سلام
**طرز تهیه مرغ سوخاری **
الان نمیشد خودم دوباره درست کنم ولی عکسی رو انتخاب کردم که خیلی شبیه به مال خودمه ....
مواد لازم :
مرغ ........... 6 تکه ( حدود 1.5 کیلوگرم)
ادویه سوخاری ......... 4 قاشق سوپ خوری
آرد .............. 2 پیمانه
یخ .............. به میزان لازم
آبلیمو ................. 2 قاشق سوپ خوری
زودپز ........ یک عدد!
خب در مورد مواد اولیه این توضیح رو بدم که پوست مرغ ها رو نباید جدا کنیم
و اینکه ادویه سوخاری رو در پایان آموزش میدم
ابتدا
روی مرغ آبلیمو میریزیم و بعد ادویه سوخاری ( که آموزش داده میشه ) به مقدار 2 قاشق سوپ خوری
روی آن میریزیم و مخلوط میکنیم ، در قسمت های بزرگ مرغ با چاقو حفره شکاف ایجاد میکنیم تا مغز
پخت شود و سپس 20 دقیقه به مرغها زمان میدهیم تا خوب مزه دار شود.
روش دیگر برای اینکار که البته جالب هم هست و توصیه میکنم ازین قراره :
یک کیسه برمیداریم و آرد (2 پیمانه ) و ادویه ( 2 قاشق سوپ خوری) داخلش میریزیم یک مرغ داخلش میذاریم
سر کیسه رو میبندیم به طوری که هوای داخل آن خارج نشه و تکان میدیـــم
همزمان در یه ظرف آب و یخ میریزیم دقت بشه که باید کاملا سرد و یخ باشه
بعد مرغ رو که حالت پولکی پیدا کرده در ظرف آب سرد میذاریم - چند لحظه - و دوباره داخل کیسه میذاریم
و تکان میدیم ...
هر چقدر که حرکات دست بیشتر و سریعتر باشه حالت پولکی بیشتر میشه
میتونیم دوباره اینکارو تکرار کنیم اما بیشتر از 2 بار اگه در آب بذاریم چیز خوبی در نمیاد!
وقتی همه تکه های مرغ رو به این حالت درآوردیم حالا آماده ست تا سرخ بشه
اما روش سرخ کردن :
در زود پز روغن میریزیم انقدر که وقتی مرغها رو گذاشتیم روغن روی اونها رو بگیره و قسمتی از مرغ
بالای روغن نباشه
اول باید روغن کاملا داغ بشه این خیلی نکته مهمیه ها
در ضمن درش بازه در این حالت! ( میترسم یه وقت خونتون بیوفته گردنم!!
)
حالا که روغن داغ داغ بود مرغها رو داخل اون میذاریم مثلا ممکنه 3 تکه جا بشه
که در این صورت سرخ کردن دو مرحله ای میشه برای 6 تکه
خب مرغها رو که گذاشتیم در زودپز رو بلافاصله میبندیم حرارت باید زیاد باشه ، تا سوپاپ یک درجه بالا اومد
حرارت رو کم میکنیم و 7 دقیقه بهش زمان میدیم! نه بیشتر!
وقتی 7 دقیقه تموم شد بخار زودپز رو از محفظه بخار اون خارج میکنیم و زودپز رو از روی آتش برمیداریم
اگه پیش اومد که بالای مرغ سرخ نشده بود اونها زیرو رو میکنیم و این بار 3 دقیقه زمان میدیم
اینم بگم که در رستورانها برای درست کردن کنتاکی و مرغ سوخاری از دیگ زودپز روغن استفاده میشه که
17 لیتر روغن میبره و اگه توی خونه درست کنیم هم به صرفه تره هم بهداشتی !
خب غذای ما آماده س !
................................................................
مواد لازم برای ادویه سوخاری : آرد گندم 0.5 پیمانه / پودر نان 0.5 پیمانه / نشاسته ذرت 0.5 پیمانه /
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری / پودر زیره سبز 1 قاشق چایخوری / شکر 1 قاشق سوپ خوری /
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری / نمک 1-2 قاشق سوپخوری/پودر زنجبیل 0.5 قاشق چایخوری /
پودر دارچین 0.5 قاشق چایخوری / پودر فلفل شیرین (پاپریکا) 1 قاشق چایخوری / فلفل سیاه 0.5 قاشق چایخوری
پودر میخک 0.5 قاشق چایخوری / پودر جوز هندی 0.5 قاشق چایخوری / تخم گشنیز 0.5قاشق سوپ خوری
زرد چوبه 0.5 قاشق چایخوری
تمام اینا رو باهم مخلوط میکنیم میشه ادویه سوخــــــــــاری !