفتن به سوی تجربه ی شکست یکدقدم قبل از موفقیت است.
●اعتماد بنفس یعنی مدتی در ناموفق بودن، قبل از رسیدن به موفقیت واقعی